Κάννες 2019 Day 7: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ προστάζει τη βροχή να σταματήσει

Μία μεγάλη κυρία του γαλλικού σινεμά δεν ανέχεται να ανεβαίνει το κόκκινο χαλί με βροχή. Και για δέκα λεπτά, η βροχή χθες βράδυ σταμάτησε.

Καμία βροχή  δεν είναι ικανή να σταματήσει τη λάμψη μίας Grande Dame

Η Ιζαμπέλ Ιπερ έφτασε στις Κάννες, πρωταγωνίστρια του «Frankie» του Αϊρα Σακς (σκηνοθέτη των «Little Men», «Η Αγάπη Είναι Παράξενη») μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της ( Μπράνταν Γκλίσον, Zερεμί Ρενιέ, Μαρίσα Τομέι).

Το «Frankie», το οποίο κι αυτό στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, είναι μία χαμηλότονη συγκινητική ταινία για μία γυναίκα (πάλαι ποτέ σταρ του σινεμά) που μαθαίνει ότι έχει λίγους μήνες ζωής και προσκαλεί την ευρύτερη οικογένειά της και τους αγαπημένους της ανθρώπους σε λίγες μέρες διακοπών στην Πορτογαλία. Αυτό θα είναι το αντίο της. Περισσότερο σιωπηλό και ειλικρινές, παρά μελό και πομπώδες. Γιατί η ζωή συνεχίζεται και σε ξεπερνά.

Η Ιπέρ είναι καταπληκτική στο ρόλο της Φράνκι. Μία μεγάλη κυρία του γαλλικού σινεμά που ξέρει να ανεβαίνει το κόκκινο χαλί και να κάνει, με τη λάμψη της, και τη βροχή να σταματά στο πρόσταγμά της.

Ολες οι Κάννες περιμένουν τον Ταραντίνο!

Σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα του «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο (με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Αλ Πατσίνο, Κερτ Ράσελ και πολλούς πολλούς πολλούς άλλους) κι οι Κάννες είναι εδώ και μέρες σε αναβρασμό.

Oι δρόμοι θα κλείσουν από το μεσημέρι, δημοσιογράφοι, παραγωγοί, ατζέντηδες και φεστιβαλικό κοινό θα διεκδικήσουν μία θέση στη μοναδική προβολή που θα γίνει (οπότε προβλέπονται ουρές χιλιομέτρων). Κι όλα αυτά… υπό βροχή!

Ο ίδιος ο Ταραντίνο (ο οποίος, γνωστός σινεφίλ, έχει έρθει εδώ και 4 μέρες στις Κάννες και βλέπει ταινίες!) χθες έβγαλε μία επίσημη ανακοίνωση προς τους κριτικούς κινηματογράφου που θα δουν την ταινία απόψε.

«Αγαπώ το σινεμά. Αγαπάτε το σινεμά. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δείτε πρώτοι την ταινία μου εδώ στις Κάννες αλλά έχω μία παράκληση: μη γράψετε κάτι που θα χαλάσει στους μελλοντικούς θεατές την απόλαυσή της. Προσοχή στα spoilers!»

To καθιερωμένο πάρτι του ΕΚΚ & Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Χθες, για τρίτη χρονιά, διοργανώθηκε η δράση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚ στην Αγορά των Καννών με τις προβολές του «Thessaloniki Goes to Cannes» (5 works in progress Ελλήνων σκηνοθετών) και το πάρτι στο Greek Pavilion της Marche.

Φέτος προβλήθηκαν πέντε ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας σε εξέλιξη («Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, «Περσεφόνη» του Κώστα Αθουσάκη και «Winona» του Αλέξανδρου -The Boy- Βούλγαρη), οι οποίες δεν έχουν προβληθεί προηγουμένως σε άλλο market event, και παρουσιάστηκαν επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, παρόντες στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Στο πάρτι που ακολούθησε μετά και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα το ελληνικό περίπτερο νίκησε τη βροχή και πήρε φωτιά: με τις υπέροχες μουσικές του “The Boy”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.