Άνετα τη Γιάντραν ο Ολυμπιακός

Την τρίτη νίκη του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης σημείωσε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 13-7 της Γιάντραν Σπλιτ, για την 6η αγωνιστική του Β΄ ομίλου.

Την τρίτη νίκη του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης σημείωσε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 13-7 της Γιάντραν Σπλιτ, για την 6η αγωνιστική του Β΄ ομίλου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας διεύρυναν σε δέκα αγώνες το νικηφόρο ευρωπαϊκό σερί τους στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα δύο διαδοχικά ντέρμπι με την (πρωτοπόρο του ομίλου) Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στις 23/1 στην Κροατία και στις 6/2 στον Πειραιά. Αλέξανδρος Γούνας και Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς με πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα ήταν τα πρώτα… βιολιά των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είχαν εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (7/9).

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε 3-0 λίγο μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα, με γκολ του Γενηδουνιά στα ίσια, του Μπούσλιε στον παραπάνω και του Γούνα στην κόντρα, υποχρέωσε τον τεχνικό της Γιάντραν να πάρει άμεσα τάιμ-άουτ για να ανακόψει το ρυθμό των Πειραιωτών. Εν μέρει τα κατάφερε, καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 και έχασαν ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω να ισοφαρίσουν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά λύσεις στην επίθεση από Γενηδουνιά και Γούνα και ξέφυγαν εκ νέου με 6-3, στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Η Γιάντραν αντέδρασε και πάλι πλησιάζοντας στο γκολ (6-5), στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά κάπου εκεί οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν την άμυνά τους και κράτησαν «άσφαιρους» τους Κροάτες για περίπου 10,5 αγωνιστικά λεπτά, αυξάνοντας τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (9-5). Στο 1΄28΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση ο Γιάννης Φουντούλης και ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Άντζελο Σέτκα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν, αλλά αυτό δεν επηρέασε την εικόνα του αγώνα, που ουσιαστικά είχε κριθεί. Ο Ολυμπιακός στο φινάλε διεύρυνε τη διαφορά στο τελικό 13-7 και πήρε τη νίκη που τον διατηρεί στην τρίτη θέση του Β΄ ομίλου, δύο βαθμούς πίσω από τη Βερόνα που επικράτησε δύσκολα της Σπαντάου με 8-6.


Τα οκτάλεπτα:
5-3, 2-2, 3-1, 3-1

Διαιτητές:
Βοεβόντιν (Ρωσία), Βόγκελ (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Άσιτς):
Άνιτς, Ζόβιτς 2, Κράπιτς 1, Μπούτιτς 2, Πεϊκοβιτς, Πάουερ 1, Πόποβιτς 1, Βίσκοβιτς, Μιλάρντοβιτς, Σέτκα, Πόντρουγκ

** Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιάντραν ήρθε στην Ελλάδα με 11μελη αποστολή και χωρίς δύο σημαντικά στελέχη της, τους Αλιόσα Κούνατς και Μάριν Ντέλιτς. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Θοδωρής Βλάχος πρότιμησε ως δεύτερο φουνταριστό τον Κώστα Κάκαρη, αφήνοντας εκτός 13άδας τον Δημήτρη Νικολαΐδη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.