Ιτούδης: «Ικανοποίηση για τον Στράτο»

Στην επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, εν όψει Πανιωνίου.

Στην επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ αναφέρθηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στο ματς με τον Πανιώνιο, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά, τόνισε στο προσωπικό του μπλοκ στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού: «Οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για το 2012 άρχισαν με νίκη και μια πολύ καλή εμφάνιση. Αποτυπώθηκε στον αγώνα η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Ρόμπι, ο οποίος είναι ο πρώτος της σκόρερ. Εντούτοις η δική μας προσπάθεια ήταν σοβαρή, ειδικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα παίξαμε πολύ καλά και δεν πήγαν στράφι, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, οι καλές προπονήσεις αυτών των ημερών. Για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας ήταν όλοι οι παίκτες, ήταν αρκετοί παίκτες στην προπόνηση, είμαστε όλοι καλά και αυτό είναι το πλέον ενθαρρυντικό, γιατί έχουμε πολύ καλή ποιότητα προπόνησης. Είναι κάτι που μας βοηθά πολύ.

Η συνέχεια είναι δύσκολη, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Είναι σοβαρή ομάδα, τη σεβόμαστε απόλυτα, έχει αξιόλογη τακτική και στρατηγική με επικεφαλή τον προπονητή της, Γιώργο Μπαρτζώκα. Έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Κιζ, ο Ξανθόπουλος, ο Νάτζφεϊ, αλλά και νέους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων όμως είναι αρκετό καιρό μαζί. Δημιουργεί ένα σύνολο το οποίο τρέχει καλά το γήπεδο, με παίκτες που είναι καλοί αθλητές.

Σημείο αναφοράς είναι δύο παίκτες. Ο Στίβεσον μέσα στη ρακέτα, τον οποίο προσπαθούν να βρουν και ο Ξανθόπουλος στην περιφέρεια. Είναι ο βασικός δημιουργός, «τρέχει» την ομάδα πολύ καλά, βρίσκει τις ασίστ και είναι πολύ υψηλά σε αριθμούς σε αυτή την κατηγορία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν φυσικά κι άλλοι παίκτες όπως ο Κιζ ο οποίος είναι έμπειρος και καλός σκόρερ, ο Ντίμπλερ, ο Νάτζφεϊ, ο Γιάνκοβιτς.

Είναι ομάδα που και στο μισό γήπεδο παίζει γρήγορα με αρκετές πάσες, αλλάζει τη δυνατή και την αδύνατη πλευρά πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε καλά στην άμυνα. Γενικότερα, προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι, σεβόμενοι τον αντίπαλό μας. Είμαστε σε καλό ρυθμό και θέλουμε να συνεχίσουμε σε ένα καλό ρυθμό, αναζητώντας μια καλή εμφάνιση.

Εδώ θα ήθελα να μιλήσω για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για όλους μας: Την επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου. Και αυτός έδειξε στον αγώνα την εικόνα της προπόνησης. Ο ίδιος προπονείται πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα. Έκανε ατομικές προπονήσεις, ήταν συνέχεια στο γήπεδο για να κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει ώστε να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ έκανε και κάποια σουτ για να έχει την επαφή. Η ψυχολογική στήριξη όλων ήταν δεδομένη. Μιλούσαμε μαζί του, του είπαμε όλοι ότι θ’ αλλάξει αυτή η ιστορία. Είναι δυνατός χαρακτήρας και ευχή όλων μας είναι να έχει την υγεία του. Δεν είναι έτοιμος 100% αγωνιστικά το είπε και ο ίδιος, αλλά είναι και το λογικό. Το κίνητρό του ήταν πάντα υψηλό, αλλά φανταστείτε τώρα. Έχει διπλασιαστεί, γιατί θέλει να κερδίσει το χρόνο που έχασε και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Πέρυσι ήταν πολύ σημαντικός για εμάς και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Δυστυχώς λίγο πριν από τους τελικούς έμεινε εκτός, για να επιστρέψει τώρα. Για όλους μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επιστροφή του για πολλούς λόγους!

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στη χθεσινή κοπή της πίτας του ΣΕΠΚ. Ήταν μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά βραδιά, καθώς η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Φαίδωνα Ματθαίου. Η πρώτη κάρτα μου από το σύνδεσμο είχε τη δική του υπογραφή και ήταν ξεχωριστή η στιγμή που μίλησε ο Κώστας Μουρούζης. Μας τίμησε ο ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποδεχθήκαμε μια πρόταση για συμμετοχή σε σεμινάριο τον Ιούνιο, αλλά αυτά πέρασαν όλα σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο κλίμα συγκίνησης για τον Φαίδωνα Ματθαίου, του οποίου η μορφή κυριάρχησε στην εκδήλωση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.