Με την «αύρα» του Μάντζιου (vid)

Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ευεργετικά για τον Πανιώνιο ο οποίος σημείωσε την πρώτη του εντός έδρας νίκης επικρατώντας του Άρη με 2-1. Οι «Κυανέρυθροι με ηγέτη και σκόρερ τον Σκέμπρι (γκολ στο 39' ασίστ στο 58' στον Κούτσι) κατάφεραν να φθάσουν δίκαια στη νίκη και να ανασάνουν βαθμολογικά.

Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ευεργετικά για τον Πανιώνιο ο οποίος σημείωσε την πρώτη του εντός έδρας νίκης επικρατώντας του Άρη με 2-1. Οι «Κυανέρυθροι με ηγέτη και σκόρερ τον Σκέμπρι (γκολ στο 39′ ασίστ στο 58′ στον Κούτσι) κατάφεραν να φθάσουν δίκαια στη νίκη και να ανασάνουν βαθμολογικά.


Τα αρχικά πλάνα
Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανιωνίου ο Απόστολος Μάντζιος παρέταξε τους  Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Κβιρκβέλια στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Γιόνσον στο δεξί και τους Σιόβα, Τσότσαλιτς δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Κουμορτζί με το Σάμαρη σε ρόλο κεντρικών μέσων με το Ριέρα να κινείται στο αριστερό άκρο, τον Σκέμπρι στο δεξί και τον Κολοβό πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Κούτσι σε ένα κλασικό 4-2-3-1.
Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ στο τρίτο παιχνίδι του στον πάγκο του Άρη ξεκίνησε με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, το Μίσελ στο αριστερό άκρο της άμυνας, τους Ντίκο, Σανκαρέ κεντρικό δίδυμο και τον Καζναφέρη στο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή οι Φατί και Τόχα σε ρόλο αμυντικών μέσων, ο Σολτάνι στο δεξί άκρο, ο Γιαννιώτας στο αριστερό και ο Καστίγιο πίσω από τον προωθημένο Τριανταφυλάκο σε ένα 4-2-3-1 το οποίο με την προώθηση του Καστίγιο μετατρεπόταν πολλές φορές σε 4-4-2.


Λύτρωση απο τον Σκέμπρι
Ο Πανιώνιος στο πρώτο του ματς στη μετά Λεμονή εποχή έψαχνε να βρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη. Το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να αλλάξει ο Μαντζιος στις λίγες μέρες που δούλεψε με την ομάδα είναι το παιχνίδι κυριαρχίας και η κατοχή της μπάλας, κάτι το οποίο δεν είχε η ομάδα της Νέας Σμύρνης στα προηγούμενα ματς.
Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πιο δυνατά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ  που θα έδιωχνε το άγχος από παίκτες προπονητή και φιλάθλους.
Στο 12′ χάθηκε η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο όταν ύστερα από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Ριέρα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Κούτσι κατέβασε μέσα στην περιοχή, το σουτ που έκανε όμως απέκρουσε ο Βελλίδης και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Άρη.
Στο 20 ο Αρης απάντησε φτάνονται πολύ κοντά στο γκολ.
Ο Καστίγιο με όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σιόβας την τελευταία στιγμή έδιωξε μακριά προ του Τριανταφυλλάκου και του Σολτάνι.
Στο 34ο λεπτό ο Πανιώνιο έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία όταν το εκπληκτικό σουτ του Κολοβού από το ημικύκλιο της περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βελλίδης.
Στο 38ο λεπτό η υπέροχη του Πανιωνίου καρποφόρησε και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ.
Οι «κυανέρυθροι» συνδυάστηκαν πάρα πολύ όμορφα έξω από την περιοχή του Άρη, ο Σάμαρης έβγαλε με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας το Σκέμπρι ο οποίος μόνος του απέναντι στον Βελλίδη, με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-0.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκλινησε με τις δυο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και να δίνουν έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι.
Στο 47′ ο Άρης απείλησε με δυνατό σουτ του Τόχα το οποίο μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος που βρισκόταν στην σωστή θέση.
Δυο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ύστερα από σέντρα του Ριέρα, ο Βελλίδης έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκέμπρι πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Ο ρυθμός του ματς «μύριζε» γκολ και στο 58ο λεπτό ο Πανιώνιος διπλασίασε τα τέρμα του
Ο Σκέμπρι μπήκε στην περιοχή από δεξιά γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι που βρισκόταν ο αμαρκάριστος Κούτσι που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-0.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος βάδιζε ξεκούραστα προς την πρώτη εντός έδρας νίκη του, η αλλαγή του Μίχαλ Πρόμπιερζ έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Πολωνός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι στο 68’τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στη θέση του Γιαννιώτα και ο Κροάτης επιθετικός ο οποίος είχε να αγωνιστεί 2,5 μήνες, στο 73′ έβαλε και πάλι τον Άρη στη διεκδίκηση του βαθμού.
Ο Μίσελ σέντραρε πολύ όμορφα από αριστερά, ο Τσέζαρεκ πήδηξε στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ελευθερόπουλου μειώνοντας σε 2-1 για τους Θεσσαλονικείς..
Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι όμως στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη ο Άρης δεν κατάφερε να αντιδράσει αφού ουσιαστικά έπαιζε με 9 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο με τους Καζναφέρη και Καττίδη να βρίσκονται τραυματίες στον αγωνιστικό χωρο και τον Πρόμπιερζ να μην μπορεί να κάνει αλλαγή αφού είχε πραγματοποιήσει και τις 3 που δικαιούται.
Το σφύριγμα της λήξης βρηκε τους παίκτες του Πανιωνίου να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 6 ματς στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη παρουσία του Μάντζιου, μετά την επιστροφή του στον «κυανέρυθρο» πάγκο.
 




Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 11η
Αγώνας: Πανιώνιος-Άρης
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Κωστάρας (Αιτ/νίας)


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Κολοβός, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Κουμορτζί, Σάμαρης, Κούτσι, Γιόνσον, Σέμπρι.


Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ανδρέας Σταματής του Πανιωνίου.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.