Μοίρασαν γκολ, ευκαιρίες και βαθμούς στην Τρίπολη (vid)

Με ένα γκολ του Λεονάρντο στο 86ο λεπτό του παιχνιδιού η ΑΕΚ έμεινε όρθια στην Τρίπολη αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 54ο λεπτό με το γκολ του Ναβάρο.

Με ένα γκολ του Λεονάρντο στο 86ο λεπτό του παιχνιδιού η ΑΕΚ έμεινε όρθια στην Τρίπολη αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 54ο λεπτό με το γκολ του Ναβάρο.
Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο χωρίς πολύ μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.
Καλύτερο το θέαμα στο δεύτερο 45λεπτό, όπου μετά το γκολ του Αστέρα το ματς άνοιξε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα.
Ο Αστέρας παρέμεινε αήττητος για 5ο συνεχόμενο ματς, έχασε όμως την ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την ΑΕΚ


Τα αρχικά πλάνα
Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, Ο Τσαμπούρης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φορμίκα στο αριστερό και ο Κουρμπέλης με τον Μπαρτολίνι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Χουανίτο σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ουσέρο δίπλα του και τον Ροτζέριο μπροστά τους. Αριστερά ήταν ο Ναβάρο, δεξιά ο Ράγιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Σολάκης στο 4-2-3-1 του τεχνικού του Αστέρα.
Με το ίδιο σύστημα(4-2-3-1) παρέταξε και ο Νίκος Κωστένογλου την ΑΕΚ. Ο Κωνσταντόπουλος διατήρησε τη θέση του στο τέρμα. Ο Γεωργέας με τον Καράμπελα στα άκρα της αμυντικής γραμμής, με τον Κοντοέ και το Μανωλά να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο.
Ο Μάκος με τον Καφέ σε ρόλο αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Χοσέ Κάρλος σε ρόλο επιτελικού, τον Σιαλμά δεξιά, το Λεονάρντο αριστερά και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.


Μοιρασμένο το πρώτο 45λεπτο…
Με την ψυχολογία ανεβασμένη τόσο ο Αστέρας όσο και η ΑΕΚ συγκρούστηκαν σε μια μάχη με φόντο την τετράδα των πλέι οφ. Και οι δυο μονομάχοι προερχόντουσαν από μεγάλες νίκες( Ο Αστέρας 3-2 στην Τούμπα, η ΑΕΚ 2-0 τον Παναθηναϊκό), με την ομάδα της Τρίπολης να θέλει να μπει σφήνα στην διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη καθώς βρισκόταν 4 βαθμούς πίσω από το δικέφαλο της Αθήνας.
Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τα μετόπισθεν  δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η προτεραιότητα τους ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά.
Για την ομάδα της Αρκαδίας βέβαια η νίκη ήταν το πρώτο αποτέλεσμα που είχαν σαν στόχο μπαίνοντας στο γήπεδο, με τον Τσιώλη να ζητάει από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα και τις ισορροπίες στο ματς.
Ο Αστέρας που έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς προσπαθούσε να πιέσει ψηλά την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία με τη σειρά της έδειχνε την πρόθεση της να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα όπου βρισκόντουσαν Λεονάρντο και Σιαλμάς.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17ο λεπτό και άνηκε στην ΑΕΚ.
Ο Τσαμπούρης έκανε λάθος μέσα στην περιοχή, ο Λυμπερόπουλος έστρωσε στον Κάρλος ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε αλλά ο Μπαντής γυρίζοντας το σώμα του απέκρουσε και έσωσε την εστία του.
Με την ΑΕΚ να έχει ισορροπήσει το ματς μετά το 25′ ανεβάζοντας παράλληλα την πίεση της πιο ψηλά, ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει χώρους ώστε να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Σε μια από τις ελάχιστες φορές που τα κατάφερε στο 28ο λεπτό, ο Ράγιος βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ και το επιχείρησε όμως ο Κωνσταντόπουλος έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ, στην καλύτερη στιγμή για τον Αστέρα στα πρώτα 45 λεπτά.


Γκολ και θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο
Ύστερα από ένα ισορροπημένο από όλες τις απόψεις πρώτο ημίχρονο, Ο Τσιώλης ήταν αυτός που έκανε τις πρώτες του κινήσεις εν μέρει και αναγκαστικές, περνώντας στο ματς τον Περόνε στη θέση του Σολάκη και τον Μπρέσκα στη θέση του Ράγιος που τραυματίστηκε.
Ο Αστέρας απέκτησε ενέργεια στην επίθεση φτάνοντας πάρα πολύ κοντά στο γκολ στο 51ο λεπτό.
Οι Ναβάρο, Ουσέρο και Μπρέσκα συνεργάστηκαν άψογα, ο Σλοβάκος βγήκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Ο Αστέρας όμως που στο δεύτερο ημίχρονο είχε μπει πιο δυνατά και έψαχνε το γκολ το πέτυχε στο 54ο λεπτό σε μια υποδειγματική αντεπίθεση.
Μετά από κόρνερ της ΑΕΚ και απομάκρυνση των αμυντικών, ο Μπρέσκα έβγαλε στον Ροτζέριο στη μεσαία γραμμή, εκείνος προχώρησε αρκετά μέτρα, την σωστή στιγμή έβγαλε μόνο του τον Ναβάρο και εκείνος με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα της Τρίπολης.


Το γκολ αυτό ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να αναθεωρήσει πιο γρήγορα απ’ όσο υπολόγιζε τα πλάνα του, ρίχνοντας στο ματς τον Κλωναρίδη στη θέση του Σιαλμά που δεν βοήθησε τον Φούντα αντί του Μάκου και στο 75′ έριξε στο ματς και τον Γκερέιρο στη θέση του Κάρλος που έδειξε να μένει από δυνάμεις.
Ο Αστέρας από το 65′ και μετά έδωσε το γήπεδο στην ΑΕΚ προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα καθώς η Ένωση παρουσίαζε αρκετά και μεγάλα κενά στη μεσαία γραμμή.

Σε μια από τις γνωστές αντεπιθέσεις τις η ομάδα της Τρίπολης κέρδισε φάουλ στο 78′ με το Ροτζέριο στη γραμμή της περιοχής, όμως η εκτέλεση του Φορμίκα δεν αιφνιδίασε τον Κωνσταντόπουλο που μπλόκαρε την μπάλα.
Οι Αρκάδες αν και έβρισκαν τους χώρους να φεύγουν στην κόντρα παρουσιάζονταν πολύ φλύαροι στην τελική προσπάθεια και κυρίως στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κλειδώσουν τη νίκη.

Έτσι το πλήρωσαν, καθώς στο 86ο λεπτό η ΑΕΚ σε μια γρήγορη αντεπίθεση και ενώ ο Αστέρας έπαιζε με 10 λόγω τραυματισμού του Κουρμπέλη κατάφερε να ισοφαρίσει.
Ο Κλωναρίδης με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε από τον άξονα, «έσπασε» πολύ όμορφα στον Λεονάρντο ο οποίος με σουτ στην κίνηση από δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το φινάλε οι δυο ομάδες εχασαν από μια καλή ευκαιρία να πάρουν τη νικη.
Η ΑΕΚ στο 88ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Γκερέιρο που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαντής και ο Αστέρας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Περόνε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ




Δείτε τί δήλωσαν ο Αντράντε του Αστέρας Τρίπολης και ο Τσίτας της ΑΕΚ στην κάμερα του Novasports πριν την έναρξη της αναμέτρησης…

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο νέο Match Center του Novasports.gr 




Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης, Γεωργιάδης
4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κουρμέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Μάρτιν, Ράγιος, Ναβάρο, Σολάκης


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καφές, Μάκος, Κάρλος, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος











Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.