Κορυφαία επίδοση στο πένταθλο από την Μπολσόβα

Σπουδαία εμφάνιση είχαμε στο πένταθλο από την Εκατερίνα Μπολσόβα στο ρωσικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων κλειστού στίβου, που έγινε στη Μόσχα.

Σπουδαία εμφάνιση είχαμε στο πένταθλο από την Εκατερίνα Μπολσόβα στο ρωσικό πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων κλειστού στίβου, που έγινε στη Μόσχα. Η Ρωσίδα αθλήτρια συγκέντρωσε στο αγώνισμα 4.896 βαθμούς και σημείωσε την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, μόλις 95 βαθμούς λιγότερους από το παγκόσμιο ρεκόρ της επίσης Ρωσίδας, Ιρίνα Μπέλοβα, το οποίος έχει σημειώσει εδώ και 20 χρόνια.

Η επίδοση της Μπολσόβα ισοδυναμεί με «wild card» για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης τον επόμενο μήνα. Και αυτό αφού στη διοργάνωση έχει εκδηλώσει πρόθεση να συμμετάσχει και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου στην Νταεγού, Τατιάνα Τσερνόβα, ενώ παρούσα θα είναι στην Κωνσταντινούπολη και η Βρετανίδα Τζέσικα Ενίς, πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010.

Στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας η Μπολσόβα έκανε 8.41μ στα 60μ εμπόδια, 1.92μ στο ύψος, 13.79μ στη σφαίρα, 6.45μ στο μήκος και 2.10.60 στα 800μ, σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ και στα 5 αγωνίσματα και βελτιώνοντας την επίδοσή της στο σύνολο με 4.896 βαθμούς, έναντι των 4.745β που είχε πετύχει ένα μήνα πριν στη γενέτειρά της, την Αγία Πετρούπολη.

Δεύτερη με την επίσης εξαιρετική συγκομιδή των 4.792 βαθμών κατετάγη η Όλγα Κουρμπάν, πρωταθλήτρια Νέων γυναικών επτάθλου το 2009 με επίσης νέο ατομικό ρεκόρ. Πάντως, δεν θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, παρά μόνο αν μία από τις Τσερνόβα, Μπολσόβα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.