Ζήσης: «Ίσως επιστρέψω το καλοκαίρι»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, ο Νίκος Ζήσης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, ο Νίκος Ζήσης. Ο Έλληνας γκαρντ της Σιένα αναφέρθηκε για την έως τώρα πορεία του στην ιταλική ομάδα, καθώς επίσης και για το προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο τόνισε πως θα δώσει κανονικά το «παρών». Ο Ζήσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova Σπορ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την κρίση στην Ελλάδα: «Είναι η έβδομη χρονιά μου στο εξωτερικό και είναι η πρώτη που μου λένε οι φίλοι μου ‘μη γυρίσεις πίσω’. Στην Ιταλία ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τόσο την κρίση. Πάντως σε σχέση με το 2005 που ήρθα για πρώτη φορά στην Ιταλία πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα εδώ έχει φτάσει σχεδόν 1,8-1,9 ευρώ το λίτρο η βενζίνη».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό δεν το ξέρεις ποτέ. Θα δούμε. Μπορεί να μείνω κι εδώ. Είμαστε επαγγελματίες και αυτά τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα στη μεταγραφική περίοδο».

Για το αν θα είναι παρών στο προολυμπιακό τουρνουά: «Βεβαίως, πρώτα ο Θεός θα είμαι εκεί. Με την Εθνική έχουμε ζήσει τόσες μεγάλες στιγμές, όπως στο Βελιγράδι το 2005 ή στην Ιαπωνία το 2006. Βέβαια τότε είχα έναν τραυματισμό, από τον. ακατανόμαστο, που λένε πολλοί (σ.σ. εννοεί τον Άντερσον Βαρεζάο της Βραζιλίας που τον χτύπησε με αγκωνιά)».

Για το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στην Ιταλία: «Το 95% του κόσμου ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, αλλά οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο, ακόμη και σε παιχνίδια που δεν παίζουν ομάδες Ευρωλίγκας. Πάντως οι συμπαίκτες μου στη Σιένα μού έλεγαν με παράπονο ότι ενώ όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα ο κόσμος με σταματά στο δρόμο και μου μιλά ή μου ζητά αυτόγραφο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ίδιους στην Ιταλία».

Για τις ομορφιές της Ιταλίας: «Είχα την τύχη να είμαι στο Τρεβίζο για δύο χρόνια και να βρίσκομαι δίπλα στη Βενετία, μια από τις πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου. Είναι μια ιδιαίτερη πόλη για την τότε κοπέλα μου και πλέον γυναίκα μου. Η Τοσκάνη, που είμαι τώρα, είναι ίσως η πιο ωραία περιοχή της Ιταλίας. Η Σιένα είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Υπάρχουν πολλοί όμορφοι τουριστικοί προορισμοί, αλλά το πρόγραμμά μας είναι πολύ βαρύ και δεν βλέπω την οικογένειά μου για μέρες. Αύριο παίζουμε με τη Ρόμα του Μιχάλη Κακιούζη, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ και την Εθνική. Όταν επιστρέφω σπίτι θέλω να δω την οικογένειά μου και να ξεκουραστώ και δεν έχω τόσο κουράγιο για εξορμήσεις».

Για την ιταλική κουζίνα: «Θεωρώ ότι κάποια πιάτα της ελληνικής κουζίνας δεν συγκρίνονται. Τις γεύσεις τις δικές μας δεν τις έχουν οι Ιταλοί. Μου λένε όμως ότι στη νότια Ιταλία οι γεύσεις είναι ίδιες με αυτές της Ελλάδας. Δυστυχώς εμείς τρώμε συγκεκριμένα πράγματα πριν τους αγώνες».

Για τη σχέση του με την ιταλική γλώσσα: «Μετά από τόσα χρόνια μιλάω πλέον καλά τα ιταλικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.