De Profundis: Πώς μπορεί να είναι φτωχός κάποιος όταν έχει αγαπηθεί;

«DE PROFUNDIS - Η αγάπη που δεν τολμά να πει τ’ όνομά της», μια παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνει από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 19.30 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. «Πώς μπορεί να είναι φτωχός κάποιος όταν έχει αγαπηθεί;» Oscar Wilde ( 1854- 1900) Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα...

«DE PROFUNDIS – Η αγάπη που δεν τολμά να πει τ’ όνομά της», μια παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνει από την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Δευτέρα-Τρίτη στις 19.30 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

«Πώς μπορεί να είναι φτωχός κάποιος όταν έχει αγαπηθεί;»
Oscar Wilde ( 1854- 1900)

Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει ξανά φέτος στο Αγγέλων Βήμα (Πρώτη παράσταση: Μουσείο Τυπογραφίας, Χανιά/ Στην Αθήνα, πρώτη φορά ανέβηκε στο Θέατρο Της Οδού Κεφαλληνίας, Β΄Σκηνή (2016- 2017).

Ένα μελανό σημείο στην ιστορία της παγκόσμιας δικαιοσύνης είναι η δίκη και η καταδίκη του συγγραφέα και ποιητή Όσκαρ Ουάιλντ με το Νόμο περί Ομοφυλοφιλίας το 1895. Οι άθλιες συνθήκες της φυλάκισης του, η εγκατάλειψη και η προδοσία, επιδείνωσαν την ήδη εύθραυστη υγεία του ποιητή και τον κατέστρεψαν επαγγελματικά και ψυχολογικά. Μέσα από το κελί του, έγραψε μια μακροσκελή επιστολή προς τον εραστή του και υπαίτιο- όπως πίστευε- της καταδίκης του.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.