Ο πληροφοριοδότης της UBS στο Tvxs.gr: «Κατέθετα για 6 ώρες στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον»

Ο Μπραντ Μπίρκενφελντ, είναι ο άνθρωπος που αποκαλύπτοντας  τα μυστικά μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον πλανήτη, της Ελβετικής UBS. ξεσκέπασε, το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής μέχρι σήμερα, για το οποίο εκδόθηκαν πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.  Όταν κατέθεσε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ως πρώην στέλεχος της τράπεζας στο Υπ. Δικαιοσύνης των...

Ο Μπραντ Μπίρκενφελντ, είναι ο άνθρωπος που αποκαλύπτοντας  τα μυστικά μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον πλανήτη, της Ελβετικής UBS. ξεσκέπασε, το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής μέχρι σήμερα, για το οποίο εκδόθηκαν πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. 

Όταν κατέθεσε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ως πρώην στέλεχος της τράπεζας στο Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βρέθηκε στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκισή του όμως απέσπασε το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο της ιστορίας για την προσφορά του. 

Με αφορμή την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Ο τραπεζίτης του διάβολου» (εκδόσεις Πατάκη), στα Public, μίλησε στο tvxs.gr για την «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες» όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Στην ερώτησή μας αν εμπλέκονται Έλληνες πολιτικοί στο σκάνδαλο της UBS, απέφυγε να απαντήσει, δήλωσε ωστόσο με νόημα ότι κατέθετε επί 6 ώρες στην Ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον. 

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δημόσιου συμφέροντος έχει απασχολήσει πολύ και τον ελληνικό τύπο με αφορμή την επίσκεψη που του έκαναν δύο Έλληνες εισαγγελείς προκειμένου να ερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή ελλήνων στο σκάνδαλο.  Την ίδια εποχή η διερεύνηση για τυχόν εμπλοκή του  εκπρόσωπου της UBS στην Ελλάδα κ. Σκλαβούνη συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη και διορισμένου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Αν. Σαμαρά και οι δηλώσεις του Μπίρκενφελντ , είχαν πυροδοτήσει εντάσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων με τον  ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος διορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ.» (2016)

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.