Παπαθεοδώρου: "Ισχυρή και δύσκολη διαδικασία"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε από το Λας Βέγκας, όπου βρίσκεται για το Summer League του NBA, την κλήρωση της ομάδας στο Basketball Champions League, ζητώντας ενίσχυση του ρόστερ
0
Ευγένιος Δαδαλιάρας
12/07/2018 • 10:19
Μικρό καλάθι κρατά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, σε ό,τι αφορά στην κλήρωση του ΠΑΟΚ στο BCL
  • shares
Σε μια γρήγορη ανάλυση των δεδομένων του ομίλου, στον οποίο κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ χθες (11/7) στο Basketball Champions League της ερχόμενης περιόδου, προχώρησε σήμερα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Η πρώτη εκτίμηση του προπονητή της ομάδας είναι ότι πρόκειται για έναν ανταγωνιστικό όμιλο.

Από το Λας Βέγκας, όπου βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα μαζί με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Νίκο Σταυρόπουλο, για το Summer League του NBA, είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: "Για να αξιολογήσουμε τον όμιλό μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δύο δεδομένα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να σχηματίσουμε το ρόστερ μας και στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί και ο όμιλος. Αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι ομάδες και υπολείπονται άλλες δύο, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα του ομίλου".

Και συνέχισε: "Έτσι, η στελέχωση της ομάδας και η ολοκλήρωση του ομίλου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τις προσδοκίες που θα υπάρχουν από την πλευρά μας. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια πάρα πολύ ισχυρή και δύσκολη διαδικασία. Υπάρχουν ομάδες όπως η Umana Reyner Venezia και η Tenerife, οι οποίες έχουν μια πολύ καλή παράδοση στα δύο πρώτα χρόνια του Basketball Champions League".

Σχετικά με το επίπεδο της διοργάνωσης τόνισε: «Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Αυτό το γεγονός μπορεί να μεγαλώνει τον ανταγωνισμό, αλλά για εμάς είναι πιο ευχάριστο να παίζουμε με ομάδες υψηλού επιπέδου. Είναι κάτι που μας βοηθάει για να εξελιχθούμε σαν ομάδα".

Όσο για το αν η διάκριση στο Basketball Champions League αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της νέας σεζόν δήλωσε, συνδέοντας το στόχο αυτόν με την ποιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ: "Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Είναι πολύ καλό να κάνουμε όνειρα και να έχουμε φιλοδοξίες, αλλά για να μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε θα πρέπει να στελεχώσουμε και ιδανικά το ρόστερ, καθώς όπως είπα και πριν ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και το επίπεδο ανεβαίνει. Θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις".

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
15/05/2019 • 16:43