Γιατράς: "Απαιτητικός και δύσκολος ο όμιλος μας"

15/08/2018 • 21:25
Μάκης Γιατράς
  • shares
Για την παρθενική παρουσία του Προμηθέα Πατρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του FIBA Basketball Champions League, ο Μάκης Γιατράς. 

Αναλυτικά:

Για την περσινή πορεία της ομάδας:
«Ήταν μία συναρπαστική χρονιά για εμάς. Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και αναφέρομαι σε παίκτες, staff, διοίκηση. Ήμασταν όλοι μία γροθιά. Υπήρχε υπέροχη ατμόσφαιρα στην ομάδα».

Για την παρουσία της ομάδας στο BCL: «Το Basketball Champions League είναι μία πολύ καλή διοργάνωση που είναι επίσης αξιοκρατική και διαθέτει πολύ υψηλού επίπεδου ομάδες. Από μόνη της η παρουσία μας στη φάση των ομίλων είναι επιτυχία και πολύ τιμητική. Θα παίξουμε σίγουρα 14 ματς σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο όμιλο με πολύ καλές ομάδες. Θα δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το ρόστερ του Προμηθέα: «Διατηρήσαμε έναν κορμό από πέρσι και προσθέσαμε νέους παίκτες με προσοχή ώστε ο χαρακτήρας τους να ταιριάζει στην ομάδα. Έχουμε πλέον παίκτες με εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει. Όταν μία ομάδα είναι επιτυχημένη, αυτό βοηθά και τους παίκτες να φτάσουν σε επιτυχίες. Αυτό φάνηκε και από τις περιπτώσεις των Νίκου Γκίκα και Χρήστου Σαλούστρου που έπαιξαν στην Εθνική ομάδα μετά τις εμφανίσεις τους με τον Προμηθέα».

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε παίκτες από τις ακαδημίες που θα μπορούν να έχουν ρόλο στην ανδρική ομάδα. Οι παίκτες αυτοί, πέρα από ταλέντο, θα έχουν κι έναν χαρακτήρα που ταιριάζει στην ταυτότητα της ομάδας. Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να νιώθουν πως τα σεβόμαστε. Φροντίζουμε για τη στέγη και την εκπαίδευσή τους. Μόλις φτιάξαμε και ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο. Όλα αυτά συντελούν στην ύπαρξη ιδανικών συνθηκών για αθλητές και ανθρώπους».

Για το στιλ παιχνιδιού της ομάδας: «Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο αγωνιστικό μας στιλ. Θα συνεχίσουμε με την τακτική που μας έφερε εδώ. Όπως είπα νωρίτερα, ο στόχος μας είναι να απολαύσουμε την συμμετοχή μας σε μία τόσο δυνατή διοργάνωση, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί, να πάρουμε όσες νίκες μπορούμε και φυσικά να δώσουμε χαρά στο κοινό».
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
15/05/2019 • 16:43