Τελικός και top-10 για τον Τσιτσιπά! (videos & stats)

Ο Έλληνας τενίστας πιάνοντας εξαιρετική απόδοση, κατέβαλε την αντίσταση του Γκαέλ Μονφίς με 2-1 στα σετ, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Ντουμπάι αλλά και το εισιτήριο για την πρώτη δεκάδα του ranking!

Μια τεράστια νίκη που τον φέρνει στον τελικό του τουρνουά του Ντουμπάι, πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 2-1 τον Γκαέλ Μονφίς, ύστερα από ένα χορταστικό αγώνα, διάρκειας 2 ωρών και 59 λεπτών! 

Ο Τσιτσιπάς εκκίνησε ιδανικά, αφού με break στο πρώτο service game του Γάλλου, προηγήθηκε με 3-0, ωστόσο ο Μονφίς απάντησε δυναμικά με πέντε συνεχόμενα κερδισμένα game, αναγκάζοντας τον Έλληνα να χάσει δύο φορές την ψυχραιμία του, πετώντας κάτω τη ρακέτα του. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4, εντούτοις ο Γάλλος πήρε το δικό του service game κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4 σε 41 λεπτά.



Στο δεύτερο σετ, ο Μονφίς είχε καλύτερο ρυθμό στην αρχή, κάνοντας το πρώτο break, για να βρεθεί στο 3-1, με τον Τσιτσιπά να απαντάει για το 3-3, με αποτέλεσμα το σετ να κινηθεί στην ισορροπία. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε set-point στο 10ο game του δεύτερου σετ, ωστόσο ο Μονφίς πήρε τον πόντο χάρη στο challenge που ζήτησε και το hawk-eye τον δικαίωσε. Τελικώς, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το σετ στο tie-break με 7-4, με τον Μονφίς να μην ζητεί challenge στο 5-4 –θα δικαιωνόταν, αφού η μπάλα πέρασε εκτός γραμμής-  και τον Έλληνα να φέρνει τον αγώνα στην ισορροπία.



Το τρίτο σετ ήταν και το καλύτερο ποιοτικά, με μεγάλους σε διάρκεια πόντους κι απίθανα χτυπήματα από τους δύο τενίστες. Τελικώς κρίθηκε κι αυτό στο tie-break με τον Έλληνα να επικρατεί με 7-4 και να περιμένει έναν εκ των Φέντερερ, Τσόριτς στον τελικό!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.