«Αντίο» στον «Ευρω-κόουτς» (photos)

Τέσσερις γενιές του ελληνικού μπάσκετ ενώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κοιμητήριο της Καισαριανής για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη.

Τέσσερις γενιές του ελληνικού μπάσκετ ενώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κοιμητήριο της Καισαριανής για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη.

Από τον Απόστολο Κόντο, τον Ανδρέα Χαϊκάλη, τον Ανδρέα Παπαντωνίου και τον Μανώλη Λεκάκη συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό και την εθνική αλλά και αντιπάλους του από τα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του ’60 (Τσάβας, Βασιλειάδης, Νεσιάδης, Γκιούσμας) μέχρι τα παιδιά της σημερινής εθνικής ομάδας.

Μισός αιώνας ελληνικού μπάσκετ ήταν εκεί. Και φυσικά δεν μπορούσαν να λείψουν τα «παιδιά» του από την εθνική ομάδα του 1987 που έδωσαν όλοι το παρών (με την εξαίρεση του Νίκου Γκάλη που πάντως έστειλε τα συλληπητήρια του από τη Θεσσαλονίκη) αλλά και οι μεταγενέστεροι όπως ο Αλβέρτης, ο Καλαϊτζής και ο Ντικούδης.

Το «τιμητικό» άγημα πάντως που οδήγησε τον «Ευρω-κόουτς» στην τελευταία του κατοικία απάρτισαν οι νυν διεθνείς παίκτες με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουρούση.

Ιδιαίτερα συγκινητικές παρουσίες αυτές του 93χρονου πρώην προέδρου της ομοσπονδίας Ζαχαρία Αλεξάνδρου (πρόεδρος της ΕΟΚ τις επικές μέρες του 1987) αλλά και του Θανάση Γιαννακόπουλου που μετά τον αδελφό του Παύλο μέσα σε λίγες μέρες αποχαιρέτησε και τον προπονητή που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας του το 1994 στο Τελ Αβίβ.














Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.