Κύπρος 1950-1959: Το τέλος του αλυτρωτισμού

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 18:00 οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάκη Χατζηδημητρίου «Η Κύπρος 1950-1959. Το τέλος του αλυτρωτισμού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θάνος Βερέμης, ομ. καθ. ΕΚΠΑ Κώστας Ζέπος, πρέσβης ε.τ. Άλκης Κούρκουλας, δημοσιογράφος Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθ. ΕΚΠΑ...

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 18:00 οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάκη Χατζηδημητρίου «Η Κύπρος 1950-1959. Το τέλος του αλυτρωτισμού».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Θάνος Βερέμης, ομ. καθ. ΕΚΠΑ
Κώστας Ζέπος, πρέσβης ε.τ.
Άλκης Κούρκουλας, δημοσιογράφος
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθ. ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο επικ. καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πως η βούληση του λαού για ελευθερία οδηγήθηκε στον ένοπλο αγώνα και απ’ εκεί στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου είναι μια δαιδαλώδης πορεία που συνδέεται άμεσα με τα συμβάντα και τις προσωπικότητες που ηγήθηκαν του αγώνα, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Γεώργιο Γρίβα- Διγενή. Τα σφάλματα σε ένα αγώνα είναι αναπόφευκτα. Κάποια ήταν ορατά έκτοτε και άλλα φάνηκαν αργότερα, παρακάμπτονται, όμως ή αποσιωπώνται, γιατί η μυθοποίηση των καταστάσεων όπως και η συμβολή των ηγετών δεν επιτρέπει την κριτική. Πολλοί είναι εκείνοι, και ιδιαιτέρα η κατηγορία των πάσης λογής επιγόνων, που θέλουν την ιστορία αμετακίνητη, δογματικά διατυπωμένη και τους ηγέτες στο κέντρο του αιώνιου θαυμασμού. Όμως, ο άκριτος έπαινος του αγώνα και η άνευ ορίων και μέτρου μυθοποίηση των ηγετών εμπεριέχει ιδιοτελή ελατήρια, παγιδεύει τη σκέψη, εμποδίζει τη νέα γενιά να απελευθερωθεί από το παρελθόν και να ατενίσει το μέλλον με νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.