Δυσοίωνες προβλέψεις στον γερμανικό Τύπο για την Ελλάδα

Εκτενή δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία φιλοξενεί και σήμερα ο γερμανικός Τύπος, με φόντο τη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και εν όψει της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας.

Εκτενή δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία φιλοξενεί και σήμερα ο γερμανικός Τύπος, με φόντο τη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και εν όψει της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας.

«Η οικονομία συρρικνώνεται, η ανεργία αυξάνεται, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν: η Αθήνα χρειάζεται και πάλι νέα προγράμματα βοήθειας», εκτιμά η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο «Ο ελληνικός εφιάλτης».

Για «ελλιπείς μεταρρυθμίσεις» που θέτουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης, κάνει λόγο η Tagesspiegel, σε δημοσίευμά της που τιτλοφορείται «Στενεύουν τα περιθώρια για την Αθήνα». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, λίγο πριν τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η ανησυχία στην Αθήνα εντείνεται, ενώ την ίδια ώρα το ευρώ [EUR=X]  δέχεται νέες ισχυρές πιέσεις.

«Επιστροφή στην εξαθλίωση», είναι ο τίτλος σχολίου στην Tageszeitung του Βερολίνου για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα «έχει πραγματικά χρεοκοπήσει». «Μπορεί να πρόκειται για ταυτολογία, αλλά δεν μπορεί κανείς να συνοψίσει διαφορετικά τις νεότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ Ο όρος χρεοκοπία μπορεί να μην γνωρίζει διαβαθμίσεις, παρόλα αυτά όμως η ελληνική καταστροφή γίνεται κάθε μήνα μεγαλύτερη», αναφέρει.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «πείραμα με αβέβαιη έκβαση» την Ελλάδα και εκτιμά ότι η χώρα «θα γνωρίσει εκείνη τη μαζική φτώχεια, η οποία όφειλε να έχει ξεπεραστεί με το ευρώ». «Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί κανείς – πέρα από τα χρέη του παρελθόντος- και με το μέλλον της Ελλάδας», σημειώνει.

Αναφορικά τέλος με τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου επισημαίνει ότι η Μέρκελ «επιθυμεί τη μετεξέλιξη της .Ε.Ε σε μια “Ένωση Σταθερότητας” και ο Σαρκοζί δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει». «Το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι ο γάλλος πρόεδρος θα καταφέρει να περάσει το χρεόφρενο κατά το γερμανικό πρότυπο. Και την ίδια ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί αιφνιδιάζονται από νέα αρνητικά μηνύματα από την Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.