Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό… (video)

Ο Κολοσσός για ένα ημίχρονο έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να παίξουν άμυνα (στην τρίτη περίοδο), «καθάρισαν» το ματς και έφτασαν στην 13η νίκη τους (53-73) στη φετινή Basket League.

Ο Κολοσσός για ένα ημίχρονο έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να παίξουν άμυνα (στην τρίτη περίοδο), «καθάρισαν» το ματς και έφτασαν στην 13η νίκη τους (53-73) στη φετινή Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφανώς επηρεασμένη από την ήττα από τη Μπάμπεργκ, αλλά και τις απουσίες των Πρίντεζη – Χάντερ, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους Ροδίτες, όμως χάρη σε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου κυριάρχησε κατά κράτος του αντιπάλου έφτασε εύκολα στη νίκη.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Στρόμπερι με 16 πόντους (5/5 δίποντα) και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μιλουτίνοφ με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λαρεντζάκης με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, όμως είχε και 7 λάθη. 

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να «χτίσει» από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, όμως παρότι προηγήθηκε με 13-5 στα μισά της πρώτης περιόδου, είχε απέναντι του μια ομάδα που δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί αμαχητί. Έτσι, οι Ροδίτες με σημείο αναφοράς την άμυνα τους και μπροστάρηδες στην επίθεση τους Σαλούστρο και Ρέλεφορντ απάντησαν με σερί 6-0, μείωσαν σε 11-13 και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής (14-15) με τη συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών λεπτών. 

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε και στη δεύτερη περίοδο να ξεφύγει στο σκορ, όμως ο Κολοσσός συνέχισε να του βάζει δύσκολα. Χάκετ, Αγραβάνης και Μάντζαρης οδηγούσαν επιθετικά την ομάδα τους, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους (23-27), αφού αμυντικά εξακολουθούσαν να είναι ευάλωτοι. Την ίδια ώρα, ο Κολοσσός με τους Λαρεντζάκη και ΜακΓκί να τραβούν το… κουπί στην επίθεση παρέμενε κοντά στο σκορ (25-28) και με τρίποντο του Μανωλόπουλου στην εκπνοή του ημιχρόνου ισοφάρισαν σε 30-30.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ (33-37). Ο… διακόπτης για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γύρισε μετά το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να παίξουν πιο πιεστική άμυνα. Ο Κολοσσός από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτή τη φορά και ο Ολυμπιακός με ένα σερί 11-0, ξέφυγε με +15 (33-48) και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (42-55).

Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν… ταχύτητα, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο. Αντιθέτως, διατηρούσαν σταθερά τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (49-61). Ο Κολοσσός δεν είχε απάντηση και ο Ολυμπιακός έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη με το τελικό 53-73. 

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73 

Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (2), Μανωλόπουλος 3 (1), Ρέλεφορντ 3, Σαλούστρος 4, ΜακΓκί 7, Μπιλλής 4, Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 2, Λίντεν 5 (1), Αγγελάκος, Άχονεν 3, Λιούις 3 (1). 

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 8 (1), Στρόμπερι 16 (2), Μιλουτίνοφ 11, Μάντζαρης 5 (1), Όντομ 3, Τζέιμς, Τσαϊρέλης 2, Μουράτος, Αγραβάνης 10 (1), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου.

Live Blog Κολοσσός – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.