«Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Να καταφέρει η Εθνική να φέρει και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο, είναι ο στόχος σύμφωνα με τον Μίκαελ Σκίμπε.

Να καταφέρει η Εθνική να φέρει και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο, είναι ο στόχος σύμφωνα με τον Μίκαελ Σκίμπε. 

Ο Γερμανός προπονητής έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

“Ευχαριστώ τον κόσμο, αν και δεν ήταν πολύς στο γήπεδο. Ήταν ευχάριστη η ατμόσφαιρα. Χαίρομαι που νικήσαμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού, σε πολύ καλές συνθήκες. Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας σε μεγάλο βαθμόι. Στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος όχι. Δυστυχώς μετά τα γκολ μας, λίγο χάσαμε εύκολα την μπάλα στο κέντρο και ο αντίπαλος σκόραρε μια φορά και είχε και κάποιες ευκαιρίες. Συνολικά παίξαμε με ένταση και τρέξιμο. Είμαι ευχαριστημένος πάντως”, σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας.

Για το αν ανταποκρίθηκαν οι παίκτες στο 3-5-2 και αν θα το δουλέψει: “Η ομάδα έδειξε ότι είχε καλή ανταπόκριση στο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι στην Τουρκία παίξαμε πιο αμυντικά, σήμερα πιο επιθετικά και βγάλαμε φάσεις. Πιστεύω ότι όπως δείξαμε την τελευταία διετία ότι το 4-2-3-1 δεν μπορεί να μας φέρει την επιτυχία. Γιατί αυτή την στιγμή δεν έχουμε τους πολύ καλούς εξτρέμ γι’ αυτό το σύστημα. Θα παίξουν άλλοι παίκτες με την Ισλανδία, όπου μπορούμε να παίξουμε και κάποιο άλλο σύστημα”.

Για το ότι έπαιξε με Καρέλη – Μήτρογλου στο β’ μέρος και τι θα κάνει στην συνέχεια: “Η αλλαγή έγινε λόγω του κέντρου, για να πάει ο Φορτούνης στο κέντρο και να έχουμε περισσότερη πίεση στην πρώτη γραμμή. Ο Μήτρογλου θα γυρίσει στην ομάδα του, άρα θα παίξουμε με άλλο δίδυμο με την Ισλανδία. Θα γυρίσουν πίσω στις ομάδες τους και οι Σάμαρης, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Ανάλογα με τους παίκτες μας, θα δούμε πως θα παίξουμε στο επόμενο ματς”.

Για το αν ξέρει το υλικό του: “Γνώρισα αρκετά καλά τους παίκτες τους τελευταίους μήνες την ομάδα, αλλά πρέπει να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά εντός και εκτός Ελλάδας. Είμαι ευχαριστημένος με αρκετούς παίκτες. Βλέπουμε μια άνοδο στον Φορτούνη για παράδειγμα και στον Σάμαρη στις ομάδες τους και πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που να είναι ενωμένη και συμπαγής”.

Για το επίπεδο φυσικής κατάστασης: “Αν δεν την έχουμε την φυσική κατάσταση, πρέπει να την φτιάξουμε. Αλλά σε γενικές γραμμές, μας αρέσει να ενοχλούμε τον αντίπαλο στην πρώτη μπάλα. Σε αρκετές φάσεις το καταφέραμε. Υπήρξε πρόοδος σε σχέση με την Τουρκία όπου είχαμε 1-2 φάσεις. Σήμερα είχαμε 7-8 ευκαιρίες για γκολ”.

Για τη μικρή προσέλευση του κόσμου και για το “σκανάρισμα” στο υλικό: “Τέσσερις παίκτες θα φύγουν και θα έρθουν τέσσερις άλλοι, άρα θα δούμε κι άλλους παίκτες. Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης, πρέπει εμείς να κερδίσουμε τους φιλάθλους και να τους φέρουμε πίσω στο γήπεδο. Θέλουμε και στα επόμενα παιχνίδια ένα όσο γίνεται γεμάτο γήπεδο”.

Για το αν μπορούν οι παίκτες να παίξουν και να ανταποκριθούν στο 3-5-2: “Πιστεύω ότι στα πρώτα 60 λεπτά είχαμε τον έλεγχο με αυτό το σύστημα και δουλεύουμε την τακτική στις μέρες που έχουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Από το 2014 έχουμε μόνο δυο νίκες σε 22 παιχνίδια με άλλο σύστημα. Άρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα 22 θέλουμε να νικήσουμε πολλές παραπάνω φορές. Μπορούμε να εφαρμόσουμε το σύστημα αυτό. Περιμένω στο γήπεδο να δω αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι αμυντικοί αισθάνονται ασφάλεια με αυτό το σύστημα. Έχω συζητήσει μαζί τους”.

Για το αν μπορεί ο Έλληνας παίκτης να μπει στη φιλοσοφία του: “Μπορεί να μπει σε καλούπι ο Έλληνας παίκτης σε αυτά που θέλω, είμαι ευχαριστημένος. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι μέσα στο τιμ έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δώσουν περισσότερα απ’ ό,τι τα δυο προηγούμενα χρόνια και βλέπω ότι υπάρχει αυτή η θέληση για το κάτι παραπάνω. Το φθινόπωρο θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε στα προκριματικά”.

Για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα στα προκριματικά: “Μετά την Κύπρο θα μπορώ να το πω αυτό. Έχουμε ένα δρόμο μπροστά μας για να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά και να προκριθούμε στο Μουντιάλ”.

Για τους αντιπάλους στα προκριματικά: “Σήμερα, είδαμε την Κύπρο με την Ουκρανία. Πρέπει να πάρουμε κάθε αντίπαλο σοβαρά, όχι μόνο το Βέλγιο. Γιατί το είδαμε στα προηγούμενα προκριματικά ότι είναι δύσκολα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος στο γήπεδο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.