Στις Βρυξέλλες εκτάκτως ο πρωθυπουργός

Ανοιχτά παραμένουν πολλά ζητήματα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Σκληρές διαπραγματεύσεις για τους μηχανισμούς ελέγχου

Ανοιχτά παραμένουν πολλά ζητήματα ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Σκληρές διαπραγματεύσεις για τους μηχανισμούς ελέγχου

Για τις Βρυξέλλες, αναχώρησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα προς οριστικοποίηση ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, για να συμβάλει στην τελική συμφωνία και τη θετική απόφαση του Γιούρογκρουπ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Έτοιμοι να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παρά το γεγονός πως οι τελικές λεπτομέρειες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας.
“Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα γίνει ακριβώς έτσι. Αύριο θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις για τους μηχανισμούς ελέγχου”, τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, ερωτηθείσα εάν θα επιτευχθεί συμφωνία και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Επισήμανε ακόμα ότι κατά τη γνώμη της δεν υπάρχει πλειοψηφία για μια διαφορετική επιλογή γιατί μια διαφορετική επιλογή είναι υπερβολικά δύσκολη και κοστίζει πολλά, πάρα πολλά χρήματα.
Εντός της ημέρας συνεδριάζει η ομάδα εργασίας του Eurogroup για τις τεχνικές προετοιμασίες της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, με στόχο να ανάψει το πράσινο φως για την έγκριση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της συνεδρίασης κυριαρχεί τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Αυτά είναι το θέμα της αυξημένης εποπτείας του ελληνικού προγράμματος, αλλά και το αίτημα για δημιουργία ειδικού λογαριασμού σχετικά με την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο θέμα που αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που ενισχύονται οι αμφιβολίες, για το εάν είναι εφικτός ο στόχος για 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την επικοινωνία τους με τον Λουκά Παπαδήμο, εμφανίστηκαν αισιόδοξες για το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντιγκ, που εξέφρασε την πεποίθησή της πως τη Δευτέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του δανείου προς την Ελλάδα.

Πηγή: news247.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.