Αφγανιστάν: «Τρεις νεκροί» σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην πόλη Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν, κατά την πέμπτη ημέρα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου την Τρίτη σε αμερικανική στρατιωτική βάση.

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην πόλη Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν, κατά την πέμπτη ημέρα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου την Τρίτη σε αμερικανική στρατιωτική βάση. Τρεις νεκροί και 36 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων, σύμφωνα ιατρικές πηγές στην επαρχία Κουντούζ.

«Έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να μπουν μέσα στο κτήριο αλλά η αστυνομία τους έχει ακινητοποιήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κουντούζ προσθέτοντας ότι στο σημείο έχουν σταλεί ενισχύσεις για την προστασία του γραφείου του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.