Με Σάντος και στη Βραζιλία!

Για άλλα δύο χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ ο Φερνάντο Σάντος λέγοντας το πολυπόθητο «ναι» στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Το novasports.gr έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Για άλλα δύο χρόνια ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ ο Φερνάντο Σάντος λέγοντας το πολυπόθητο «ναι» στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Το novasports.gr έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη τύπου πριν από το φιλικό με το Βέλγιο είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Εθνική Ελλάδος για προσωπικούς λόγους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορεί να του είχε λείψει η καθημερινή τριβή της προπόνησης.

Τα κρίσιμα ραντεβού του Μαρτίου

Οι μέρες περνούσαν και η αγωνία για την απάντηση κορυφωνόταν με τα σενάρια (ορισμένα και επιστημονικής φαντασίας) να δίνουν και να παίρνουν. Τα τελευταία ραντεβού του Φερνάντο Σάντος με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και τον Σοφοκλή Πιλάβιο έγιναν περί τα τέλη Μαρτίου.

Μετά από πολλή σκέψη και εσωτερική πάλη με τον εαυτό του ο Πορτογάλος τεχνικός και συνεχιστής των επιτυχιών του Ρεχάγκελ, αποφάσισε να πει το πολυπόθητο «ναι» και να ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια, ευελπιστώντας να οδηγήσει της Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014.

Η εσωτερική πάλη και οι «Σειρήνες» της Πορτογαλίας

Ο Φερνάντο Σάντος πάλεψε πολύ με τον εαυτό του ώστε να πει το τελικό ναι, καθώς όσο Έλληνας και να νιώθει, δεν παύει να είναι Πορτογάλος  με την καρδιά του να νοσταλγεί την πατρίδα. Δεν είναι και λίγα τα χρόνια που έχει «απαρνηθεί» την πατρίδα του για Ελλάδα.

Ο «coach» είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκε πολύ ανάμεσα στο ναι και στο όχι. Η πρόταση της ΕΠΟ ήταν γνωστή στον ίδιο, αλλά και οι «Σειρήνες» από την Πορτογαλία ηχούσαν στα αυτιά του καλώντας τον να επιστρέψει πίσω.

Πιο βασικός μνηστήρας η Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η οποία με πρόταση 750.000 ευρώ προσπάθησε να δελεάσει τον Σάντος, αλλά εκείνος, ως άλλος  Οδυσσέας, δέθηκε στο κατάρτι του καραβιού της Ελληνικής ομάδας και δεν θα το αποχωριστεί για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είχε πάρει δευτερεύοντα λόγο στην τελική απόφαση του Σάντος, ωστόσο ήταν κι αυτό ένα θέμα που είχε μπει «σφήνα» στις όποιες σκέψεις του για ανανέωση με την ΕΠΟ. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, και πλέον η Εθνική μας ομάδα μπορεί να προετοιμαστεί απρόσκοπτα και με απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο του EURO 2012, ενώ ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να συνεχίσει να υλοποιεί το σχέδιο για αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της Εθνικής Ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα με δηλώσεις τους είχαν τονίσει ότι θα ήταν ωφέλιμο για την Εθνική μας ομάδα να συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της ο Φερνάντο Σάντος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.