Η FIBA ποντάρει την επιμόρφωση

Υψηλούς προσκεκλειμένους περιλαμβάνει το καμπ των διαιτητών της FIBA. Συγκεκριμένα ομιλητές από το ΝΒΑ και την ποδοσφαιρική FIFA θα μιλήσουν στους ρέφερι και θα συμβάλουν στην επιμόρφωσή τους.
05/09/2018 • 17:57
Το νέο logo της ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Λιγκ
  • shares
Υψηλού επιπέδου... καλεσμένους περιλαμβάνει το καμπ των διαιτητών της FIBA. Συγκεκριμένα ομιλητές από το ΝΒΑ και την ποδοσφαιρική FIFA θα μιλήσουν στους ρέφερι και θα συμβάλουν στην επιμόρφωσή τους. 

«Το Basketball Champions League φιλοξένησε το camp προετοιμασίας των διαιτητών το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Πράγα με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων ομιλητών από το NBA και τη FIFA.

Στο καμπ συμμετείχαν 75 διαιτητές από 31 χώρες και 35 παρατηρητές. Με τη συνεργασία της FIBA, το clinic κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων θέματα διατησίας, τα πρωτόκολλα των παιχνιδιών, η φυσική κατάσταση και η πνευματική προετοιμασία.

Για να επισημανθεί η διαρκώς αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ του NBA, της FIBA και του BCL, οι διαιτητές είχαν την τιμή να καλωσορίσουν τον Monty McCutchen, αντιπρόεδρο του NBA και επικεφαλής της βελτίωσης και εκγύμνασης των διαιτητών. Μεταφέροντας την τεράστια εμπειρία του από το ΝΒΑ, ο κ. McCutchen αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα όπως τις θεμελειώδεις αρχές της διαιτησίας, των επαφών και του επαγγελματισμού. Αυτό οδήγησε σε μια πλούσια ανοιχτή συζήτηση που επέτρεψε στους Διαιτητές και στους Παρατηρητές να συζητήσουν και να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα για την τρίτη σεζόν του Champions League.

«Κάθε φορά που βλέπουμε ότι η διαιτησία ενισχύεται μέσω της συνεργασίας NBA, FIBA και BCL, τα πρωταθλήματά μας και ο κόσμος του μπάσκετ γίνονται καλύτερα", δήλωσε ο κ. McCutchen. "Οι διαιτητές υπηρετούν το παιχνίδι και αν πρόκειται να υπηρετήσουμε το παιχνίδι, δεν μπορούμε να είμαστε τόσο δογματικοί ώστε να μην είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες".

Σχετικά με την παρουσία των διαιτητών του BCL στο φετινό summer league του ΝΒΑ, ο Monty McCutchen δήλωσε ότι "η ανάπτυξη αποτελεί ένας διαρκή στόχο. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία επιμόρφωσης που παρουσιάζεται, έστω ώστε, όσο αναπτυσσόμαστε μέσα από τα πρωταθλήματα στα οποία εργαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι ώστε να μας εμπιστευτούν”. 

Ο Milorad Mazic, που διηύθυνε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA 2018 και τον τελικό του UEFA Champions League της φετινής σεζόν, μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία του από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας κυρίως στη σωματική και πνευματική προετοιμασία πριν από το παιχνίδι.

Ο Πατρίκ Κομνηνός, διευθύνων σύμβουλος του BCL, επιβεβαίωσε τη σημασία της διεξαγωγής τέτοιου είδους εργασιών πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου: "Το BCL είναι μία διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου και αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των καλύτερων και των ειδικών του παιχνιδιού", είπε. “Αυτό το σεμινάριο πριν από την σεζόν είναι πρωταρχικής σημασίας για τη διατήρηση της συνέπειας σε όλα τα παιχνίδια του BCL».
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
12/02/2019 • 11:40