Τσαλουχίδης: «Υπομονή και προσοχή»

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί υπομονή και προσοχή στην επικείμενη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Γιώτης Τσαλουχίδης υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί υπομονή και προσοχή στην επικείμενη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανέλυσε το παιχνίδι των δυο ομάδων και υπογράμμισε πως μπορεί να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Τσαλουχίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FΜ». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ: «Αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα, πόσω μάλλον αν έχεις χάσει με σκορ 1-0. Είχε ευκαιρίες να σκοράρει, όμως από ένα λάθος του καλύτερου τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, η δυναμικότητα του Ολυμπιακού είναι διαφορετική. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει, όμως χρειάζεται αρκετή υπομονή στο παιχνίδι του». 

Για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες: «Πάνω από όλα είναι να μη δεχθείς γκολ. Ο Ολυμπιακός θα έχει ευκαιρίες να σκοράρει, και έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει. Είδα το προηγούμενο παιχνίδι και το αποτέλεσμα για εμένα είναι πλασματικό. Εκείνο το παιχνίδι δεν έχει σχέση με αυτό. Θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις και νομίζω πως αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο προπονητής». 

Για την αποψινή αντίπαλο των νταμπλούχων Ελλάδας, την Άντερλεχτ: «είναι δυνατές στις αντεπιθέσεις. Είναι ευάλωτη στγην άμυνά της. Χρειάζεται ο Ολυμπιακός να πιάσει την κατάλληλη απόδοση και να είναι προσεκτικός στις αντεπιθέσεις. Χρειάζεται και η τύχη για να μη δεχθεί κάποιο γκολ». 

Για τον Φορτούνη ή τον Τσόρι, ή και τους δύο να ξεκινήσει ο Σίλβα: «Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο ένας είναι ολοκληρωμένος παίκτης και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Ο Φορτούνης τώρα βγήκε στο προσκήνιο, και έχει γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Για εμένα χωρούν και οι δύο. Όταν έχεις χαφ που μπορούν να καλύψουν τα κενά που θα υπάρξουν. Θα δώσει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα, και θα έχουν περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι τους». 

Για τον παίκτη που πρέπει να βάλει ο Πορτογάλος στα χαφ, δίπλα από τον Μιλιβόγεβιτς: «Πιο πολύ θα είχα τον Καμπιάσο, που έχει περισσότερες εμπειρίες στην Ευρώπη και τον Κασάμι που είναι ποιοτικός παίκτης, και έχει τη δύναμη να κοντράρει. Ο Καμπιάσο είναι πιο καλός στα ανασταλτικά του. Όταν μεγαλώνεις τρέχεις πιο ώριμα και θα έχεις διαφορετικό βάρος σαν ομάδα. Ο προπονητής όμως, επειδή ζει καθημερινά την ομάδα, ξέρει σε ποια κατάσταση είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Εκείνος από τον καθένα γνωρίζει καλύτερα την ομάδα». 

Για την απουσία του Πάρντο από το αποψινό ματς: «Σίγουρα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Όποιος μπαίνει στην ομάδα, μπορεί να αντικαταστήσει εκείνον που βγαίνει έξω. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, οι επιλογές των παικτών που έχεις, είναι ποιοτικές. Το θέμα είναι τι απόδοση θα πιάσει ο κάθε παίκτης. Από εκεί και πέρα, είναι η αξιολόγηση των παικτών. Το θέμα είναι πως μέχρι σήμερα είναι συνολική η προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει θέμα επιλογών». 

Για την ώθηση που δίνει ο κόσμος και την αντίδραση που θα έχουν οι παίκτες: «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είναι στην προσωπικότητα του παίκτη. Ο κόσμος σε ντοπάρει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα δικών σου επιλογών που θα έχει στο παιχνίδι. Αυτό που ξέρει να κάνει καλά, το κάνει ακόμα καλύτερα και φανατίζεται. Η ποιότητα είναι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε οποιονδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή στην Ευρώπη. Ο κόσμος θα είναι η βοήθεια, αλλά χρειάζεται και τύχη. Είναι περίεργο αποτέλεσμα το 1-0. Μπορεί να είσαι 2-0 μέχρι το 60’ και να δεχθείς ένα γκολ και να αποκλειστείς». 

Για τον ρόλο του Ιντέγε έχει κάνει «κοιλιά» το τελευταίο διάστημα: «Η “κοιλιά” που έχει κάνει μπορεί να σταματήσει σήμερα. Δεν υπάρχουν στάνταρ στο ποδόσφαιρο. Δεν στεκόμαστε σε κάτι που έχουμε δει. Τα πάντα αλλάζουν. Με ένα γκολ μπορεί να πουν τι παικταράς είναι αυτός». 

Για το αν έχει ο Ολυμπιακός τη δυνατότητα να προχωρήσει: «Όταν περάσεις στην επόμενη φάση, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρώτα όμως πρέπει να περάσει και μετά θα κάνεις τα όνειρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.