Ψάξου τώρα που μπορείς

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το νέο σύστημα του Πογέτ, τον MVP Αραβίδη, τον Μάνταλο και τον Βασιλαντωνόπουλο που εξέπληξε ευχάριστα.

Όσοι βρεθήκαμε χθες στο Ολυμπιακό στάδιο είδαμε την ΑΕΚ να ανεβάζει στροφές για περίπου 20 λεπτά. Λογικό θα πει κάποιος από τη στιγμή που μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι “κιτρινόμαυροι” πρόλαβαν να πετύχουν τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες. Μετά …χαλάρωσαν.

Λογικό ίσως είναι για όσους το βλέπουμε απ’ έξω. Γιατί ο Γκουστάβο Πογέτ μόνο ως λογική δεν είδε τη συγκεκριμένη αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του. Ο λόγος δεν είναι ότι ήθελε σώνει και καλά να βάλουν πέντε ή και περισσότερα γκολ στον Πανθρακικό, αλλά να τους δει να ανταποκρίνονται στο σύστημα που δοκίμασε για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή δεν το είχε τεστάρει ούτε στις προπονήσεις, αλλά με δεδομένες τις απουσίες των Βάργκας και Μπαρμπόσα, αποφάσισε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του με σκοπό να “κερδίσει” και τον Μπουονανότε, δίνοντάς του έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς. Ναι μεν δε βρέθηκε σε κακή μέρα ο Αργεντινός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο πολυτιμότερος στη νίκη της ΑΕΚ, όπως ψηφίστηκε. 

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τον τίτλο του MVP δικαιούται πρώτος απ’ όλους ο Χρήστος Αραβίδης με τα δύο γκολ που πέτυχε, το ασφυκτικό πρέσινγκ στην αντίπαλη περιοχή και το ασταμάτητο τρέξιμο. Επόμενος και μάλιστα με πολύ μικρή διαφορά ο εξαιρετικός Πέτρος Μάνταλος. Η επιστροφή του στην ενδεκάδα άλλαξε το παιχνίδι της Ένωσης στη μεσαία γραμμή. Έδωσε ασίστ στο τρίτο γκολ, ενώ ήταν ο μοναδικός που απείλησε σε όλο το β’ ημίχρονο.

Αυτός που εξέπληξε ευχάριστα ήταν ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του απ’ τον Πογέτ και όταν ο Ουρουγουανός του την έδωσε, φώναξε δυναμικό “παρών”. Σε μια περίοδο που υπάρχουν σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών, ο 23χρονος αμυντικός απέδειξε σε όλους ότι η ομάδα μπορεί να υπολογίζει πάνω του, αφού εκτός απ’ τα αμυντικά του καθήκοντα, ήταν εξαιρετικός και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την δεξιά πτέρυγα. 

Όσο για το νέο σύστημα; Στο πρώτο 20λεπτο φάνηκε να λειτουργεί άψογα, αφού η ΑΕΚ και πολύ καλή κυκλοφορία είχε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το γρήγορο “άνοιγμα” στο σκορ όμως, σε συνδυασμό με τις αναγκαστικές αλλαγές δεν βοήθησαν τον Πογέτ να βγάλει τα συμπεράσματα που ήθελε. Φάνηκε και χθες ότι ο προπονητής της Ένωσης είναι διατεθειμένος να …ψαχτεί σε συστήματα και σε πρόσωπα στα ματς που απομένουν ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, έτσι ώστε να πάει στα πλέι οφ με όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Του το επιτρέπει η διαφορά στη βαθμολογία και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δικαιώνεται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.