Το θρίλερ βάφτηκε “πράσινο” (video)

Η Ζάλγκιρις επικράτησε στο Σ.Ε.Φ. του Ολυμπιακού με 72-68, με τους "Ερυθρόλευκους" να μένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play off χάρη στη νίκη της Εφές στην έδρα της Μπασκόνια.

Η Ζάλγκιρις επικράτησε στο Σ.Ε.Φ. του Ολυμπιακού με 72-68, με τους “Ερυθρόλευκους” να μένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play off χάρη στη νίκη της Εφές στην έδρα της Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός βρήκε εξ αρχής σκορ από την περίμετρο με 3 τρίποντα στο πρώτο 7λεπτο, από Παπανικολάου, Μάντζαρη και Γουέμπερ και προηγήθηκε με 15-8, 3:38 πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, βγάζοντας καλές άμυνες κι αναζητώντας το «ανοικτό» γήπεδο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος, η Ζάλγκιρις εκμεταλλεύτηκε την επιθετική στασιμότητα των γηπεδούχων, βρίσκοντας πόντους από τη ρακέτα, μειώνοντας σε 18-16. 

Το σερί της Ζάλγκιρις έφτασε στο 12-0, για να προηγηθεί με 18-24. Και κάπου εκεί τα γκαρντ του Ολυμπιακού έβαλαν στο παιχνίδι τον Μιλουτίνοβ, τον οποίο «τάισαν» αδιάκοπα με το Σέρβο είτε να δημιουργεί είτε να εκτελεί. Το σύνολο του Μπλατ, έχοντας ως πυλών και τον Γουέμπερ, έφτασε στο +8, 36-28, 1:22 πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Οι Λιθουανοί με δίποντο του Γουάιτ και 4 βολές (Γουάιτ, Γκριγκόνις) «ψαλίδισαν» τη διαφορά στους 4 πόντους, κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 38-34.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν ήταν ικανή να βάλει…φρένο στο ρυθμό του Γουέμπερ, ο οποίος συνέχισε να εκτελεί με ευκολία, χάρη στον Αμερικανό η διαφορά πήγε στους 11 πόντους στο 26’, 51-39. Ωστόσο, μέχρι να φύγει η τρίτη περίοδος, ο Ολυμπιακός «σίγησε» επιθετικά, η Ζάλγκιρις δημιούργησε σερί 9-0 για να μειώσει σε 51-48, που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο η Ζάλγκιρις είχε περισσότερες λύσεις και ψυχραιμία, με καλό passing game και σχέδιο, έφτασε στο +5 (57-62), 4:30 πριν από το τέλος, καθώς οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα στην επίθεση από τον ασταμάτητο Γουέμπερ. Ο Αμερικανός το πήρε προσωπικά και με δικό του σερί έφερε τον Ολυμπιακό στο 63-62. Το θρίλερ κρίθηκε στο τέλος υπέρ των Λιθουανών χάρη στην ευστοχία του Γκριγκόνις από τη γραμμή των βολών, αφού τα μεγάλα σουτ δεν μπήκαν από τους Πειραιώτες.

Για τη Ζάλγκιρις ο Γουάιτ είχε 14 πόντους, ο Ντέιβις 13, ο Βέστερμαν 11 κι ο Γκριγκόνις προσέθεσε άλλους 10. 

Για τον Ολυμπιακό ο Γουέμπερ είχε φοβερή απόδοση με 26 πόντους, ο Μιλουτίνοβ έκανε double double με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά το δίδυμο ήταν απελπιστικό μόνο του.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.