Assassin’s Creed Odyssey: Legacy of the First Blade Review

Δύο λεπίδες στέκονται απέναντι στο σκοτάδι.Η ενασχόλησή μας με το Assassin's Creed Odyssey μπορεί...

Δύο λεπίδες στέκονται απέναντι στο σκοτάδι.

Η ενασχόλησή μας με το Assassin’s Creed Odyssey μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια πραγματική οδύσσεια, αφού από τον Οκτώβριο -όταν και λανσαρίστηκε το βασικό παιχνίδι- μέχρι σήμερα αφιερώσαμε 140 ώρες gameplay. Σε γενικές γραμμές η δημιουργία της Ubisoft Quebec μας άφησε θετικές εντυπώσεις, ωστόσο όπως είχαμε αναφέρει και στο review μας ένα μεγάλο μέρος του ευρύτερου συνόλου του υστερούσε σε ποιότητα. Σε ποσοτικό επίπεδο είναι σαφές ότι μιλάμε για το “μεγαλύτερο” κεφάλαιο της σειράς, το οποίο μάλιστα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς η Ubisoft το στηρίζει σθεναρά κυκλοφορώντας δωρεάν, αλλά και επί πληρωμή DLC ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με τα τρία επί πληρωμή DLC του Assassin’s Creed Odyssey που απαρτίζουν την τριλογία Legacy of the First Blade. Πρόκειται για τα Hunted, Shadow Heritage και Bloodline, τα οποία κυκλοφόρησαν σε ένα διάστημα τριών περίπου μηνών και συγκεκριμένα από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τις 5 Μαρτίου 2019.

To Legacy of the First Blade έχει μια ιδιάζουσα σημασία για το lore της σειράς, καθώς μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τον Darius, τον πρώτο Assassin. Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, ο Darius και η κόρη του ή ο γιος του (ανάλογα με το αν παίζετε ως Alexios ή ως Kassandra) καταλήγουν στην Ελλάδα κυνηγημένοι από το Order of the Ancients. To εν λόγω τάγμα αναζητά μια σειρά ανθρώπων που ονομάζονται The Tainted Ones, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο πρωταγωνιστής του Assassin’s Creed Odyssey. Σύντομα θα ενώσετε τις δυνάμεις σας με τον Darius και θα πολεμήσετε από κοινού τη νέα αυτή απειλή που ξεπροβάλλει από την Περσία.

Σε επίπεδο storytelling, η τριλογία των DLC αφήνει πολύ καλύτερες εντυπώσεις από το βασικό game, παρά το αμφιλεγόμενο φινάλε του Shadow Heritage, το οποίο προκάλεσε την οργή της LGBT κοινότητας και ανάγκασε τους developers να αλλάξουν ορισμένα cutscenes και τον τίτλο ενός Achievement/Trophy. Το σενάριο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για δύο κυρίως λόγους, ο πρώτος είναι ότι στα DLC έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από αξιομνημόνευτους villains και ο δεύτερος είναι ότι εδώ βλέπουμε μια πιο συναισθηματική πλευρά του πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Τα τρία DLC λαμβάνουν χώρα σε τρεις συγκεκριμένες περιοχές, στην Μακεδονία, στην Αχαία και στην Μεσσηνία, αν και το δεύτερο εξ’ αυτών δίνει έμφαση και στο κομμάτι των ναυμαχιών. Με εξαίρεση το Hunted, τα υπόλοιπα δύο DLC ανακυκλώνονται ξανά και ξανά στις ίδιες τοποθεσίες που είχαμε εξερευνήσει ενδελεχώς στο βασικό game. Σε ότι αφορά το gameplay, οι developers καταφέρνουν να ανακατέψουν την τράπουλα με την προσθήκη τριών νέων skills. Τόσο το Death Veil, όσο και το Fury of the Bloodline έχουν δραστικό αντίκτυπο στα gameplay, καθώς το πρώτο σας επιτρέπει να “εξαφανίσετε” τα πτώματα των εχθρών που έχετε κάνει assassinate, ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να εξαπολύσετε μια αλληλουχία χτυπημάτων σε έναν εχθρό. Για όση ώρα διαρκεί το μακροσκελές animation του Fury of the Bloodline είστε άτρωτοι και παράλληλα αναπληρώνετε πολύ περισσότερο adrenaline από όσο ξοδεύετε όταν χρησιμοποιείτε το skill.

To τρίτο και τελευταίο skill ονομάζεται Rapid Fire και ενδείκνυνται σε όσους παίκτες προτιμούν το Hunter playstyle. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Rapid Fire σας επιτρέπει να εκτοξεύσετε με ταχύτητα τρία βέλη και να κάνετε… σουρωτήρι τον αντίπαλό σας. Πέρα από τα παραπάνω abilities, το δεύτερο DLC του Legacy of the First Blade εισάγει και ένα νέο όπλο για το Adrestia. To όπλο αυτό λειτουργεί σαν φλογοβόλο επιτρέποντάς σας να εκτοξεύσετε φωτιά από την πλώρη του πλοίου σας. Με δεδομένο ότι αρκετές αποστολές του Shadow Heritage περιλαμβάνουν ναυμαχίες θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το όπλο αυτό αρκετές φορές.

Στα DLC προστίθενται και πέντε νέα Mercenary tiers και ως εκ τούτου ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μισθοφόρους υψηλότερου level από το δικό σας. Ο Alexios μας ήταν στο level 65-66 όταν ξεκινήσαμε την ενασχόλησή μας με το Legacy of the First Blade και όταν ολοκληρώσαμε και τα τρία μέρη του ο χαρακτήρας μας έφτασε το level 70. Υπήρξαν κάποιες φορές που μας πήραν στο κυνήγι mercenaries level 80, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι χάρις στο Fury of the Bloodline ability. Πέρα από τους mercenaries βέβαια θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και τα μέλη του Order of the Ancients. H διαδικασία εντοπισμού τους είναι παραπλήσια με αυτή των cultists του Order of the Cosmos, οπότε θα πρέπει να συλλέξετε τα σχετικά clues εξερευνώντας τον χάρτη.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.