«Δεν αποβάλλουμε αλλά εφαρμόζουμε τις επιταγές της FIBA» (video)

Πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της FIBA υπάρχει από πλευράς ΕΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κάμερα του novasports ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της FIBA υπάρχει από πλευράς ΕΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην κάμερα του novasports ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έρχεται να επιβεβαιώσει και να εγκρίνει όλα αυτά που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό και είναι γνωστά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΦΙΜΠΑ είναι ο αρμόδιος θεσμικός φορέας του αθλήματος και πήρε κάποιες αποφάσεις για τη διασπαστική κίνηση της Ευρωλίγκας να οργανώσει παρά τα συμφωνηθέντα αυτό το Γιούρογκρουπ. Υπάρχουν οι νόμοι, η χάρτα των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ την οποία πρέπει να σεβόμαστε και την έχουμε υπογράψει.

Τις τελευταίες δύο μέρες, το σύνολο των εθνικών ομοσπονδιών των ευρωπαϊκών χωρών έχουν βγει και απεύχονται τη θέση της διεθνούς ομοσπονδίας, που περιγράφεται άλλωστε και στο καταστατικό της, λέγοντας πως πρέπει να μη συμμετέχουν σε αγώνες που δεν είναι εγκεκριμένοι από τις εθνικές ή τη διεθνή ομοσπονδία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως ο αθλητισμός δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά πρέπει να κινούμαστε μέσα στα πλαίσια που κινούνται όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ, όπως αναφέρεται μέσα στα καταστατικά και στους νόμους. Θα πρέπει να συνταχθούμε και εμείς και το υπουργείο πως στεκόμαστε με το διεθνές αθλητικό κίνημα. Ελπίζω πως θα υπάρξουν ώριμες σκέψεις» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ για να συνεχίσει σχετικά με το αν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την ΑΕΚ:

«Επαναλαμβάνω πως ελπίζω σε ώριμες σκέψεις. Δεν αποβάλλουμε, απλά εφαρμόζουμε τις επιταγές των καταστατικών, των νόμων και των αποφάσεων της διεθνούς ομοσπονδίας. Τα πείσματα δεν χωρούν εδώ, πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και των ελληνικών συλλόγων».

Για το αν ανησυχεί για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά:

«Μετά την απόφασης της ελληνικής ομοσπονδίας, δεν ανησυχώ. Την πήραμε με αίσθημα ευθύνης διότι αν δεν το κάναμε τότε το ελληνικό μπάσκετ θα έμπαινε στο περιθώριο, όλες οι ομάδες σε όλες τις ηλικίες δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί. Θα υπήρχε μια απομόνωση και περιθωριοποίηση της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας. Ελπίζω πως θα υπάρξουν ώριμες και υπεύθυνες σκέψεις. Είναι ώρες ευθύνης και εμείς την αναλαμβάνουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.