Τριάρα και προβάδισμα για Ευρώπη! (video)

Η Ξάνθη επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, χάρη στα γκολ των Ντουρίτσκοβιτς(50’) και Γέντρισεκ(56’,72’), αποκτώντας προβάδισμα για την πέμπτη θέση.

Η Ξάνθη επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια, χάρη στα γκολ των Ντουρίτσκοβιτς(50’) και Γέντρισεκ(56’,72’), αποκτώντας προβάδισμα για την πέμπτη θέση.

Οι Ακρίτες πλέον έχουν 39 βαθμούς και βρίσκονται στο +3 από τον έκτο Ατρόμητο και πλέον έχουν την τύχη τους στα χέρια τους, από την άλλη πλευρά οι Γιαννιώτες έμειναν 30 πόντους και δεν προλαβαίνουν την πεντάδα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών…

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε 4-2-3-1 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας και Σιλά η αμυντική τετράδα, Ντε Λούκας και Μεχία τα αμυντικά χαφ, ενώ οι Τριάδης, Ντουρίτσκοβιτς και Μπρίτο είναι η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ.

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε 4-4-2 με ρόμβο. Ο Βελλίδης στο τέρμα, Μπουκουβάλας δεξιά, Τσικάρσκι αριστερά, ενώ οι Σκόνδρας και Μιχαήλ είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο , Λίλα αμυντικό χαφ,τριάδα στο κέντρο Καρανίκας, Τζημόπουλος και Μανθάτης, ενώ στην επίθεση βρίσκονται οι Γιάκος και Κόντε.

Μεγάλες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ έμεινε το μηδέν…

Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή στιγμή.
Στο 11ο λεπτό ο Γιάκος βγήκε στην αντεπίθεση από την δεξιά πλευρά, γύρισε τη μπάλα λίγο πίσω στον Μανθάτη που σέντραρε, βρίσκοντας τον Κόντε μέσα στην περιοχή, εκεί ο Ισπανός πλάσαρε με το αριστερό, αλλά αρχικά ο Ζίβκοβιτς με τα πόδια και στη συνέχεια ο Σβάρνας με τον μηρό, πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια και κράτησε το μηδέν στην άμυνα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Γιαννιώτες απείλησαν εκ νέου με ακόμα μια μεγάλη, ο Μανθάτης και πάλι από την δεξιά πλευρά  έκλεψε τη μπάλα αυτή τη φορά και μπήκε στην περιοχή εκεί μοίρασε στον Καρανίκα, που με το αριστερό πλάσαρε αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία στέλνοντας τη μπάλα να περάσει δίπλα από δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ακρίτες από την άλλη να μην μπορούν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη που μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ήταν απλώς θεατής.

Τελικά η πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη ήρθε στο 25, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς από τα δεξιά έκανε την προσπάθεια, έβγαλε και τη σέντρα, αλλά ο Βελλίδης πρώτα με τα πόδια και στη συνέχεια πέφτοντας στα πόδια του Γέντρισεκ, σταμάτησε την προσπάθεια του επιθετικού των γηπεδούχων.

Πέντε λεπτά πιο μετά Γέντρισεκ και Τριάδης συνεργάστηκαν πολύ όμορφα έξω από την περιοχή τους ΠΑΣ, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν ήταν το ιδανικό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων, χωρίς να ανησυχήσει τον Βελλίδη.

Στο 33ολεπτό ο ΠΑΣ έχασε ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν και πάλι ο ορεξάτος Μανθάτης, έκανε το γέμισμα, αλλά ο Λίλα από πολύ καλή θέση πλάσαρε άσχημα και έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά και απώλεσε άλλη μια για την ομάδα του.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες, αφού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0 και τον ΠΑΣ να είναι αυτός που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

Απόλυτη κυριαρχία της Ξάνθης και Γέντρισεκ…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του, πήραν το προβάδισμα. Μετά από φάση που η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, έφτασε στον Ντουρίτσκοβιτς που με πολύ όμορφο αριστερό πλασέ  την έστειλε στην δεξιά γωνία του Βελλίδη που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Έξι λεπτά αργότερα οι Ακρίτες βρήκαν κι άλλο γκολ και τι γκολ μάλιστα. Ο Γέντρισεκ περίπου σαράντα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο αριστερό και με μονοκόμματο σουτ κρέμασε τον Βελλίδη που έμεινε όρθιος να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Στο 72’ ήρθε και το 3-0 για τους γηπεδούχους ο Τριάδης εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, ο Βελλίδης δεν είχε σωστή αντίδραση, αφού έδιωξε ασταθώς και ο Γέντρισεκ μπήκε στην πορεία της μπάλας και πέτυχε το δεύτερο δικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του.

Στο 81ο λεπτό η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το συρτό σουτ του Λουσέρο  βρήκε το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και στη συνέχεια ο Ντουρίτσκοβιτς σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Ιωάννης  Νεοφυτιάδης
Γκολ: 50′ Ντουρίτσκοβιτς, 56′, 72′ Γέντρισεκ
Κάρτες:Τζημόπουλος, Τσικάρσκι
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Ντε Λούκας, Τριάδης(73′ Λουσέρου), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας(21′ Φασίδης), Μπρίτο(46′ Κάστρο).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος(68′ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας, Μανθάτης, Σκόνδρας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.