Το καλό τρίτωσε για τον Ατρόμητο! (video)

Με τον Κουλούρη να σκοράρει στο 12’ και τον Ουάρντα στο 50’, ο Ατρόμητος επιδεικνύοντας ζηλευτή ακρίβεια ως προς το τάιμινγκ της επίτευξης των τερμάτων, άλωσε τους «Ζωσιμάδες» σημειώνοντας την τρίτη του διαδοχική νίκη, αφήνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας ν’ αγωνιά για τη συνέχεια.

Με τον Κουλούρη να σκοράρει στο 12’ και τον Ουάρντα στο 50’, ο Ατρόμητος επιδεικνύοντας ζηλευτή ακρίβεια ως προς το τάιμινγκ της επίτευξης των τερμάτων, άλωσε τους «Ζωσιμάδες» σημειώνοντας την τρίτη του διαδοχική νίκη, αφήνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας ν’ αγωνιά για τη συνέχεια. Μετά τις νίκες στη Λάρισα επί της ΑΕΛ και στο Περιστέρι επί της Λιβαδειάς το σύνολο του Αμίρ Κάναντι με τον αξεπέραστο Μέγερι στην εστία του, τη συμπαγή διάταξη με αξιοθαύμαστη συνοχή, τον αποτελεσματικότατο Κουλούρη ν’ ανοίγει το σκορ και τον Ουάρντα να «χτυπάει» στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου λειτουργώντας καταλυτικά ως προς τη διάθεση αντεπίθεσης των γηπεδούχων. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις η δεύτερη νίκη των Περιστεριωτών στην έδρα του ΠΑΣ κι η οποία μάλιστα ήρθε επτά χρόνια μετά την αντίστοιχη πρώτη, ήτοι 19/02/2012.
Σ’ έναν αγώνα που και οι δυο ομάδες, έχοντας καταβάλλει σημαντική προσπάθεια, είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν, ο Ατρόμητος αποδείχτηκε πιο εύστοχος, πήρε τους βαθμούς της νίκης κι άφησε τους Γιαννιώτες να τα έχουν με την … ατυχία τους. Οι δυο ομάδες, αμφότερες ενώπιον οπαδών τους, μπήκαν δυνατά στον αγώνα αποφασισμένες να δώσουν συνέχεια στις νίκες από τις οποίες προέρχονταν την προηγούμενη αγωνιστική. Μόλις στο 4’ ο Γιάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του Μέγερι. Οι μάχες στη μεσαία γραμμή από νωρίς με διαδοχικά φάουλ πρόδιδαν την υφή και το χαρακτήρα του αγώνα. Τον Βιδάλ κυνηγούσε ανηλεώς ο Σάκιτς εξ αρχής με διαδοχικά φάουλ. Στο 10’ ανταπέδωσε ο Βραζιλιάνος στον αντίπαλο του κι από την εκτέλεση του συγκεκριμένου (σ.σ. φάουλ) ο Κουλούρης πρόλαβε τον Βελλίδη στην έξοδό του για να κάνει με προβολή το 0-1!
Η απάντηση για τον ΠΑΣ ήρθε από τον Κάστρο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 20’ που έβγαλε δύσκολα με το ένα χέρι ο Μέγερι αλλά ο επωφελούμενος Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Μάνος δοκίμασε τ’ αντανακλαστικά του αντίπαλου τερματοφύλακα με δυνατό σουτ όμως και πάλι η κατάληξη ήταν η ίδια. Στο 29’ ο Κουλούρης απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά του, όταν έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Σάκιτς, βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του έφυγε απελπιστικά άουτ. Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις καλές στιγμές πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με καλό σουτ του Ουάρντα που έφυγε λίγο άουτ. Εντούτοις, τον τελευταίο λόγο στο πρώτο σαράντα πεντάλεπτο τον είχαν οι γηπεδούχοι με τον Μάνο να χάνει μοναδικό τετ α τετ απέναντι στον Μέγερι.
Οι δυο ομάδες βγήκαν για το δεύτερο μέρος δίχως διαφοροποιήσεις. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη μπήκαν και πάλι με ορμή στον αγώνα όμως ο Ατρόμητος ήταν και πάλι αυτός που πανηγύρισε το γκολ. Έπειτα από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χατζηισαία που έφτασε μέχρι τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, έβγαλε την ασίστ (σ.σ. 3η για φέτος) στον επερχόμενο Ουάρντα που με συρτό πλασέ άφησε στήλη άλατος τον Βελλίδη για το 0-2 χαρίζοντας και τη στιγμή του αγώνα καθώς ο Αιγύπτιος πήγε και γονάτισε μπροστά στον Νταμίρ Κάναντι ξεσπώντας σε λυγμούς! Η πλάστιγγα της ψυχολογίας άρχισε πλέον να γέρνει οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων κάτι που σήμανε την ανάγκη βοήθειας από τον πάγκο. Στο 68’ ο Πάντελιτς πήρε τη θέση του Βιδάλ και στο 71’ ο Μπατίστ πέρασε αντί του Κάστρο με το 3-5-2 να γίνεται 4-4-2 με ρόμβο σε μια προσπάθεια ύστατης αντίδρασης.
Παρά την κατοχή που είχαν οι γηπεδούχοι (σ.σ. 62%-38%) οι πλέον επικίνδυνες στιγμές ανήκαν στους φιλοξενούμενους με πλέον αντιπροσωπευτική στιγμή το δοκάρι του Κουλούρη στο 79’ σε περίτεχνο σουτ εντός περιοχής. Δυο λεπτά μετά ο Ούμπιδες βρήκε τον Ενσικουλού στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ. Στο 82’ ο Ουάρντα έδωσε τη θέση του στον Μπουσούλατζιτς. Για τους Περιστεριώτες το εναπομείναν χρονικό διάστημα ήταν θέμα διαχείρισης. Στο 85’ ο Μανούσος μπήκε αντί του Ενσικουλού. Στο 89’ ο Μάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Αθανασιάδη – Πάντελιτς, όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε – και πάλι – πάνω στον Μέγερι. Στις καθυστερήσεις ο Κυβρακίδης μπήκε αντί του Ούμπιδες.
Διαιτητής
Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί
Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας)
Τέταρτος
Κωνσταντίνος Ανδριανός (Αχαΐας)
Κίτρινες: Κάστρο, Αθανασιάδης, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Μέγερι
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Βελλίδης, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (αρχηγός), Νικολιάς, Γιάκος, Κάστρο (72’ Μπατίστ), Βιδάλ (68’ Πάντελιτς), Μπουκουβάλας, Μάνος, Αθανασιάδης.
Ατρόμητος (3-4-3): Μέγερι, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κατράνης, Ούμπιδες (αρχηγός, 90’+ Κυβρακίδης), Σάκιτς, Μπρούνο, Ουάρντα (82’ Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης, Ενσικουλού (88’ Μανούσος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.