Μόνο η ΑΕΚ στο μυαλό του Σίλβα

O Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η οποία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τους «ερυθρολεύκους», καθώς θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους.

Έφθασε η ώρα για το τέταρτο εν Ελλάδι ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Μάρκο Σίλβα στο «τιμόνι» του. Άπαντες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη είναι βέβαιο πως ασχολούνται αποκλειστικά με την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Superleague. Στο οπτικό τους πεδίο δεν υπάρχει το πρώτο ραντεβού της Πέμπτης με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες για τη φάση των «32» του EuropaLeague.

Η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος έχουν επικεντρωθεί στο σπουδαίο ματς με την ΑΕΚ. Επιδιώκουν να πορευτούν στο μονόδρομο της νίκης προκειμένου να βρεθούν ένα τρίποντο μακριά από την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Παράλληλα, στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και η πρόκληση της αήττητης πορείας στο δρόμο προς τον τίτλο.

Φυσικά, θέλουν πάρα πολύ να προσφέρουν χαρά στον κόσμο τους με μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Παρεμπιπτόντως, ο Σίλβα παίρνει άριστα στον τρόπο διαχείρισης των δυσκολότερων αγώνων της Superleague. Το γεγονός πως στα τρία ντέρμπι που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι τους (δύο με τον ΠΑΟΚ και ένα με την ΑΕΚ) έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες δίχως να έχει παραβιαστεί η εστία τους, αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αποτελεσματική δουλειά η οποία γίνεται στο Ρέντη.

Με βάση όλα όσα σας προαναφέραμε, αντιλαμβάνεστε το λόγο για τον οποίο ο Σίλβα δεν κάνει σκέψη για rotation στα δύο επόμενα ματς, με την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ δηλαδή. Είναι διασταυρωμένο πως στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έχει στη διάθεσή του εκείνους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και παράλληλα, όλους όσοι μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα στο πλάνο του.

Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε τι ακριβώς μας δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία συνέντευξη που μας παραχώρησε ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν είναι το ίδιο όταν έχεις να παίξεις Κυριακή και Τετάρτη, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Όταν παίζεις Σάββατο και μετά παίζεις ξανά την Πέμπτη, υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξεκουραστεί κάποιος ποδοσφαιριστής και να αποκατασταθεί. Φυσικά και δε το σκέφτομαι έτσι. Αν κάποιος μείνει εκτός αποστολής ή θα προφυλαχθεί στο παιχνίδι αυτό, δε θα οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε να παίξουμε με την Άντερλεχτ την Πέμπτη. Θα οφείλεται στο γεγονός πως η φυσική του κατάσταση δεν είναι καλή για να παίξει στο παιχνίδι αυτό. Δε το σκέφτομαι έτσι γιατί υπάρχουν αρκετές ημέρες ανάμεσα στα δύο παιχνίδια».
Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» θα στηρίζεται και πάλι στην πίεση στον αντίπαλο έως και τις παρυφές της περιοχής του, με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Περισσότερα, απόψε στο “παλκοσένικο” του ΟΑΚΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.