Σφαιρόπουλος: «Να παίξουμε μυαλωμένα και με ενέργεια»

Ο Ολυμπιακός σέβεται τη Μπαρτσελόνα, όμως δεν την φοβάται όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να παίξει έξυπνα και με ενέργεια.

Ο Ολυμπιακός σέβεται τη Μπαρτσελόνα, όμως δεν την φοβάται όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως το ζητούμενο για την ομάδα του είναι να παίξει έξυπνα και με ενέργεια. 

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει το ματς με τους Ισπανούς, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχτεί στην άμυνα του, που αποτελεί και το δυνατό του σημείο, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που προχώρησαν στην απόκτηση του Όντομ.

«Ξεκινάει το Top 16 και έχουμε αμέσως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, ιστορική ομάδα. Πάντα όταν παίζεις μαζί της είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι πιστεύω για αυτόν το μαραθώνιο, όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι. Πρόκειται για μαραθώνιο 3,5 μηνών και μεγάλων απαιτήσεων. Μετράει να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων. Μας ενδιαφέρει η ομάδα μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες του ομίλου, αλλά δε φοβόμαστε καμία όσο κάνουμε αυτά που πρέπει στο παρκέ. Έχουμε επικεντρωθεί στο πως θα βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας ώστε να είμαστε ακόμη καλύτεροι», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για τη δυσκολία της πρεμιέρας: «Πάντα είναι ντέρμπι. Σημαντικό για μας είναι να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει και να παίξουμε με μυαλό, ένταση και συγκέντρωση. Σημαντικό να διαβάσουμε το παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα είναι επιθετική ομάδα και εμείς πρέπει να παίξουμε την άμυνα μας. Να στηριχτούμε σε αυτή και να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά κι εμείς είμαστε τέτοια ομάδα. Αποδείξαμε στην πρώτη φάση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο κόσμος θα είναι δίπλα μας να μας ενισχύσει».

Για το αν υπάρχουν κοινά στοιχεία με τα περσινά ματς με τη Μπαρτσελόνα: «Υπάρχουν χαρακτηριστικοί παίκτες και στις δυο ομάδες. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς στην Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες όπως είναι ο Τόμιτς, ο Ναβάρο και τα τεσσάρια με το καλό σουτ. Έχουν στοιχεία στο παιχνίδι τους και πρέπει να αναχαιτίσουμε αυτά που θέλουν να κάνουν».

Για τη νίκη της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ: «Η νίκη μέσα στη Μαδρίτη δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Στο τέλος των ομίλων είχε μικρή κάμψη με 3 ήττες, αλλά 3 νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα τους βοήθησαν να βρουν ρυθμό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί παίζουν καλά σε οποιοδήποτε γήπεδο».

Για τις ενδεχόμενες απουσίες των Αμπρίνες και Αρόγιο: «Δε μπορείς να σταθείς σε έναν ή δύο παίκτες, έχει ικανότατους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Είτε έχουν απουσίες είτε όχι , πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα τόσο προσωπική όσο και ομαδική».

Για την απόκτηση του Όντομ: «Προχωρήσαμε στη μεταγραφή του Όντομ. Ένα γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια των υπολοίπων. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, αλλά με τους τραυματισμούς είχε δημιουργηθεί έλλειμμα. Λιγοστεύουν οι παίκτες και ταυτόχρονα επιβαρύνονται οι άλλοι. Το Top 16 δε χωρά πισωγυρίσματα και δε μπορούσαμε να ρισκάρουμε. Θωρακίσαμε την ομάδα. Ο Όντομ ήρθε για να συμπληρώσει. Δεν τον πήραμε επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένοι από κάποιον. Όλοι εξάλλου έχουν ανταποκριθεί άψογα μέχρι τώρα. Επειδή στο Top 16 αν κάτι συμβεί δε μπορείς να κάνει αλλαγή, για αυτό προχωρήσαμε στην απόκτηση αυτού του παίκτη».

Για το ποιος ξένος θα μείνει εκτός στην Α1: «Θα δούμε στην πορεία ποιος θα μείνει εκτός Α1. Έρχεται απόψε ο Όντομ και αύριο θα περάσει τα ιατρικά. Το θέμα είναι να μπει μέσα στην ομάδα και μετά θα αποφασίσουμε ποιος θα μείνει εκτός».

Για το αν υπάρχει κενό πίσω από τον Πρίντεζη: «Δε θεωρώ πως δεν έχουμε αξιόπιστη λύση πίσω από τον Πρίντεζη. Έχουμε 6 ψηλούς συν τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει κάποια λεπτά ως… τεσσάρι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.