Η SsangYong σχεδιάζει το SUV του μέλλοντος


Το SsangYong SIV-2 (Smart Interface Vehicle) είναι ένα concept car που αποτυπώνει ένα premium SUV μεσαίου μεγέθους.  Πρόκειται για την επόμενη φάση του concept car SIV-1, που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης δύο χρόνια νωρίτερα, και προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά της ιδέα της «Δυναμικής Κίνησης» (Dynamic Motion). Το εντυπωσιακό concept car, βασίζεται στη λογική εξέλιξης της SsangYong που συνοψίζεται στις έννοιες «Robust, Specialty, Premium» (Γεροδεμένο, Εξειδικευμένο, Premium) και προωθεί την επικοινωνία του οδηγού με το όχημά του. Το SIV-2 είναι σχεδιασμένο να εξελιχθεί σε ένα στρατηγικής σημασίας μοντέλο για την γκάμα της SsangYong.

Η σχεδιαστική προσέγγιση του SIV-2 στηρίζεται σε δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου που διατρέχουν το αμάξωμα από άκρη σε άκρη, ενώ ο σχεδιασμός «L» εμπρός από τους πίσω τροχούς δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση στο όλο σχέδιο.

Στο μπροστινό μέρος, ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός «shoulder wing» της SsangYong που έχει ορίσει τις γραμμές μιας σειράς concept cars του παρελθόντος, περιβάλλει την κομψή γρίλια της μάσκας και επεκτείνεται στα εμπρός φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, η 3η πλευρική κολόνα (C-pillar) χωρίζεται νοητά από τη γραμμή της οροφής με ένα γυαλιστερό διακοσμητικό, που αναδεικνύει τις σπορ διαθέσεις του μοντέλου. 

Το εσωτερικό του SIV-2 είναι σχεδιασμένο για να δείχνει δυναμικό και σύγχρονο. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια εικόνα κομψής λιτότητας, που αναμειγνύεται με εκλεπτυσμένα αλλά και δυναμικά στιλιστικά στοιχεία, προκειμένου να επιτευχθούν νέα επίπεδα ικανοποίησης του χρήστη. 

Τόσο τα υλικά, όσο και οι χρωματικοί συνδυασμοί αποτυπώνουν τις τάσεις που επικρατούν στα πιο πολυτελή εσωτερικά αυτοκινήτων, περιλαμβάνοντας , μεταξύ άλλων, ξύλινο πάτωμα, που χαρίζει την αναβαθμισμένη αίσθηση που συναντά κανείς σε ένα πολυτελές γιωτ. Οι θέσεις είναι επενδυμένες με αλκαντάρα, ενώ το περιβάλλον έχει επίσης στοιχεία από premium ιταλικό δέρμα τύπου suede. Παράλληλα, ο ειδικά διαμορφωμένος φωτισμός του εσωτερικού έχει στόχο να αναδείξει τις ενθέσεις από ξύλο και ατσάλι, καθώς και τα καθίσματα. 

Τα ηχεία που είναι τοποθετημένα μέσα στα καθίσματα τύπου μπάκετ, ωθούν τα ηχητικά κύματα και τις δονήσεις κατευθείαν στους επιβάτες, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ηχητική εμπειρία, ενώ παράλληλα, υπάρχουν φωτεινά γραφικά που ανταποκρίνονται στο ρυθμό, τοποθετημένα στις πόρτες και τις πλευρικές κονσόλες. Ολη αυτή η εμπειρία συνδυάζεται με προηγμένα συστήματα αναπαραγωγής ήχου. 

Το SIV-2 προσφέρει ένα ευρύχωρο, φιλικό στο χρήστη, εσωτερικό περιβάλλον που προκαλεί τους συμβατικούς κανόνες οδηγικής εμπειρίας, με 4 ανεξάρτητα καθίσματα τύπου μπάκετ, τα οποία είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν μια δυναμική, αλλά φιλόξενη και ασφαλή εμπειρία, ανάλογη με αυτή που απαντά σε σύγχρονα σπορ-κουπέ μοντέλα.

Επιπλέον, αξιοποιεί μια μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild hybrid), καθώς παίρνει κίνηση από ένα κινητήρα βενζίνης, 1,5 λίτρου με turbo και άμεσο ψεκασμό, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW και μία συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου 500Wh. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχειών δίνει ένα υβριδικό σύστημα 48V που προσφέρει οικονομία, περιορισμένες εκπομπές CO2 και αθόρυβη λειτουργία εν στάσει και σε χαμηλές ταχύτητες.

Το οικολογικό αυτό concept car χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, έχει χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και μία πλατφόρμα και ανάρτηση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε μία σειρά, φιλικών προς το περιβάλλον, μορφών αυτοκίνησης, όπως υβριδικά μοντέλα (HEV), plug-in υβριδικά (PHEV) και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (EV), δείχνοντας τη δυναμική της premium κορεάτικης φίρμας. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Mοντέλο

SIV-2

Κινητήρας

Υβριδικό βενζίνης

Πετρέλαιο

Μετάδοση

6MT

6AT

6MT

6AT

Διαστάσεις

Μήκος

mm

4,440

Πλάτος

mm

1,855

Ύψος

mm

1,640

Μεταξόνιο

mm

2,675

Κινητήρας

Λίτρα

 

1.5L GDi Turbo

1.6L Turbo

Αρ. κυλίνδρων

 

4 in-line

4 in-line

Ισχύς

ps

160

135

Ροπή

Nm

260

320

   Κατανάλωση

CO2 (μικτή)

g/km

120~130

125~135

115~120

140~150

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.