Έχασε 3-0 από τη Σλοβενία και …έμπλεξε άσχημα η εθνική γυναικών

Άλλαξαν επικίνδυνα τα δεδομένα για την εθνική ομάδα των γυναικών στην προσπάθειά της να περάσει στην πρώτη 12άδα της Second Division στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Μαλαισίας!

Άλλαξαν επικίνδυνα τα δεδομένα για την εθνική ομάδα των γυναικών στην προσπάθειά της να περάσει στην πρώτη 12άδα της Second Division στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Μαλαισίας! Για την 4η αγωνιστική του γκρουπ Η έχασε 3-0 από τη Σλοβενία κι αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο! Η ομάδα πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας και πλέον για να βρεθεί στην προνομιούχο τριάδα χρειάζεται πάση θυσία αύριο, στην τελευταία αγωνιστική, νίκη εναντίον του Βιετνάμ και πιθανότατα με ευρύ σκορ!

Στη βαθμολογία προηγείται αήττητο το Λουξεμβούργο με 8 βαθμούς, η Σλοβενία και το Βιετνάμ έχουν από 7, η Ελλάδα 6, ενώ Βουλγαρία και Χιλή είναι στους 4 βαθμούς και μένουν σίγουρα στις τελευταίες θέσεις. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να κλείσει οπωσδήποτε νικηφόρα το γκρουπ. Θα είναι αρκετό οποιοδήποτε σκορ για την προνομιούχο 3η θέση αν η Σλοβενία επικρατήσει του Λουξεμβούργου, όμως αν ηττηθεί (που θεωρητικά είναι το πιο πιθανό) θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 8 βαθμούς, από την οποία η Ελλάδα θα ευνοηθεί μόνο αν επιβληθεί αύριο με σκορ 3-0!!! Μετά τις δύο νίκες στην αρχή τα πράγματα έγιναν τώρα πολύ δύσκολα και ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος με τις αθλήτριές του καλούνται να διατηρήσουν δυνατή ψυχολογία και να πάνε με αποφασιστικότητα την Τετάρτη για την καθοριστική νίκη (στις 04:00 το πρωί ώρα Ελλάδας και με ζωντανή μετάδοση από το itTV.com από το τραπέζι 11).

Η αναμέτρηση με τη Σλοβενία έμοιαζε με επανάληψη της ήττας με 3-0 πάλι στη φάση των γκρουπ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014. Στο Τόκιο ήρθε βαριά ήττα παρότι ήταν αμφίρροπα όλα τα παιχνίδια, το ίδιο έγινε και σήμερα όπου χάθηκαν συνολικά 6 σετ με διαφορά δύο πόντων! Όπως πριν από δύο χρόνια έτσι και τώρα δηλαδή, η ομάδα έφερε σκορ, που δεν άξιζε και όπως στοίχισε στην Ιαπωνία την πρόκριση στις θέσεις 25-36 μπορεί να στοιχίσει και στη Μαλαισία…

Η εθνική μας είχε αυτή τη φορά το X, Y, Z και τον αγώνα άρχισε η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερo 275 στην παγκόσμια κατάταξη). Έπαιξε με την πρώτη Σλοβένα, την έμπειρη Άλεξ Γκάλιτς (No 165) και σε ισορροπημένο παιχνίδι κάμφθηκε με 3-0. Ήταν απόλυτα πιεστική από την αρχή έως το τέλος, όμως υστέρησε στις λεπτομέρειες, καθώς έχασε όλα τα σετ με οριακή διαφορά.  
Στον δεύτερο αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (Νο 213) προσπάθησε να αιφνιδιάσει με το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού τη νεαρή Ταμάρα Πάβκνικ. Η Σλοβένα όμως, έδειξε αρετές και απέναντι στην άμυνα κι έφτασε στη νίκη με 3-0. Στο 2ο σετ η πρωταθλήτρια Ελλάδας κατάφερε ν’ αντιδράσει από 5-9 πίσω και να ισοφαρίσει, όμως τελικά λύγισε με διαφορά δύο πόντων κι αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό. Η Πάβκνικ είναι στο νούμερο 56 της παγκόσμιας κατάταξης νεανίδων και 308 σε αυτή των γυναικών, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για την προσπάθεια της Τόλιου να μαζέψει βαθμούς στην ολυμπιακή χρονιά.   
Η εθνική μας είχε μία ακόμα ευκαιρία να μείνει στο ματς με τη Μαρία Χριστοφοράκη (No 304), που τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μάνκα Φαζμούτ (No 190). Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 1-0. Το παιχνίδι ήταν γενικά κλειστό, πήγε στο «κόντρα» σετ κι εκεί λύγισε και η Χριστοφοράκη με οριακή διαφορά. Βρέθηκε πίσω 6-9, έφτασε σε απόσταση αναπνοής, αλλά έχασε 11-9.    

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σλοβενία-Ελλάδα 3-0:
Άλεξ Γκάλιτς-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-0 (11-9, 12-10, 16-14)
Ταμάρα Πάβκνικ-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-6, 11-9, 11-4)
Μάνκα Φαζμούτ-Μαρία Χριστοφοράκη 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 9-11, 11-9)
Στα υπόλοιπα ματς της 4ης αγωνιστικής του γκρουπ Η το πρωτοπόρο Λουξεμβούργο νίκησε εύκολα 3-0 τη Χιλή και το Βιετνάμ λύγισε τη Βουλγαρία με 3-1.

* Η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της διεθνούς ομοσπονδίας στην Κουάλα Λουμπούρ. Η διοργάνωση θ’ αφορά στα ατομικά αγωνίσματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.