Πάνε 23 χρόνια και ακόμα το θυμόμαστε…

Πριν 23 χρόνια στο ΣΕΦ έγινε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης στο μπάσκετ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η "βασίλισσα" στις 14/3/1989 επικράτησε της Σναϊντέρο Καζέρτα με 117-113 σε ένα παιχνίδι που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό όλων εμάς που το παρακολουθήσαμε ζωντανά.

Πριν 23 χρόνια στο ΣΕΦ έγινε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης στο μπάσκετ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζει στην παράταση την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η “βασίλισσα” στις 14/3/1989 επικράτησε της Σναϊντέρο Καζέρτα με 117-113 σε ένα παιχνίδι που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό όλων εμάς που το παρακολουθήσαμε ζωντανά.
 
Ηταν μία μονομαχία ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες και ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο. Ντράζεν Πέτροβιτς εναντίον Οσκαρ Σμιντ. Δύο σπουδαίοι μπασκετμπολίστες, με ηγετικές ικανότητες που πέτυχαν συνολικά σχεδόν τους μίσους πόντους της αναμέτρησης.
 
Ο “Μότσαρντ” με 62 πόντους οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη θέση προσφέροντας σε όλους τους Ευρωπαίους φιλάθλους μία τελευταία παράσταση πριν μαζέψει τα πράγματα του για να μετακομίσει στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Πόρτλαντ.
 
Από την άλλη μεριά ο Οσκαρ. Το βραζιλιάνικο… πολυβόλο σταμάτησε στους 44 πόντους, οι οποίοι δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν στην Σναϊντέρο Καζέρτα το τρόπαιο.
 
Εκείνο το παιχνίδι αποτέλεσε διαφήμιση του αθλήματος και σίγουρα έκανε πολλούς από εμάς τους πιτσιρικάδες τότε, να δούμε με διαφορετικό μάτι το μπάσκετ και να αρχίσουμε πιο έντονα να ασχολούμαστε με την πορτοκαλί θεά. Ενας αγώνας όπου κυριάρχησε το θέαμα, το πάθος, η θέληση και το ταλέντο.


Διαβάστε το προσωπικό Blog του Βασίλη Δούκα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.