Μπιέλσα: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για την κατασκοπία»

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έστειλε «κατάσκοπο» στην προπόνηση της Ντέρμπι πριν από το χθεσινό παιχνίδι της Τσάμπιονσιπ.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έστειλε «κατάσκοπο» στην προπόνηση της Ντέρμπι πριν από το χθεσινό παιχνίδι της Τσάμπιονσιπ.

Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία της Ντέρμπι για το περιστατικό και μετά το 2-0 της Λιντς επί των «κριαριών», ο Αργεντινός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη, τονίζοντας ότι είχε κάνει κάτι τέτοιο και στο παρελθόν στις χώρες που είχε δουλέψει.

«Είμαι ο μόνος υπεύθυνος, όλα όσα λέγονται είναι αλήθεια. Το κλαμπ δεν είχε καμία σχέση. Το εξήγησα και στον Φρανκ Λάμπαρντ, όταν έμαθα ότι άπαντες στην Ντέρμπι ήταν αγανακτισμένοι με αυτό. Μου είπαν ότι δεν τήρησα τους κανόνες του fair play και από αυτή την πλευρά έχουν δίκιο. Μπορώ να εξηγήσω την συμπεριφορά μου αλλά όχι να την δικαιλογήσω, γιατί σε κάθε χώρα οι ηθικοί κανόνες είναι διαφορετικοί. Ακολουθώ αυτή την πρακτική πολλά χρόνια. Ξεκίνησα όταν έπαιζα στα προκριματικά του Μουντιάλ με την Αργεντινή και τη Χιλή. Στη Νότια Αμερική όταν αυτό γίνεται γνωστό δεν επικρατεί τόσο μεγάλη αγανάκτηση. Όταν καταλαβαίνουμε ότι κάποιος παρακολουθεί την προπόνηση απλά του ζητούμε να φύγει, δεν νομίζω όμως ότι είναι δίκαιο να καταδικαστεί κάποιος επειδή παρακολουθεί μία προπόνηση. Δεν νομίζω ότι είμαι κάποιος που κλέβει, δεν αποκτάς κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα, απλά έχεις μία επιπλέον πληροφορία. Καταλαβαίνω τον θυμό του Λάμπαρντ και επίσης πρέπει να καταλάβω την αντίδραση που υπάρχει στην Αγγλία για κάτι τέτοιο. Πρέπει να σεβαστώ τον τρόπο που βλέπετε στην Αγγλία κάτι τέτοιο. Θα δεχτώ όποιες συνέπειες προκύψουν από τη συμπεριφορά μου. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν θα το ξανακάνω, αυτό θα ήταν παιδιάστικο από μέρους μουι», είπε ο «El Loco».

Από την πλευρά του ο Φρανκ Λάμπαρντ δήλωσε έκπληκτος από τις κινήσεις του Μπιέλσα:

«Είμαι πιο πολύ θυμωμένος από τον τρόπο που παίξαμε παρά με τον Μπιέλσα, είμαι απλά έκπληκτος με όσα έγιναν αλλά και με την πολύ ειλικρινή παραδοχή του. Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο αν δεν αποκτάς κάποιο αγωνιστικό πλεονέκτημα. Κάθε προπονητής προσπαθεί να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα, αλλά εδώ έχει ξεπεραστεί το όριο κατά πολύ. Παρακολούθησα περίπου 15 ώρες αγώνων της Λιντς πριν από το παιχνίδι και το να έρθει κάποιος στα μουλωχτά για να δει πώς σχεδιάζεις να παίξεις και αν κάποιοι παίκτες είναι εκτός, αυτό ξεπερνά τα όρια. Μάλιστα, μπορεί να είχε γίνει και πριν το παιχνίδι του πρώτου γύρου, γιατί ο φροντιστής μας είχε δεν τον ίδιο άνθρωπο και τότε να καταγράφει την προπόνησή μας. Του ζητήσαμε να φύγει και δεν δόθηκε συνέχεια, νομίζαμε ότι ήταν οπαδός ή κάτι τέτοιο. Ήμουν θαυμαστής του Μπιέλσα, αλλά καλύτερα να μην ήμουν προπονητής αν ήταν να έστελνα κάποιον να κόβει τους φράκτες του προπονητικού κέντρου του αντιπάλου, γιατί σέβομαι τον αντίπαλο. Δεν λέω ότι είμαι άγγελος, όλοι θέλουμε να νικήσουμε, αλλά υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τιμωρία, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος κανόνας, αλλά δεν μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα σε κάτι τέτοιο, θα ήταν φάρσα να στέλνουμε κατασκόπους ή drones ή οτιδήποτε άλλο στην προπόνηση του αντιπάλου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.