«Φρένο» στα Περιβόλια (video)

Στην πρώτη του φετινή απώλεια υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο Πλατανιάς που προηγήθηκε απέναντι στους Πειραιώτες ωστόσο είδε τον Φορτούνη να ισοφαρίζει για το τελικό 1-1.

Στην πρώτη του φετινή απώλεια υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο Πλατανιάς που προηγήθηκε απέναντι στους Πειραιώτες ωστόσο είδε τον Φορτούνη να ισοφαρίζει για το τελικό 1-1.

Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι, έχασαν πολλές ευκαιρίες απέναντι στον εξαιρετικό Σωτηρίου, βλέποντας ταυτόχρονα τον Ράμος να κάνει ότι θέλει την άμυνα τους, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα τους. 

Χωρίς να πιάσει αντίστοιχη απόδοση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη στον Φορτούνη που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή και έφερε το ματς στα ίσια στο 72’. 

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι (στο πρωτάθλημα) που ο Ολυμπιακός δεν προηγήθηκε στο σκορ, με τους Πειραιώτες να υποχρεώνονται στην πρώτη τους ισοπαλία, μετρώντας πλέον 52 βαθμούς. 

Ο Πλατανιάς που σκόραρε μετά από 425 αγωνιστικά λεπτά, ανέβηκε στους 20 πόντους και έμεινε σε απόσταση 7 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και τον Πανθρακικό.  Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που στάθηκε όρθιος φέτος απέναντι στον πρωταθλητή, αφού έχει προηγηθεί το 2-2 στο Φάληρο για το Κύπελλο Ελλάδας. 

Τα αγωνιστικά σχήματα

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος για τον Πλατανιά, με τον Σωτηρίου να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Κουλιμπαλί να παίζουν στην άμυνα. Στανισάβλιεβιτς και Γκνιάτιτς ήταν το δίδυμο στα χαφ, ενώ οι Μενδρινός, Γουνδουλάκης και Αποστολόπουλος κινήθηκαν πίσω από τον Ράμος. 

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα. Ρομπέρτο στο τέρμα και Μασουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο αποτέλεσαν τη γραμμή άμυνας, με τους Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο να καλύπτουν το χώρο στο κέντρο. Η τριάδα των Ντουρμάζ, Ντομίνγκεζ και Πάρντο, κινήθηκε πίσω από τον Ιντέγε.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο ματς και με καλή κυκλοφορία, έκλεισε τον Πλατανιά στην περιοχή του. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να «πυροβολούν», με τους Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς να πιάνουν καλές κεφαλιές χωρίς αποτέλεσμα, με τον Πλατανιά όμως να απαντά με τον Μένδρινο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ο Ρομπέρτο. 

Μετά την πεντάλεπτη διακοπή λόγω προβλήματος στα φώτα, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που επανεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, με τον Γουνδουλάκη να μη μπορεί να νικήσει τον Ρομπέρτο στο 34’ ωστόσο το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό. 

Ο Γουνδουλάκης έκανε ωραία σέντρα, με τον Ράμος να «χορεύει» Σαλίνο, Ντα Κόστα και με ωραίο σουτ να γράφει το 1-0 για τον Πλατανιά!

Η καταιγίδα που ξέσπασε αμέσως μετά, συνέπεσε με την αγωνιστική καταιγίδα του Ολυμπιακού, που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους έχασε διαδοχικά ευκαιρίες με τους Πάρντο, Ιντέγε, Ντομίνγκεζ, αφού ο Σωτηρίου ήταν ανίκητος, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. 

Η βροχή έπαψε στο β’ μέρος και ταυτόχρονα έπεσε και ο ρυθμός του ματς! Ο Ολυμπιακός ήθελε αλλά δεν μπορούσε, με τον Πλατανιά να έχει οχυρωθεί καλά στα μετόπισθεν, βγάζοντας μάλιστα επικίνδυνη αντεπίθεση στο 58’, αλλά ο Ρομπέρτο καθάρισε τη φάση. 

Η ομάδα του Σίλβα ανέβασε και πάλι την πίεσή της λίγο μετά το 70’, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση. Ήταν στο 72’ όταν ο Ντουρμάζ σούταρε δυνατά με τον Σωτηρίου να απομακρύνει και τον Φορτούνη να βγαίνει πρώτος στη μπάλα γράφοντας το 1-1. 

Αξιόλογη φάση δεν προέκυψε μέχρι και το φινάλε παρά την πίεση του Ολυμπιακού, με τον Πλατανιά να κερδίζει ένα «χρυσό» βαθμό τόσο από πλευράς ουσίας όσο και (πολύ περισσότερο) από πλευράς ψυχολογίας. 

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντσερον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74’ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81’ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88’ Δημήτρης) 

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59’ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (85’ Πουλίδο), Ιντέγε 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.