Τα Πορτογαλικά πειράματα!

O Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πορεύεται με τον Πέδρο Μάρτινς στο τιμόνι και το Novasports.gr θυμάται τα προηγούμενα πορτογαλικά πειράματα του Πειραιά!

Ο Πέδρο Μάρτινς θα αποτελέσει τον 13ο τεχνικό της εποχής Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και τον πέμπτο Πορτογάλο. Η διοίκηση των πρωταθλητών στηρίζει το Ιβηρικό μοντέλο στην τεχνική ηγεσία απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου. Από το 2010 πέντε προπονητές των ερυθρόλευκων έρχονται απ’ την Πορτογαλία και τέσσερις απ’ την Ισπανία! Αν και οι Ισπανοί ήταν κατα το ήμισυ επιτυχημένοι (Βαλβέρδε και Μίτσελ έναντι Βίκτορ Σάντσεθ και Βίκτορ Περέιρα), οι Πορτογάλοι δεν έχουν περάσει και τις καλύτερες μέρες στον Πειραιά. 

Λεονάρντο Ζαρντίμ 
7 Ιουνίου 2012 – 19 Ιανουαρίου 2013

O Λεονάρντο Ζαρντίμ ήρθε στον Ολυμπιακό ως το πιο καυτό προπονητικό όνομα εκείνης της σεζόν στην Πορτογαλία. Είχε οδηγήσει την Μπράγκα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος (δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας της) με σερί 15 συνεχόμενων νικηφόρων παιχνιδιών! Στον Ολυμπιακό δεν εντυπωσιάσε, αλλά ταυτόχρονα δεν γνώρισε την ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις σε 20 ματς (17 νίκες, τρεις ισοπαλίες). Στο Τσάμπιονς Λιγκ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση του ομίλου, πίσω από Σάλκε και Άρσεναλ και μπροστά απ’ τη Μονπελιέ. Διεθέτει το σπάνιο προνόμιο να έχει απολυθεί μετά από νίκη, το 2-0 επί της Καβάλας για το κύπελλο Ελλάδας. Ακολούθησε επιτυχημένη πορεία σε Σπόρτινγκ και Μονακό.  

Βίτορ Περέιρα
7 Ιανουαρίου 2015 – 11 Ιουνίου 2015 

Ο Βίτορ Περέιρα οδήγησε τον Ολυμπιακό στα τελευταία 24 παιχνίδια του τελευταίου νταμπλ της ιστορίας του, τη σεζόν 2014-2015, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ. Ο Πορτογάλος με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, παρά τη διπλή επιτυχία του δεν έπεισε τη διοίκηση του Ολυμπιακού και στο τέλος της σεζόν αποδεσμεύτηκε. Σε 26 ματς μέτρησε 17 νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες. Οι ήττες ήρθαν απ’ την Ντνίπρο στο πρώτο ματς των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και από ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό στη Superleague. Συνέχισε χωρίς μεγάλη επιτυχία σε Φενέρμπαχτσε, Μόναχο 1860 και Σανγκάι Σανγκανγκ. Απ’ τη χώρα μας έφυγε και με μια ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή εξαιτίας των πανηγυρισμών του στον εκτός έδρας προημιτελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. 

Μάρκο Σίλβα
7 Ιουλίου 2015 – 23 Ιουνίου 2016

Ο Μάρκο Σίλβα είναι προφανώς το πιο επιτυχημένο πορτογαλικό πείραμα του Ολυμπιακού παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τον Βίτορ Περέιρα τον Ιούλιο του 2015 μετά από ένα μεταγραφικό σήριαλ γύρω απ’ το όνομα του. O Σίλβα είχε πετύχει φανταστικά πράγματα με την Εστορίλ και τη Σπόρτινγκ και συνέχισε το ίδιο σπουδαία και στον Ολυμπιακό, αφήνοντας την εντύπωση πως μπορεί να αφήσει εποχή. Σε 46 ματς πέτυχε 36 νίκες, τρεις ισοπαλίες και γνώρισε την ήττα μόλις επτά φορές. Έχασε την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική μετά από σοκαριστική ήττα 3-0 απ’ την Άρσεναλ στο Φάληρο, αν και στον Ολυμπιακό αρκούσε η ισοπαλία ή και ήττα με συγκεκριμένα σκορ για την πρόκριση, καθώς είχε επικρατήσει των κανονιέρηδων 3-2 στο Λονδίνο. Ο Σίλβα αποχώρησε απ’ τον Ολυμπιακό μετά την πρώτη ημέρα προετοιμασίας της ομάδας στο Λάνγκενφελντ της Αυστρίας, αφήνοντας σκιές πίσω απ’ την αποχώρηση του. Συνέχισε την περιπέτεια του στην Πρέμιερ Λιγκ, σε Χαλ και Γουότφορντ.   

Πάουλο Μπέντο 
11 Αυγούστου 2016 – 6 Μαρτίου 2017

Ο Πάουλο Μπέντο πήρε τη θέση του Βίκτορ Σάντσεθ μετά τον αποκλεισμό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απ’ την Χαποέλ Μπιρ Σεβά. Ο Μπέντο πιστώθηκε την ανάδειξη των νέων ταλέντων των Πειραιωτών, ενώ έτρεξε ένα καλό σερί μέχρι τον Φεβρουάριο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες Πανιώνιο, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ (ήταν οι πρώτες τρεις σερί ήττες απ’ το 1996) και οι δήλώσεις του περί φτωχού ρόστερ, βάρυναν το κλίμα με αποτέλσμα ο βλοσυρός Πορτογάλος να αποχωρήσει. Συνέχισε μετά από έναν χρόνο στην Κίνα και την Ντανγκάι Λιφάν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.