Φλίσκας στο Novasports.gr: “Νιώθω ευλογημένος”

Ο αρχηγός της Ξάνθης ετοιμάζεται για τη 14η σεζόν στην ομάδα και κυνηγάει μια σειρά από ρεκόρ και όπως τόνισε στο Novasports.gr νιώθει ευλογημένος.

Ο αρχηγός της Ξάνθης ετοιμάζεται για τη 14η σεζόν στην ομάδα και κυνηγάει μια σειρά από ρεκόρ και όπως τόνισε στο Novasports.gr νιώθει ευλογημένος. 

Η Ξάνθη ανακοίνωσε επισήμως σήμερα (29/5) την ανανέωση της συνεργασίας για μια ακόμη σεζόν με τον Κώστα Φλίσκα, η σημαία έμεινε στον ιστό και πλέον ο αρχηγός της ομάδας κυνηγάει να πιάσει μια σειρά από ρεκόρ!.
 
Ήδη είναι ο τρίτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της Ξάνθης, πίσω από τον Γιάννη Παπαδημητρίου και το Νίκο Κεχαγιά. Ο πρώτος έχει συνολικά στον ΑΟΞ 391 συμμετοχές, με τις 325 από αυτές να είναι στη μεγάλη κατηγορία, και ο δεύτερος 373 συμμετοχές, με τις 327 από αυτές στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι ο Κεχαγιάς είναι πρώτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας και ο Παπαδημητρίου δεύτερος. Να σημειώσουμε ότι ο Κεχαγιάς μετράει 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της σεζόν 1988-89 και 4 συμμετοχές στο Κύπελλο την ίδια σεζόν. Όπως και να το δούμε, όμως, ο Φλίσκας και στο σύνολο, αλλά και μόνο στο πρωτάθλημα είναι στην τρίτη θέση και δύσκολα θα αλλάξει κάτι εκεί: οι συμμετοχές του είναι 287 στο σύνολο και 255 από αυτές στο πρωτάθλημα. Για να περάσει τον Κεχαγιά είτε στο σύνολο, είτε στο πρωτάθλημα, πρέπει να αγωνιστεί τρεις γεμάτες σεζόν ακόμη, πράγμα δύσκολο για τον ήδη 37χρονο Φλίσκα (γεννημένος στις 29/12/1980). 

Όμως, ο Φλίσκας τη σεζόν που έρχεται, εφόσον αγωνιστεί, θα πιάσει τον Κεχαγιά σε αριθμό περιόδων στην ομάδα όσον αφορά την μεγάλη κατηγορία. Ήδη, ο νυν αρχηγός έχει 13 σεζόν και πάει για τη 14η, ενώ ο Κεχαγιάς έκλεισε την καριέρα του στην Ξάνθη γράφοντας συμμετοχές σε 14 περιόδους. Ο δε Παπαδημητρίου κατέγραψε συμμετοχές στη θρακιώτικη ομάδα σε 15 σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Φλίσκας με λίγη… προσπάθεια μπορεί να ξεπεράσει τον Κεχαγιά και να φτάσει τον Παπαδημητρίου, που είναι πρώτος στη σχετική λίστα, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί τη σεζόν 2019-2020. Την ερχόμενη, 2018-2019, ο Φλίσκας μπορεί να γίνει δεύτερος σε αυτή τη λίστα, μαζί με τον Κεχαγιά. Και πάλι, όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα!

Επιπλέον, ήδη ο Φλίσκας από τις 29 Απριλίου του 2018 έγινε ο δεύτερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Εκείνη την ημέρα, στο παιχνίδι ΑΟΞ-Λάρισα, ήταν 37 χρονών και 4 μηνών. Ο πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος έχει αγωνιστεί με την Ξάνθη σε ηλικία 37 ετών και 7 μηνών, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, στις 21 Μαρτίου του 2010. Επομένως, ο Φλίσκας τη σεζόν που έρχεται έχει την ευκαιρία να πιάσει την πρώτη θέση σε αυτή λίστα. 

Με τον Λουτσιάνο ο Φλίσκας έχει μία ακόμη άτυπη… κόντρα. Ο Βραζιλιάνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει σκοράρει για τον ΑΟΞ, στο παιχνίδι ΑΟΞ-Ηρακλής, στις 20 Δεκεμβρίου του 2009. Τότε ήταν 37 χρονών και 4 μηνών. Άρα, ο Φλίσκας τη σεζόν που έρχεται έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του ΑΟΞ, που θα έχει σκοράρει σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. 

Κι ένα ακόμη ρεκόρ για τον Φλίσκα τη σεζόν που έρχεται μπορεί να είναι ότι θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης σε όλη την κατηγορία για τη σεζόν 2018-2019. Την περίοδο που πέρασε, το ρεκόρ αυτό το κατείχε ο Βραζιλιάνος, Μπραντάο, του Λεβαδειακού, ο οποίος ήταν γεννημένος στις 16/6/1980, έξι μήνες, δηλαδή, νωρίτερα από τον αρχηγό της Ξάνθης.  
 
Σχολιάζοντας σήμερα (29/5) όλα τα παραπάνω στο novasports.gr, ο Φλίσκας δήλωσε: «Είναι κολακευτικό για μένα να έχω τη δυνατότητα να πετύχω όλα αυτά τα ρεκόρ με τη μοναδική ομάδα που αγωνίστηκα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος! Ειλικρινά, πριν πάρω μεταγραφή στην Ξάνθη από την Αναγέννηση Καρδίτσας, δεν την γνώριζα την πόλη. Δεν είχα πάει ποτέ! Δεκατέσσερα χρόνια μετά, νιώθω Ξανθιώτης, απολύτως δεμένος με την πόλη και την ομάδα. Αυτό είναι ευλογία! Μακάρι να είμαι γερός να καταφέρω κι άλλα με τον ΑΟΞ, γιατί και το θέλω, αλλά και γιατί αυτή η ομάδα αξίζει να πετύχει παραπάνω πράγματα από ευρωπαϊκές εξόδους και μια συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου. Είναι ομάδα υπόδειγμα, στην οποία κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται!» 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.