Έκλεψε τη Δόξα

Ένα-ένα (γκολ) ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός τα σκαλιά προς την κορυφή. Με αυτό που σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης στο 88΄ νίκησε 1-0 την Δόξα Δράμας και έφτασε στον πόντο από τον Ολυμπιακό.

Ένα-ένα (γκολ) ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός τα σκαλιά προς την κορυφή. Με αυτό που σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης στο 88΄ νίκησε 1-0 χτες την Δόξα Δράμας στο Ολυμπιακό Στάδιο και έφτασε στον πόντο από τον Ολυμπιακό (με ένα ματς λιγότερο).

Οι βαθμοί φαίνονταν χαμένοι καθώς οι Πράσινοι, που έκαναν μια μέτρια εμφάνιση στο α΄ μέρος  δεν μπορούσαν, παρά την βελτίωση της απόδοσής τους στην επανάληψη, να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων.
Βρέθηκε όμως ο «από μηχανής Θεός», που δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αφού εκτέλεσε την αποστολή του στην άμυνα, εκτέλεσε και την Δόξα, η οποία πράγματι έκανε ηρωϊκή προσπάθεια να τσιμπήσει τον βαθμό και  έπεσε . ενδόξως.

Ο Φερέιρα επανέφερε στην αρχική 11αδα τον Λέτο αλλά διατήρησε και τον Τοτσέ. Απλά γύρισε πιο πίσω τον Κλέιτον, ο οποίος ανέλαβε ρόλο οργανωτή. Για τρίτο σερί ματς επιστράτευσε τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Φρέσκαρε τις πτέρυγες του, βάζοντας τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο αντί των Βύντρα, Ιωαννίδη.

O Παναθηναϊκός άρχισε κεφάτος το ματς και υπήρχαν στιγμές που θύμιζε την ομάδα που «φύσαγε» πριν από δυο μήνες. Με συνεχείς εναλλαγές θέσεων οι παίκτες του έβγαλαν την γλώσσα στους Δραμινούς να τρέχουν. Η υπεροχή αυτή εκφράστηκε με τη φάση του 9΄ όταν ο Κουίνσι τροφοδότησε τον Τοτσέ ο οποίος αντί να «σπάσει» τη μπάλα στον Λέτο, που ήταν δίπλα του προσπάθησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία και ο Σέρεμετ απέκρουσε.

Προοδευτικά η αίσθηση ότι έχουν το «πάνω χέρι» έκανε τους Πράσινους να χαλαρώσουν και μερικούς παίκτες (όπως ο Λέτο και ο Κουίνσι) να το ρίξουν στην επίδειξη τεχνικής. Το αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού να μπλοκαριστεί και οι φιλοξενούμενοι να μην κινδυνέψουν ξανά, παρά μόνο στο 45΄ όταν ο Τοτσέ έστρωσε τη μπάλα στον Κλέιτον αλλά αυτός σούταρε άψυχα δίχως να ανησυχήσει τον Σέρεμετ.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Φερέιρα έδωσε εντολή στον Κουίνσι να παίξει στον άξονα ώστε να πυκνώσει το κέντρο του Παναθηναϊκού. Με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Λέτο πάνω στη δεξιά γραμμή οι Πράσινοι έγιναν πιο ουσιαστικοί στην επίθεση. Ο Σέρεμετ απέκρουσε στο 54΄ το σουτ του Κουίνσι και στη συνέχεια της φάσης ο Τριποτσέρης πρόλαβε τον Τοτσέ. Πάλι ο Σέρεμετ στο 57΄ σταμάτησε το σουτ του Λέτο από την γραμμή του άουτ ενώ στο 62΄ το σουτ στην κίνηση του Ζέκα έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Σέρεμετ.

Βλέποντας τα σκούρα ο Φέρειρα αντικατέστησε τους Μαρίνο, Κουίνσι με τους Μαύρια, Καραγκούνη και στο 72΄ τον Τοτσέ με τον Πετρόπουλο ενώ ανέβασε στα χαφ τον Κατσουράνη (αφήνοντας πίσω τον Βιτόλο). Καθώς η περιοχή της Δόξας «πήρε φωτιά» στα τελευταία λεπτά, ο Κατσουράνης από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο και προσωρινή απόκρουση του Σέρεμετ σε σουτ του Μαυρία, σημείωσε το χρυσό γκολ του Παναθηναϊκού.

Ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κατσουράνη, Κλέιτον, Βιτόλο-  Βέρτζο, Ψυχογιό, Μπριλάκη, Τριποτσέρη, Σέρεμετ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος(68’Μαυρίας), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα, Κλέιτον, Κουίνσι (68΄Καραγκούνης), Λέτο, Τοτσέ(72’Πετρόπουλος)
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σερεμέτ, Τριποτσέρης, Βέρτζος(80’Γελαδάρης), Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Μπριλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός(87’Αμπουμπακάρι), Ουέλινγκτον(70’Αραβίδης), Σοϊλέδης





























































Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.