Δε Μασα-ει ο Τελάντερ (video)

Ο Αστέρας πήγε να «κλέψει» στις καθυστερήσεις το «τρίποντο» με βολέ του Μάσα, όμως ο Τελάντερ με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό (0-0) σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας ματς στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας πήγε να «κλέψει» στις καθυστερήσεις το «τρίποντο» με βολέ του Μάσα, όμως ο Τελάντερ με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό (0-0) σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας ματς στην Τρίπολη. 

Οι δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα και ουσιαστικά είχαν από μία σημαντική ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός στο 77’ στο τετ α τετ του Βιγιαφάνιες και ο Αστέρας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το βολέ του Μάσα, το οποίο έδιωξε σωτήρια ο Τελάντερ.

Έτσι, μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τους Αρκάδες να φτάνουν τους 38 πόντους, χάνοντας σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για είσοδο στα πλέι οφ και τους «πράσινους» τους 52.  

Πως έπαιξαν…

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Μπαντή στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Κιτοκό, αριστερά ο Γιαννούλης και στόπερ ο Ζησόπουλος με τον Γκοϊάν. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ιγκλέσιας με τον Χαμντανί, δεξί εξτρέμ ο Δημούτσος, αριστερό ο Μάσα και πίσω από τον προωθημένο Νίκο Φερνάντες ήταν ο Μπερτόλιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στιλ, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μέστο, στο αριστερό ο Νάνο και σέντερ μπακ ο Μολέδο με τον Τελάντερ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ζέκα, εσωτερικοί χαφ ο Εβαντζελίστα (δεξιά) με τον Λουντ (αριστερά), ενώ πίσω από τους προωθημένους Πέτριτς – Κλωναρίδη κινούνταν ο Βιγιαφάνιες. 

Το ματς: 

Το πρώτο 45λεπτο ήταν κακό από πλευράς ποιότητας, χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία και τις δύο ομάδες μετά το ημίωρο να αναλώνονται σε σκληρά μαρκαρίσματα και διαδοχικά λάθη. 

Ο Αστέρας παρουσιάστηκε πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Στιλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν μπορούσε να διασπάσει την συμπαγή και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός από το 25’ και μετά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αύξησε την πίεση του και επιχείρησε με σέντρες από τα άκρα να φανεί απειλητικός, οι οποίες πάντως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπαντή. 

Στο μέτριο θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες προστέθηκαν η έντονη βροχόπτωση και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα Αστέρας και Παναθηναϊκός να πάνε ισόπαλοι χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.  

Οι Αρκάδες, όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκαν φουριόζοι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει στο 60’με σουτ του Ιγκλέσιας, όμως ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. 

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν άτολμος επιθετικά και είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο. Έτσι, ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στο ματς τους Λέτο και Λαγό θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως δεν κατάφερε πολλά. Ναι μεν οι «πράσινοι» κράτησαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Χαμντανί (68’).

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 77’, όταν ο Λέτο με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Βιγιαφάνιες με τον Μπαντή, όμως ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε διαδοχικά λάθη. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη με τον Μάσα (είχε προηγηθεί άστοχη έξοδος του Στιλ), όμως ο Τελάντερ με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Σούπερ Λιγκ 2015/16, 29η Αγωνιστική, «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» 
Γκολ: – 
Κίτρινες: Ιγκλέσιας (58’), Γκοϊάν (73’) – Μολέδο (82’), Λέτο (90+3’)
Κόκκινες: –

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Χ. Κούλα, Ι. Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος: Μ. Λαμπρόπουλος

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος/4-2-3-1): Μπαντής, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (78’ Ιωαννίδης), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο (85’ Τσάβες), Νίκο Φερνάντες (62’ Φούντας), Μάσα.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Λούι, Ντουντου.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι/4-4-2): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Νάνο, Λουντ, Ζέκα, Εβαντζελίστα (61’ Λαγός), Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61’ Λέτο), Κλωναρίδης (75’ Μπουμάλ).
Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Βλαχοδήμος, Μαμούτε, Σάντσεθ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.