Nefarious Review

Baaaaad to the Bone.Δια χειρός StarBlade, το Nefarious είναι ένα 2D Platformer, που κυκλοφόρησε...

Baaaaad to the Bone.

Δια χειρός StarBlade, το Nefarious είναι ένα 2D Platformer, που κυκλοφόρησε από την Digerati, στο οποίο παίρνετε το ρόλο του Crow, ενός μοχθηρού μεγαλοφυή villain, ο οποίος, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ιστορίες που έχουμε δει, παίρνει το κορίτσι…ή μάλλον τα κορίτσια, στο τέλος.

Ο Crow λοιπόν, όπως και κάθε μεγαλομανής κακός, θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, και για να το κάνει αυτό, θα χρειαστεί την βοήθεια ενός τεράστιου όπλου, το οποίο δεν λειτουργεί, αν ο χαρακτήρας μας δεν συλλέξει τις 5 πριγκίπισσες, που είναι απλωμένες στις διάφορες πίστες που θα διασχίσουμε.

Ξεκινώντας λοιπόν το παιχνίδι, βρισκόμαστε στα γνώριμα λημέρια των 2D Platformers, όπου περνάμε πίστες και αντιμετωπίζουμε αντιπάλους, ενώ στο τέλος κάθε επιπέδου υπάρχει ένα final boss, ο ήρωας, που κρατάει και την πριγκίπισσα που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε το quest της κατάκτησης του κόσμου.

Ο τίτλος χρησιμοποιεί τους βασικούς χειρισμούς των platformer, με items και power ups να σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε double jump και άλλες πολλές εντυπωσιακές ικανότητες. Οι μάχες είναι turn based και οι διάλογοι, αν και δεν έχουν όλοι ήχο, είναι ευφάνταστοι και παιχνιδιάρικοι. Από άποψη χρωμάτων, το παιχνίδι σε παροτρύνει να το παίξεις, λόγω της ζωντάνιας του και των καλοσχεδιασμένων επιπέδων του.

Γυρίζοντας πίσω στους βασικούς στόχους του Crow, τις πέντε πριγκίπισσες, ο ρόλος τους είναι πολύ πρωτότυπος, ενώ οι developers δεν δίστασαν να τις ξεχωρίσουν από τις συνηθισμένες καλοφτιαγμένες κυριούλες που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε τέτοια παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι κάθε πριγκίπισσα αντιδρά με τον δικό της τρόπο στην απαγωγή, άλλες συνηθίζουν πολύ γρήγορα στην ιδέα, ενώ υπάρχουν και μερικές που είναι πιο σκληρά καρύδια απ’ότι θα περιμέναμε και εν τέλει μπορεί να φύγουμε από την πίστα με τον πρίγκιπα και όχι την πριγκίπισσα. Παράλληλα, όλες διαθέτουν skills που θα βοηθήσουν τον Crow να ξεφύγει από δυσκολίες.

Η κύρια ατραξιόν του Nefarious ωστόσο είναι τα boss fights. Μπορείτε να χοροπηδάτε από δω και από κει όσο θέλετε, μπορεί να δείτε τόσα πολλά χρώματα και άλλους αντιπάλους μέσα στα ταξίδια σας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία του να αντιμετωπίζετε το μεγάλο boss στο τέλος του τούνελ. Θα πρέπει να έχετε μεγάλη φαντασία και να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον σας για να το κατατροπώσετε, αλλά μην νομίζετε ότι, επειδή όλα αυτά που λέμε ακούγονται απλά, το ίδιο ισχύει και στην πράξη. Μπορεί να έχετε μια κυριολεκτικά τεράστια ποικιλία από ammo, αλλά θα χρειαστεί να εξαντλήσετε αρκετές ζωές για να τα βγάλετε πέρα. Πριγκίπισσα είναι αυτή άλλωστε…και ο δράκος σίγουρα υπάρχει!

Ας περάσουμε όμως στο στρατόπεδο όπου σταματούν οι επευφημίες και αρχίζει η προσγείωση στην πραγματικότητα. Η Digerati μας έφερε ένα οπτικά ενδιαφέρον παιχνίδι, χωρίς όμως να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο και στο gameplay. Οι παίκτες θα βρεθούν ελάχιστες φορές σε δύσκολη θέση, κυρίως στα boss fights, κάτι που δεν συμβαδίζει με τα πρότυπα που έχουμε μέχρι τώρα από τα platformers, που έχουν και κάποια difficulty spikes.

Επιπροσθέτως, τα upgrades στο gear μπορεί να φαίνονται σημαντικά, αλλά στην ουσία είναι ισχνά. Φταίει ότι τα διάφορα abilities συνδυάζονται με συγκεκριμένους τρόπους; Σίγουρα δεν θα χάσαμε κάποια πληροφορία και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν αυτό που συμβαίνει είναι glitch, αλλά πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν ενθουσιαστείτε με κάποιο νέο gear.

Το σημείο που μας παραξένεψε περισσότερα ήταν βέβαια η προσπάθεια του Nefarious να αποφύγει την περπατημένη των 2D Platforms, την οποία βέβαια δεν καταφέρνει εξ ολοκλήρου. Προσπαθεί να ξεφύγει με τεχνάσματα, όπως για παράδειγμα ένα show για ραντεβού και αστεία, τα οποία ωστόσο δεν υποστηρίζονται από το πώς εξελίσσεται το gameplay του.

Φυσικά και τα glitch δεν έλειπαν, καθώς τις περισσότερες φορές που χάνουμε ζωές από τα bosses είναι επειδή το παιχνίδι κολλάει, ενώ τα loading times σε κάνουν να γεράσεις λίγο πιο γρήγορα. Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ευχαριστούσε παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς τα χρώματα και το στήσιμο είναι ομολογουμένως καθηλωτικά, αλλά δυστυχώς παρατηρήσαμε ότι δεν δόθηκε η ίδια προσοχή και στο gameplay, που θεωρητικά ασπαζώταν το κάτι διαφορετικό.

Το παιχνίδι παίχτηκε σε PS4, με την ευγενική χορηγία της Digerati.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.