«Απόδραση»… πρωτιάς (video)

Σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, αφού είδε τον Χάντερ να τραυματίζεται, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το «Nick Galis Hall» επικρατώντας 74-70 του Άρη και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, αφού είδε τον Χάντερ να τραυματίζεται, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από το «Nick Galis Hall» επικρατώντας 74-70 του Άρη και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του τραυματισμού του Οθέλο Χάντερ (δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον Παπανικολάου) και με «όπλο» την εξαιρετική της άμυνας κατάφερε να φύγει νικήτρια από το κατάμεστο «Nick Galis Hall», «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη θέση, που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Αυτό θα συμβεί και μαθηματικά αν οι Πειραιώτες στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές επικρατήσουν του Απόλλωνα (εκτός) και του Ρεθύμνου (εντός). Από την άλλη πλευρά, ο Άρης παρέμεινε στην τρίτη θέση και χρειάζεται μία νίκη με Ρέθυμνο (εκτός) ή Κολοσσό (εντός) για να την «κλειδώσει» και μαθηματικά.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Σπανούλης με 17 πόντους και 11 ασίστ, ενώ σπουδαία συνεισφορά, ειδικά στο τέλος, είχαν τόσο ο Πρίντεζης (13π., 9 ριμπ.), όσο και ο Παπανικολάου (12π. 8 ριμπ.). Από τον Άρη ξεχώρισε ο Γουάιτ με 17 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ 16 πρόσθεσε ο ΜακΝίλ, όχι όμως με καλά ποσοστά ευστοχίας.  

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνα τους και άφησαν σε δεύτερη μοίρα το σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο «ζεστά» και παρότι είδε τον Χάντερ να αποχωρεί τραυματίας (δέχτηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον Παπανικολάου), δεν πτοήθηκε και προηγήθηκε με 3-7 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Την ίδια ώρα, ο Άρης δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και απειλούσε μόνο από την περιφέρεια, ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Έτσι, ο Ολυμπιακός, παρέμεινε σε θέση οδηγού (7-12), με τον Άρη που δεν είχε ευστοχήσει σε σουτ δύο πόντων να μειώνει στο 10-12 του πρώτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Ζάρα σε «νεκρό» χρόνο. 

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Οι «κιτρινόμαυροι» με τρίποντο του «καυτού» Ζάρα προσπέρασαν προς στιγμήν (15-14), όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. «Έσφιξε» την άμυνα του και με μπροστάρη στην επίθεση τον Σπανούλη απάντησε με επιμέρους σκορ 2-8, παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ (17-22). Ο Άρης εξακολουθούσε να σκοράρει με το… σταγονόμετρο και ο Ολυμπιακός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +6 (28-34), με τον αρχηγό του να έχει 14 πόντους και 5 ασίστ. 

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην, αφού ο Άρης βρήκε στο πρόσωπο του Γουάιτ τον άνθρωπο που έλυσε το επιθετικό του πρόβλημα. Ο Αμερικανός πήρε από το… χέρι την ομάδα του και με 11 σερί πόντους την έφερε σε απόσταση αναπνοής (39-40) από τον Ολυμπιακό, ακριβώς στα μισά της τρίτης περιόδου. Τη… δουλειά ολοκλήρωσαν Πελεκάνος και ΜακΝίλ, οι οποίοι έβαλαν τον Άρη σε θέση οδηγού (44-40) και σήκωσαν το «Nick Galis Hall» στο… πόδι. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν πτοήθηκε. Απάντησε με σερί 8-0, πήρε το προβάδισμα (44-48) και το διατήρησε, έστω και δύσκολα, μέχρι το τέλος της περιόδου (52-53).

Το θρίλερ στο «Nick Galis Hall» συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Άρης με τον Γουάιτ να έχει πάρει… φωτιά, όχι μόνο πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά ξέφυγε ακόμη και με +5 (61-56), την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδοτο στην άμυνα των γηπεδούχων και είχε σημειώσει μόλις 3 πόντους σε ισάριθμα λεπτά. Πρίντεζης και Παπανικολάου βγήκαν μπροστά και με τρίποντο του δεύτερου, 1:14’’ πριν το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν (66-68). Ο ΜακΝίλ προσπάθησε να απαντήσει, όμως σημάδεψε σίδερο και το παιχνίδι από εκεί και πέρα πήγε στη… ρουλέτα των βολών, με τον Πρίντεζη να αποδεικνύεται απόλυτα ψύχραιμος και να «σφραγίζει» τη νίκη της ομάδας του με το τελικό 70-74.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 18-22, 24-19, 18-21

Άρης (Δημήτρης Πρίφτης): Γουάιτ 17 (5), Γουότερς 9 (2), Χάγκινς 11, Μούρτος 6 (1), ΜακΝίλ 16 (1), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 8 (2), Κοέν, Σίμτσακ.

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Χάντερ, Σπανούλης 17 (2), Πρίντεζης 13 (1), Μάντζαρης 3 (1), Παπανικολάου 12 (1), Τζόνσον-Όντομ, Παπαπέτρου 4, Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοφ 2, Γουόρικ 10, Χάκετ 9 (1).

Live Blog Άρης – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.