Το πιο όμορφο παραμύθι… Σίτι – Λέστερ 1-3

Αυτή η "βασίλισσα", ονόματι Λέστερ, δεν είχε υποτακτικούς, δεν είχε ακόλουθους ανά τον κόσμο, δεν έχει παίκτες να κάνουν τακουνάκια, elastico περιστροφές και άλλα τινά, αλλά είχε έναν χοντροκομμένο στην όψη, ιππότη. Τον Ρόμπερτ Χουτ που με δυο δικά του γκολ (το άλλο ο Μάχρεζ) τη βοήθησε τα μέγιστα να δραπετεύσει επιβλητικά, καθαρά και ξάστερα με το εμφατικό 3-1 από το Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι...

Αυτή η “βασίλισσα”, ονόματι Λέστερ, δεν είχε υποτακτικούς, δεν είχε ακόλουθους ανά τον κόσμο, δεν έχει παίκτες να κάνουν τακουνάκια, elastico περιστροφές και άλλα τινά, αλλά είχε έναν χοντροκομμένο στην όψη, ιππότη. Τον Ρόμπερτ Χουτ που με δυο δικά του γκολ (το άλλο ο Μάχρεζ) τη βοήθησε τα μέγιστα να δραπετεύσει επιβλητικά, καθαρά και ξάστερα με το εμφατικό 3-1 από το Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι…

Το σαιξπηρικό ερώτημα του τύπου, “πότε θα ξεφουσκώσει;” δεν βρήκε απάντηση ούτε στο “Εϊτιχαντ”, όπου η πανάξια πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ (στο +6 όταν τελείωσε το ματς) καθήλωσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη παίζοντας με καρδιά, ψυχή, πάθος, προσήλωση και πραγματοποιώντας μια ακόμα μεστή, έξυπνη εμφάνιση έφθασε σε ένα θρίαμβο απέναντι σε μια ομάδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Και όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι που έφυγε ως αποτυχημένος από τα μέρη μας, έχει καταφέρει να αφήσει άναυδο όλο το ποδοσφαιρικό πλανήτη με παίκτες όπως ο Ντρινκγουότερ, Οκαζάκι, Βάρντι, Χουτ, Σίμπσον, Μόργκαν, Φουχς, Μαχρέζ, Καντέ, Ολμπράιτον, Σμάιχελ… Ο τρόπος που τρέχει και απλώνεται αυτή η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο είναι για σεμινάριο.

Αυτό έκανε και κόντρα στην ελλιπέστατη η αλήθεια είναι Σίτι. Χτύπησε στις στημένες φάσεις και στην κόντρα. Ειδικότητά της. Το έχει ανάγει σε επιστήμη και μπράβο της. Ο Ρόμπερτ Χουτ που πέτυχε δυο γκολ και τρία στο σύνολο στα τελευταία τρία ματς (στα προηγούμενα 86 στη διοργάνωση είχε σημειώσει ένα λιγότερο) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από κοντά και ο Ριάντ Μάχρεζ που έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος που φθάνει σε διψήφιο αριθμό σε γκολ (14) και ασίστ (10). 

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι που ήταν άνευροι και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους, παρέμειναν χωρίς νίκη κόντρα στις ομάδες της πρώτης εξάδας (τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες). Αυτή ήταν η τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα της, όσες είχε στο σύνολο και τις δυο περιόδους 2013-14, 2014-15.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3′ μετά από σέντρα του Μάχρεζ και σουτ του Χουτ. Στο 25′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φουχς στον Ζαμπαλέτα, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης θεώρησε ότι η παράβαση έχει μερικά εκατοστά έξω από την περιοχή (μάλλον δεν είχε δίκιο). Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48′ ο ο εξαιρετικός Καντέ πάσαρε Μάχρεζ και αυτός, αφού άδειασε έναν αμυντικό έστειλε με φοβερό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ κάνοντας τους οπαδούς της ομάδας του να φωνάζουν στις εξέδρες “είμαστε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ”. 

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ρισκάρει περισσότερο και να αφήνει κενά στα μετόπισθεν. Το 0-3, δεν άργησε να έρθει… Αυτό συνέβη στο 60′ με τον Χουτ να πιάνει την κεφαλιά και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λέστερ. Το τελικό 1-3 σημείωσε στο 87′ από θέση οφσάιντ ο Αγουέρο μετά από σέντρα του Οταμέντι.

Το αποτέλεσμα
Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 1-3
0-1 Χουτ (3)
0-2 Μαχρέζ (48)
0-3 Χουτ (60)
1-3 Αγουέρο (87)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.