Μια παρέα ταπεινή

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει μια στιγμή γεμάτη μηνύματα για όλα τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν να παίζουν ποδόσφαιρο. Την πρόσφερε απλόχερα η παρέα του 2004!

Τρίτη πρωί στον Άγιο Κοσμά οι λεγόμενοι και «τρελοί» έτρεχαν στο κόκκινο πλακόστρωτο  υπό τη σκιά των δέντρων αλλά με θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Οι πρώτες τέτοιες θερμοκρασίες Ιούνιο μήνα μοιάζουν με καύσωνα. 

Στο γήπεδο της Εθνικής ομάδας λίγο πιο, εννιά άλλοι «τρελοί» με γαλάζιες στολές προπόνησης θα έλεγες ότι είναι κάποιοι από το «ανεξάρτητο» τέτοια μέρα με τέτοιο καιρό. Ήταν ο Καραγκούνης, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας, ο Φύσσας, ο Τσιάρτας, ο Μπασινάς, ο Γιαννακόπουλος, ο Γκούμας κι ο Παπαδόπουλος. Σαν όαση μέσα σε τέτοια ζέστη.

Κουβάλαγαν ένα τέρμα για να παίξουν δίτερμα στο λιοπύρι. Βλέπετε έχουν αγώνα το Σάββατο με την Ισπανία. Ποιος ακούει τον «Κάρα» αν παρουσιαστεί απροετοίμαστη η Εθνική του τέσσερα; Κουβάλαγαν ένα τέρμα! Αυτοί οι εννιά από τους εικοσιτέσσερις «θεούς» των ποδοσφαιρικών μας ονείρων.

Δεν είχα καμία άλλη σκέψη στο μυαλό μου από το να τους βγάλω φωτογραφία. Η αποθέωση της ταπεινοφροσύνης. Κανένα άλλο καρέ δε με συνεπήρε τόσο, όσο αυτό. Ούτε ομαδική μαζί τους να έβγαινα. Μια εικόνα χιλιάδες μηνύματα. Για όλα εκείνα τα παιδιά που ξεκινούν τώρα το ποδόσφαιρο σε κάποια ακαδημία.

Μήνυμα ακόμα και για παιδιά που εν μία νυκτί έγιναν επαγγελματίες και αποπροσανατολίστηκαν. Σα να ήρθε αυτή η σκηνή για να τους επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Αυτή η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει μήνυμα για οποιονδήποτε έχει φιλοδοξίες στη ζωή του και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αγαθά κόποις κτώνται έλεγαν οι αρχαίοι μας και αυτή η ξεχωριστή παρέα, με τους τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες, είναι (και)σήμερα εδώ για να μας το υπενθυμίζει. Τίποτα δε σου χαρίζεται. Κι αν φτάσεις ψηλά πρέπει να συνεχίσεις να πατάς με τα δύο πόδια στο έδαφος και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι.

Δεν είναι ντροπή να κουβαλήσεις το τέρμα. Δεν είναι ντροπή να φέρεις τα νερά. Ντροπή είναι να μην κουβαλήσεις το τέρμα. Ντροπή είναι να μη φέρεις τα νερά. 

* Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την προπόνηση της Εθνικής του 2004 στον Άγιο Κοσμά, λίγες μέρες πριν το φιλικό με την αντίστοιχη της Ισπανίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Απεικονίζονται εννιά από τους πρωταθλητές Ευρώπης να σηκώνουν ένα τέρμα για να παίξουν δίτερμα…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.