Από την ΕΟΚ... περνάει η συμμετοχή των «αιωνίων» στην Αδριατική Λίγκα

Ανακοίνωση μέσω της οποίας βάζει στο... παιχνίδι την ΕΟΚ, όσον αφορά την ενδεχόμενη συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη διοργάνωση της εξέδωσε η Αδριατική Λίγκα.
24/05/2019 • 20:42
ABA Liga
  • shares
Ανακοίνωση μέσω της οποίας βάζει στο... παιχνίδι την ΕΟΚ, όσον αφορά την ενδεχόμενη συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη διοργάνωση της εξέδωσε η Αδριατική Λίγκα.

Η ABA Liga ζητά από τους «αιώνιους» να πληρούν όλα τα δικαιολογητικά, αλλά και να έχουν πάρει έγκριση για τη συμμετοχή τους από την ΕΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που διήρκεσε 7 ώρες, οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι μελλοντικά δεν πρέπει να επαναληφθούν εικόνες όπως οι πρόσφατες στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπουντούτσνοστ, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις αρχές στις οποίες έχει δομηθεί η ABA Liga.

Η Αδριατική Λίγκα αποφάσισε, επίσης να ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής της νέας διοίκησης το συντομότερο δυνατό.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Μπνέι Ερζλίγια σε ό,τι αφορά την αποδοχή  τους στη διοργάνωση. Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, είναι πρωτίστως αναγκαίο οι συγκεκριμένες ομάδες να υποβάλουν πλήρη δικαιολογητικά σύμφωνα με τις ιδρυτικές πράξεις της ABA Liga, η οποία απαιτεί επίσης την έγκριση των εθνικών ομοσπονδιών μπάσκετ που ανήκουν.

Τέλος, η συνέλευση της ΑΒΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση αντιπροσωπεύει μια διαδικασία προόδου, προώθησης κι ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή και ότι ως τέτοια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα όλων των συλλόγων».  

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
19/06/2019 • 07:26

Προβάδισμα λογικής με γκολ για Αργεντινή, Κολομβία και Ελσίνκι

Η Ελσίνκι φαίνεται να έχει βρει κάποια καλά στοιχεία κι απόψε θα τα χρειαστεί με αντίπαλο μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Προβάδισμα νίκης έχουν η ΚΡ του Ρέϊκιαβικ και η Βάρμπεργκς. Ακόμα πιο δυνατά φαβορί η Κολομβία με την Αργεντινή