Ρεαλ-ισμός

Οι Μαδριλένοι ήταν απλώς ανώτεροι από τη Ρόμα, με μπροστάρη τον Ρονάλντο πήραν τη νίκη με 2-0 στο «Ολίμπικο» κι απλοποίησαν τη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μαδριλένοι ήταν απλώς ανώτεροι από τη Ρόμα, με μπροστάρη τον Ρονάλντο πήραν τη νίκη με 2-0 στο «Ολίμπικο» κι απλοποίησαν τη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 57΄ άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς, με τον Χεσέ στο 86΄ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Ουσιαστικά η Ρεάλ σ΄ ένα ημίχρονο «καθάρισε» τη Ρόμα και βρίσκεται από το πρώτο παιχνίδι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους γηπεδούχους εξαιρετική ήταν η αμυντική τους τακτική στο πρώτο ημίχρονο και στο διάστημα θετικός ο Κώστας Μανωλάς που αγωνίστηκε βασικός. Μετά 3634 ημέρες επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ ο τεχνικός των Μαδριλένων, Ζινεντίν Ζιντάν, αυτή τη φορά ως προπονητής.

Ρυθμός και ματσάρα, αλλά χωρίς γκολ…

Με καμία διάθεση επιρροής ότι πρόκειται για Τσάμπιονς Λιγκ το πρώτο μέρος στο «Ολίμπικο» ήταν καθηλωτικό. Τρομερές φάσεις δεν είχε, ούτε γκολ. Ήταν, όμως, τόσο έντονος ο ρυθμός και το στοιχείο της προσωπικής μονομαχίας που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο. Η Ρόμα δίχως να υστερήσει στην επιθετική της λειτουργία, πρόσεξε περισσότερο τα μετόπισθεν. Λογικό, αφού κοτζάμ Ρεάλ είχε απέναντι. Οι παίκτες του Σπαλέτι απέδωσαν εξαιρετικά στην τακτική κι έκλεισαν χώρους στους Μαδριλένους. Δεν τους άφησαν να πατήσουν περιοχή κι έτρεχαν πρώτοι στην μπάλα. Ουσιαστικά μία φάση της προκοπής έκαναν οι Ισπανοί στο 45λεπτο. Το φάουλ του Ρονάλντο στο 8΄ δεν απείλησε, με αποτέλεσμα η αναφορά να έχει να κάνει με τη φάση του 33΄. 

Ο Πορτογάλος σήκωσε την μπάλα στον Μαρσέλο, ο οποίος εντός περιοχής στην κίνηση έπιασε εξαιρετικό σουτ στην κίνηση που κατέληξε άουτ. Αν πήγαινε μέσα ο Σέζνι θα κοιτούσε την μπάλα. Συνεργασία “κούκλα” από τους δύο παίκτες της Ρεάλ χωρίς καμία αμφιβολία. Η Ρόμα στο 45΄ δεν μπόρεσε ν΄ απειλήσει τον Νάβας, αφού ο Ελ Σααράουι βγήκε πλάγια από την εστία του, όμως ο Βαράν τον πρόλαβε πριν οπλίσει! Για τη Ρόμα καλός ήταν ο Σαλάχ, με την ταχύτητά του να βγάζει εύκολα τους Ιταλούς στην κόντρα, και ο Κώστας Μανωλάς στο διάστημα αυτό με καίριες τοποθετήσεις πίσω. Σαν καλύτερη στιγμή για τους «ροσονέρι» καταγράφεται αυτή του 17΄: Ο Περότι πάτησε περιοχή, γύρισε στον δαιμόνιο Ελ Σααράουι μα το πλασέ του, αν και κοντινό, ήταν πολύ άστοχο. Έτσι το 0-0 κρίνεται αρκετά φυσιολογικό ως αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με Ρονάλντο και «χρυσή» αλλαγή

Η άμυνα της Ρόμα ήθελε ένα πρώτο πλήγμα για ν΄ απλώσει και ο Ρονάλντο το πρόσφερε απλόχερα, δείχνοντας πτυχές του ταλέντου του. Οι Ιταλοί μπήκαν χειρότερα στο δεύτερο μέρος, αλλά είχαν την πρώτη ευκαιρία με τον Ελ Σααράουι στο 55΄. Το τετ-α-τετ έβγαλε ο Νάβας και στην επόμενη φάση ουσιαστικά, στο 57΄, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με τον CR7. Ο Μαρσέλο έβγαλε τον Πορτογάλο πλάγια αριστερά στην περιοχή της Ρόμα. Ο σκόρερ πέρασε τον Φλορένσι με περίτεχνη ντρίπλα και με το δεξί έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέζνι, ψηλά. Η μπάλα κόντραρε και στον αμυντικό της Ρόμα κι έτσι δυσκόλεψε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο Ρονάλντο πανηγύρισε το γκολ μαζί με τον Ζιντάν, με τον Σπαλέτι να προσπαθεί από τον πάγκο να διορθώσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε. 

Ο Σαλάχ έγινε φλύαρος, έχασε φάσεις που θα μπορούσε να δημιουργήσει κι ευκαιρίες, με τους Ρωμαίους να έχουν μία καλή στιγμή στο σουτ του Βενκέρ στο 72΄ μετά από παιχνίδι με πλάτη του Ντζέκο στην άμυνα των Μαδριλένων. Στο 77΄, σ΄ ένα διάστημα ευκαιριών εκατέρωθεν, η Ρεάλ απέτυχε να κάνει το 0-2. Φοβερή ήταν η μπαλιά του Χάμες στο δεύτερο δοκάρι του Σέζνι, η κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά, όμως, πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Ρόμα. Στο 79΄ ο Ντζέκο απέτυχε από προφανή θέση για γκολ να πλασάρει σωστά, με το τέρμα του Χεσέ στο 86΄ (είχε μπει αλλαγή στο 82΄) να «κλειδώνει» τη νίκη των Ισπανών και την κυριαρχία τους στο ζευγάρι των «16».

Οι συνθέσεις

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι / 4-3-3): Σέζνι – Φλορένσι (87΄ Τότι), Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν – Πιάνιτς, Βενκέρ (77΄ Ντε Ρόσι), Ναϊνγκολάν – Σαλάχ, Περότι, Ελ Σααράουι (64΄ Ντζέκο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν / 4-3-3): Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο – Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (64΄ Κόβατσιτς) – Χάμες (82΄ Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο (89΄ Κασεμίρο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.