Ακόμα μία λαμπάδα στον Ανέστη… (video)

Ούτε ο ΠΑΣ κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην ΑΕΚ, η οποία "πέρασε" από τα Γιάννινα με 2-0 και πανηγύρισε την πέμπτη σερί της νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 38', αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά.

Ούτε ο ΠΑΣ κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην ΑΕΚ, η οποία “πέρασε” από τα Γιάννινα με 2-0 και πανηγύρισε την πέμπτη σερί της νίκη. Ο Βάργκας στο 6′ άνοιξε το σκορ για την Ενωση, ενώ ο Μπαρμπόσα στο 59′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 38′, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά. 

Το σύνολο του Πογιέτ “σημάδεψε” τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ και δικαιώθηκε, καθώς ο Λίλα δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Οι Ηπειρώτες όταν πίεσαν για την ισοφάριση, δέχθηκαν το 2-0 και εκεί όλα τελείωσαν. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Μανιά…

Ο Βάργκας άνοιξε το δρόμο και ο Ανέστης “καθάρισε” τη νίκη

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, καθώς ο Βάργκας μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της ομάδος του. Συγκεκριμένα, ο Γιόχανσον με κάθετη μπαλιά από τα δεξιά έβγαλε τον Βάργκας μόνο στα αριστερά και ο τελευταίος ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Η ΑΕΚ συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και έχασε ευκαιρίες για να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, με τον Βελλίδη να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τη διαφορά στα ελάχιστα επίπεδα. 

Η αντίδραση του ΠΑΣ άργησε να έρθει. Μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στη μεσαία γραμμή, πήραν τα ηνία και προσπάθησαν κυρίως με τον Μανιά να φτάσουν στην ισοφάριση. Το χέρι του Γκάλο στο 37′ έδωσε την ευκαιρία στον Τσουκαλά να κάνει το 1-1, ωστόσο ο Ανέστης για δεύτερο σερί ματς απέκρουσε πέναλτι και κράτησε την “Ενωση” σε θέση οδηγού του σκορ. 

Η βελτίωση του ΠΑΣ μεσοεπιθετικά ήταν αισθητή, αλλά αμυντικά τα κενά παρέμειναν. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, αφού δεν είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει γρήγορα και αποτελεσματικά την μπάλα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. 

Ο Μπαρμπόσα διέλυσε τα όνειρα του ΠΑΣ

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο και πίεζε, όμως η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα φρόντισε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ο Γκάλο… εξιλεώθηκε για το πέναλτι που έκανε, βγάζοντας την ασίστ στο ωραίο γκολ που σημείωσε ο Μπαρμπόσα στο 59′. 

Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Ο Πογιέτ έβαλε και τρίτο στόπερ και πλέον οι σέντρες των γηπεδούχων από τα άκρα αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της Ενωσης. Ο Πετράκης έριξε όλα τα επιθετικά όπλα που διέθετε στον πάγκο του, μήπως και καταφέρει να μειώσει, χωρίς να το καταφέρει. 

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε ιδανικά το προβάδισμα των δύο γκολ και έφτασε σε ακόμα μία νίκη, που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς. Αντίθετα ο ΠΑΣ με δύο σερί ήττες έμεινε στους 21 βαθμούς…

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Λίλα, Τσουκαλάς – Σοϊλέδης, Σιμόες
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (70΄ Ηλιάδης), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46΄ Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Λίλα (62΄ Ναδάλες), Ιλιτς, Σκόνδρας
ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (89΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67΄ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (46΄ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Αραβίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.