Μπόλονι: Τα αίτια κάθε… τούμπας

Ο Λάζλο Μπόλονι εξήγησε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει αναπάνταχες ήττες τη φετινη σεζόν στην Τούμπα.

Ο Λάζλο Μπόλονι εξήγησε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει αναπάνταχες ήττες τη φετινη σεζόν στην Τούμπα. Μιλώντας στη SportDay ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στην έλλειψη ισοροπίας που υπάρχει στις γραμμές της ομάδας και στην απουσία του Κόντρέρας από την άμυνα. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ
«Νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, αλλά στο μυαλό μου έχω όμορφες κι άσχημες στιγμές. Τα κακά ήταν ότι δεχτήκαμε γκολ στο 90′ με τον Ατρόμητο και ήρθε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Επίσης ήρθα στην ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή, που έχει οικονομικά προβλήματα. Ακόμα στα δυσάρεστα συγκαταλέγεται κι η διαιτησία. Σε δύο περιπτώσεις έφταιξα, όχι όμως στις άλλες.

Στα όμορφα πράγματα συμπεριλαμβάνονται οι νίκες εναντίον μεγάλων ομάδων στα ντέρμπι, η εξαιρετική πορεία στο Europa League, η φιλοσοφία που ακολουθούμε με τους νεαρούς παίκτες, το ότι βοήθησα την ομάδα να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και να μην έχει πρόβλημα με την UEFA.

Επίσης στα θετικά είναι ότι δεν άλλαξε η βαθμολογική μας θέση, παρά τη μείωση του μπάτζετ, ο σεβασμός των φιλάθλων προς το πρόσωπό μου, η καλή σχέση μου με τους Βρύζα, Κωνσταντινίδη και παλαιότερα με τον Ζαγοράκη και τέλος η πιεστική ατμόσφαιρα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ».

Για τις ήττες του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τούμπα
«Δεν παίρνω επιθετικό ρίσκο. Τα παιχνίδια με οδηγούν εκεί. Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης δεχτήκαμε πολύ γρήγορα το πρώτο γκολ και στο 17′ το σκορ ήταν 0-3! Στο 0-1 τι έπρεπε να κάνω, να πω στους παίκτες να μείνουν στην άμυνα; Οι ποδοσφαιριστές μου τα δίνουν όλα, πάντα. Μετά τις ήττες είναι κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά.

Απλά χρειάζεται ισορροπία της άμυνας (μας λείπει η ποιότητα του Κοντρέρας) με το κέντρο και ικανότητα στο γκολ. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τα όπλα που διαθέτουμε. Για παράδειγμα, ο Γιάννου κάνει ό,τι μπορεί. Εχει κάποια θέματα με την τεχνική του, όμως προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Η απουσία του Ιβιτς στο κέντρο, που είναι επιθετικός χαφ και μπορεί να διασπάσει τις άμυνες, ήταν εμφανής.

Στα άκρα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις για τη θέση του Βιεϊρίνια, ο οποίος έδινε επιλογές σε κλειστούς χώρους και άμυνες. Ο Γεωργιάδης, όμως, δεν είναι Βιεϊρίνια. Στην επίθεση ο Κλάους έχει τα δικά του σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά θα ήθελα κι έναν Μπακαγιόκο στα νιάτα του, που έπαιζε στη Μαρσέιγ».

Για τη συνταγή μιας καλής ομάδας ενόψει της νέας σεζόν
«Η διατήρηση του υπάρχοντος ρόστερ, οι καλοί νεαροί παίκτες και οι μεταγραφές κάνουν μια καλή ομάδα. Ομως οι εποχές άλλαξαν και τα μπάτζετ μειώθηκαν. Για τις μεταγραφές δεν ξέρουμε. Πάντως για τους νεαρούς παίκτες, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ στόχος μας ήταν να ανεβάσουμε τρεις.

Πλέον για του χρόνου υπάρχουν 7-9 παίκτες σε αυτήν τη λίστα. Είναι πολύ ελπιδοφόρο που οι φίλαθλοί μας στηρίζουν τους νεαρούς, όποτε τους βάζω στο παιχνίδι. Ηδη βρίσκονται από πίσω μικροί όπως οι Παναγιωτούδης, Πέλκας, Πόποβιτς, Λαμπάκης και Κωνσταντινίδης».

Για τον κόσμο της ομάδας
«Τους υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό. Θα πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν θέλει (και μπορεί) ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Champions League
«Καταρχάς να πούμε κάτι γιατί εύκολα κάποιοι βάζουν ψηλά τον πήχη και αναφέρονται σε μεγάλους στόχους. Πόσοι παίκτες μας έχουν πάρει έναν ή παραπάνω τίτλους στην καριέρα τους; Λίγοι. Αρα καταλαβαίνετε τα δεδομένα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο το Champions League (προκριματικά) θα είναι καλό για μας.

Είδαμε φέτος το παράδειγμα του Παναθηναϊκού. Σε ό,τι αφορά στο Europa League εγγυώμαι με τα δύο χέρια ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά ο στόχος μας παραμένει η πρωτιά στα πλέι οφ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.