Κετσπάγια: “Στην Ελλάδα έζησα τον ρατσισμό”

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του, κατά το πέρασμά του από τους πάγκους των Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του, κατά το πέρασμά του από τους πάγκους των Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο Γεωργιανός τεχνικός της Ανόρθωσης υπογράμμισε πως και στις δυο ομάδες, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την αξία του και πως δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε. Ο Κετσπάγια μίλησε στον κυπριακό Τύπο. Αναλυτικά δήλωσε: 

Το αρχικό του σχόλιο: «Χαίρομαι που γυρίζω σε μια ομάδα που έχω προσφέρει και ποδοσφαιρικά και προπονητικά. Ο κόσμος πάντα ήταν εκεί, βρήκα ανθρώπους που ήταν τότε και είναι και τώρα. Από μένα υπάρχει θέληση. Ήταν η κατάλληλη στιγμή γιατί ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα στην ομάδα. Πριν τρία χρόνια όταν ήταν ο κύριος Πουλλαΐδης ήμουν κοντά στο να κλείσω. Δεν έγινε τότε, έγινε τώρα…Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που περιμένει ο κόσμος. Ξέρουμε την δουλειά και τις απαιτήσεις, μου θυμίζει την σεζόν 2004-05, με τα ίδια προβλήματα». 

Για το εάν ο καλύτερος του παίκτης ήταν ο εαυτός του: «Ήταν απίστευτη χρονιά. Όχι μόνο για μένα, είχαμε τεράστιους παίκτες. Νικολάου, ο καλύτερος Κύπριος που έπαιξα ποτέ, Βόουτερ, Φρούσος, Κικλάντζε. Ο Χάμπερ που έδιωξε η Ομόνοια». 

Εάν προτιμά να είναι ποδοσφαιριστής ή προπονητής: «1000 φορές να είσαι ποδοσφαιριστής, είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι προπονητής. Όσο σημαντικός είναι ένας παίκτης, άλλες 2-3 είναι ο προπονητής». 

Για τους στόχους που έχει η Ανόρθωση: «Δεν είναι τι στόχους έχει ο Κετσπάγια, είναι η ομάδα. Συνδυάζεται με την προσφυγιά, οι άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους και το μόνο που έχουν να θυμούνται είναι η Ανόρθωση. Συνδυάζεται και με εμένα, όλο στην προσφυγιά είμαι και εγώ, γυρίζω από εδώ και από εκεί». 

Αν η Ανόρθωση μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα: «Όλες μου οι ομάδες ήταν πρωταγωνιστικές, γι αυτό είχα πάντα αυτό τον στόχο. Θέλω να φτιάξω μια καλή ομάδα, παρόλο που δεν είναι εύκολο. Ένα καλό παράδειγμα είναι η ΑΕΛ που είχε ως στόχο την 6αδα και πλέον κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο και παίζει τελικό κυπέλλου». 

Για το πως νιώθε που επέστρεψε: «Χαίρομαι που επέστρεψα σε μια ομάδα στην οποία μεγαλούργησα. Ήμουν δέκα χρόνια εδώ, ήταν τα περισσότερα που υπήρξα σε κάποια ομάδα». 

Για άλλα αποκτήματα: «Ένα από τα καλά πράγματα είναι ότι έχουμε αρκετό χρόνο επειδή δεν παίζουμε Ευρώπη. Ανεπίσημα ξεκινούμε 24/6 και επίσημα στις αρχές του Ιούλη». 

Για τον Βασιλακάκη αν ισχύει το όνομα του: «Ναι ισχύει». 

Για τον Γκαλίτσιο αν ήταν δική του επιλογή: «Έχουμε κάνει πέντε μετεγγραφές και συμφωνήσαμε και με τον 6ο. Έχουμε συμφωνήσει αλλά δεν τους ανακοινώσαμε. Δουλεύω σχεδόν ένα μήνα, είναι παίκτες που διάλεξα εγώ. Έχουμε κάνει σχεδόν το 70%. Θα κρατήσουμε 1-2 θέσεις για τον Ιούλιο και τον Αυγούστο. Έχουμε παίκτες που ενδιαφερόμαστε από την Γεωργία και την Ελλάδα. Δεν θέλαμε να βγούμε και να λέμε για μετεγγραφές όταν έπαιζε η ομάδα με άλλον προπονητή. Μέχρι τώρα πήραμε παίκτες για ενδεκάδα, από εκεί και πέρα δεν ξέρεις, έμειναν παίκτες από την περασμένη σεζόν. Μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα». 

Για το μπάτζετ της ομάδας: «Το μπάτζετ είναι 3,5 εκατομμύρια. Δεν υπάρχει πολλή μεγάλη διαφορά από άλλες ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα επειδή ξέρει να το παίρνει. Να μην μου λένε ότι βοηθάει το ΑΠΟΕΛ η διαιτησία. Έχει βελτιωθεί η διαιτησία τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Δεν είναι όπως παλιά». 

Για τους νέους ποδοσφαριστές: «Ένα από τα καλά της νέας χρονιάς είναι ότι αυτά τα παιδιά πήραν ευκαιρίες στα μπαράζ. Πρέπει να δείξουν ότι το αξίζουν. Μπορεί να είμαι και ο μοναδικός προπονητής που έδωσα ευκαιρίες σε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Όταν κάνεις ένα βήμα, πρέπει να δουλέψεις σε αυτό. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Πιέρος που δούλεψε πολύ, ακόμη και από μόνος του. Οι Κύπριοι που παίζουν σημαίνει ότι το αξίζουν και μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τους ξένους. Aν δεν έχεις Κύπριους, θα έχεις μόνο 15 παίκτες. Είναι πολύ σημαντικοί». 

Για την απομάκρυνση του από τον ΑΠΟΕΛ: «Γι αυτό να μου απαντήσεις εσύ που ξέρεις πολύ περισσότερα πράγματα! (Χαραλαμπίδης). Κάναμε την δουλειά μας, αυτό αποφάσισαν οι άνθρωποι. 

Ενδιαφέρον για τον Γιαννιώτα: «Μας ενδιαφέρει κάθε καλός ποδοσφαιριστής. Μίλησα με τον μάνατζερ του αλλά αυτός θέλει να περιμένει. Δεν θα περιμένουμε μέχρι τέλη Αυγούστου». 

Αν τον θεωρεί ο κόσμος «Μεσσία»: «Δεν πάω κάπου για να κοροϊδέψω, στόχος μου είναι να φέρω τίτλους και πιστεύω στην δουλειά μου. Εάν η ομάδα έχει ηρεμία τότε μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Με τον κόσμο ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Υπάρχει κάτι που πολύ περισσότερο ο κόσμος νιώθει τη νίκη που κάναμε στην Τραπεζούντα πιο πολύ από ότι το Τσάμπιονς Λιγκ». 

Τη συνταγή επιτυχίας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Τα λεφτά! Χωρίς τα λεφτά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έγινε business. Μπήκαν πολλά λεφτά. Ο ΑΠΟΕΛ όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί, έχει τριπλάσιο προϋπολογισμό έχει το περιθώριο να φέρει καλύτερους ποδοσφαιριστές». 

Για το πέρασμά του από ΑΕΚ και Ολυμπιακό: «Στην Ελλάδα έζησα τον ρατσιμό επειδή είμαι Γεωργιανός και ειδικά από τους δημοσιογράφους. Δεν ήθελαν στον Ολυμπιακό ένα προπονητή από την Κύπρο ή την Γεωργία. Εκεί ένιωσα ότι έπρεπε να αποδείξω ότι αξίζω. Έχασα ένα παιχνίδι και έφυγα και στις δύο ομάδες. Δεν μου έδωσαν την ευκαιρία, με την πρώτη στραβή με έδιωξαν. Κάποιοι άνθρωποι που έπρεπε να σταθούν δίπλα μου δεν το έκαναν. Κερδίσαμε στην Λάρισα και κάποιοι ήταν στεναχωρημένοι επειδή δεν κατάφεραν να με διώξουν. Είναι όπως τον κανιβαλισμό». 

Για λάθη που έκανε: «Μπορεί να έκανα πολλά λάθη αλλά είμαι καθαρός στην συνείδηση μου. Σαν ποδοσφαιριστής πέρασα πολλές δυσκολίες, πάλευα με το σπαθί μου για να αποδείξω ότι είμαι καλός. Τότε στην Αγγλία «τα έσπασα» λόγω θυμού, όχι χαράς». 

Αν θα άλλαζε κάτι στο Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Αν ήταν δέκα οι ομάδες θα ήταν καλύτερα, για να υπήρχε και στην 2η κατηγορία ενδιαφέρον». 

Για το VAR και τα γήπεδα: «Δεν είναι δυνατόν η Λεμεσός, μια πόλη που πας και νομίζεις πως είναι άλλη χώρα, να μην έχει ένα καλό γήπεδο. Είμαι υπέρ του VAR. Στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι απαραίτητο!» 

Ποιόν θεωρεί ότι θα κατακτήσει το κύπελλο: «Είπα και πριν ότι είναι επιτυχία για την ΑΕΛ που έφτασε μέχρι εκεί. Υπάρχει όμως φαβορί και είναι ο ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν κερδίζει πάντα το φαβορί». 

Για τον Αλ Τάμαρι: «Ήταν δίκαια ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Όταν έρχεται πρόταση από το εξωτερικό δεν μπορείς να αρνηθείς στον παίκτη». 

Για τον Ουζόχο: «Θεωρήσαμε ότι μπορούσαμε να φέρουμε καλύτερο τερματοφύλακα. Αλλά και πάλι δεν τον είδαμε αρκετά. 

Μήνυμα στον κόσμο: «Να έρθουν δίπλα στην ομάδα και να την βοηθήσουν ακόμη και οικονομικά. Ο Πουλλαϊδης έδωσε πολλά λεφτά. Στις μεγάλες ομάδες πρέπει να φτιάξεις όχι μόνο οικονομικά αλλά και αγωνιστικά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.