«Ζεστός» στην παγωμένη Λιβαδειά (video)

Ο Ολυμπιακός συνδύασε τη νίκη του επί του Λεβαδειακού εκτός έδρας με πολύ καλή εμφάνιση. Οι “ερυθρόλευκοι” πετυχαίνοντας ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου έφυγαν από τη Βοιωτία με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Ολυμπιακός συνδύασε τη νίκη του επί του Λεβαδειακού εκτός έδρας με πολύ καλή εμφάνιση. Οι “ερυθρόλευκοι” πετυχαίνοντας ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου έφυγαν από τη Βοιωτία με τους τρεις βαθμούς της νίκης.  

Το σύνολο του Μαρτίνς θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ από αυτά των Φορτούνη (7′) και Γκερέρο (50′), καθώς έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες. Ο Μπάιτς ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων με αρκετές καλές επεμβάσεις στο ματς. Για τους νικητές ξεχώρισε μεταξύ άλλων ο Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ ή να έδωσε ασίστ, αλλά δημιούργησε πολλά ρήγματα από τα δεξιά στην αντίπαλη άμυνα και έδειχνε να ήταν μία ταχύτητα πάνω από όλους. 

Οι γηπεδούχοι μετά το 60′ έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να αφήνει το πόδι από το γκάζι, αφού είχε πάρει αέρα δύο τερμάτων…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Λεβαδειακός  αγωνίστηκε με 3-5-2. Ο Μπάιτς τερματοφύλακας, Λιάγκας, Ζησόπουλος, Ανγκουα στο κέντρο της άμυνας, Καραχάλιος δεξιά και Παντελιάδης αριστερά. Ο Ομο το αμυντικό χαφ με τον Γιακουμάκη δεξιά, Στανόγιεβιτς αριστερά και ο Ναγκίς λίγο πίσω από τον Ιωαννίδη. 

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Σα κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης τα αμυντικά χαφ με τον Χριστοδουλόπουλο στα δεξιά, τον Ποντένσε αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο. 

Ζεστός από τα αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι από τα αποδυτήρια. Οι “ερυθρόλευκοι” πίεζαν ψηλά και έβγαζαν εύκολα φάσεις από τα άκρα, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά είχαν δημιουργήσει δύο καλές ευκαιρίες. Στην τρίτη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Γκερέρο και Φορτούνη να αλλάζουν ωραία την μπάλα και τον Ελληνα άσο να νικάει τον Μπάιτς για το 0-1. 

Το πλάνο του Λεβαδειακού δεν άλλαξε μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και εκτός από ένα πεντάλεπτο δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το διάστημα ο Στανόγιεβιτς επιχείρησε τρία σουτ, με τον Σα να χρειάζεται να επέμβει στο πρώτο για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. 

Η κυριαρχία των “ερυθρόλευκων” συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οταν η μπάλα πήγαινε στα δεξιά, ο Ελαμπντελαουί έβγαινε συχνά στην πλάτη της άμυνας δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι πολλές ευκαιρίες δεν συνδυάστηκαν με γκολ και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με τη μικρότερη δυνατή διαφορά. 

Και πάλι νωρίς…

Οπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έφτασε γρήγορα στο γκολ. Πριν από αυτό είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Μπουχαλάκη στο 49′ να βλέπει τον Μπάιτς να πραγματοποιεί την επέμβαση του αγώνα.

Ωστόσο ο Ελληνας άσος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έβγαλε την ασίστ για το τέταρτο γκολ του Γκερέρο στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός στράικερ πήδηξε μόνος του στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 0-2. 

Ο Σανίνο άλλαξε αμέσως το σύστημα το σε 4-2-3-1, χωρίς αυτή η κίνηση του να έχει αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει φάσεις από τα δεξιά με τον ασταμάτητο Ελαμπντελάουί. Ο Μπάιτς χρειάστηκε δύο φορές να επέμβει προκειμένου ο Λεβαδειακός να μην δεχθεί άλλο τέρμα. Η είσοδος του Σαβαντογκό έδωσε πνοή επιθετικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ, χωρίς να το καταφέρουν στις λιγοστές φορές που έφτασαν στην περιοχή του Σα. Ο άσος των Βοιωτών πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία δίνοντας μισό γκολ στον Μαρκόβσκι, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να ευστοχήσει με το κεφάλι στο 80′. 

Έχοντας το υπέρ του 2-0 ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, χωρίς όμως να σταματήσει να ελέγχει το ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να κυκλοφορούν χωρίς δυσκολία την μπάλα γύρω από την περιοχή του Μπάιτς. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού χρειάστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων να πραγματοποιήσει ακόμα μία δύσκολη απόκρουση, αυτή τη φορά στο σουτ του Μασούρα. Ετσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη το 2019, φεύγοντας από τη Λιβαδειά με το τρίποντο. 

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάιτς, Καραχάλιος, Ζησόπουλος, Ανγκοα (73′ Ντιόγκο), Λιάγκας, Παντελιάδης, Ομο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (73′ Μαρκόφσκι), Νανγκίς (62′ Σαβαντογκό).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούρας), Φορτούνης (81′ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο (90′ Χασάν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.