Τσιάβου: “Στόχος ο τελικός στο Λονδίνο” (vid)

Λίγους μήνες πριν τραβήξει κουπί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αλεξάνδρα Τσιάβου έκανε το δικό της flash back στην κάμερα του Novasports.gr.

Λίγους μήνες πριν τραβήξει… κουπί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αλεξάνδρα Τσιάβου έκανε το δικό της flash back στην κάμερα του Novasports.gr. Η 27χρονη αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα εξήγησε τι ήταν αυτό που την έκανε να ασχοληθεί με την κωπηλασία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρώτες εντυπώσεις της με το άθλημα.

Ακόμα μίλησε για τους προσωπικούς της στόχους όπως επίσης και για τον ελεύθερο χρόνο της, ο οποίος είναι λιγοστός. Η Ελληνίδα κωπηλάτησα δεν δίστασε να αναφερθεί με πικρία για την στάση της Πολιτείας η οποία είναι αδιάφορη, αλλά και για τη μη προβολή του αθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Τσιάβου:

Τι ήταν αυτό που την ώθησε να ασχοληθεί με την κωπηλασία:
“Καταρχήν κατάγομαι από  την Ηγουμενίτσα ένας τόπος ο οποίος έχει θάλασσα και γενικά στην Ελλάδα όπου υπάρχει θάλασσα η κωπηλασία μπορεί να ευδοκιμήσει. Το ’95 άρχισε και στην Ηγουμενίτσα να εμφανίζεται αυτό το άθλημα της κωπηλασίας και το λέω έτσι γιατί δεν είχα ξαναδεί βάρκα κωπηλατική, δεν είχα ξαναέρθει σε επαφή με αυτό το άθλημα ούτε καν οπτικά. Ήταν κάτι που είδα και μου άρεσε, είχα και την παρότρυνση και του προπονητή μου ο οποίος παραμένει προπονητής μου στον όμιλο ακόμα και σήμερα και θα έλεγα ότι μετά την πρώτη δοκιμή μαγεύτηκα και παρέμεινα”.

Για τους στόχους της:
“Την πρώτη φορά ήρθε ένα χρυσό μετάλλιο, την δεύτερη ένα αργυρό και ξανά τώρα ένα χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από αυτό. Ο στόχος μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι φυσικά ο τελικός και γιατί όχι και ένα μετάλλιο”.

Για την προβολή του αθλήματος:
“Δεν έχει τη διαφήμιση και την προβολή που της αναλογεί γιατί ανήκει στα μικρά αθλήματα και όπου υπάρχει διαφήμιση υπάρχει και προβολή. Δυστυχώς το άθλημα μας δεν έχει τόσο εύρος επειδή δεν υπάρχει κόσμος να ασχοληθεί, έχω την εντύπωση ότι έχει την δυνατότητα να γίνει ,γιατί υπάρχουν χώρες που έχουν την κωπηλασία τους στα πρώτα αθλήματα και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος νερό γιατί να μην μπορεί;”

Για την Πολιτεία:
“Αυτή την στιγμή το τρένο τρέχει πάρα πολύ γρήγορα για μας, είναι πολύ δύσκολο να πηδήξουμε απέξω, η Ολυμπιάδα είναι πολύ κοντά για να μπορώ να πω ότι δεν περιμένω άλλο την Πολιτεία. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εφόσον τα πράγματα έχουν πάρει μια ροή βλέποντας και κάνοντας θέλω να πιστεύω ότι όλα θα είναι καλά. Ότι κανένας δεν θα κάνει πίσω, ότι θα είμαστε εδώ και θα συνεχίζουμε και το θέλω κιόλας, το θέλω πολύ δεν μου έχει τελειώσει η κωπηλασία ακόμα. Φέτος θα έλεγα ότι έχουμε κοντά μας και εμείς αλλά και το πλήρωμα της δικώπου των ανδρών το ταχυδρομικό ταμιευτήριο το οποίο στηρίζει και την προσπάθειά μας αλλά πάνω απ όλα τον αγώνα μας και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Για το αν ασχολείται με κάτι άλλο για τα προς το ζην:
“Εγώ θα έλεγα ότι ανήκω στην κατηγορία των τυχερών ανθρώπων, των τυχερών κωπηλατών που κατάφεραν με την προκήρυξη του 2007 να μπει στην πυροσβεστική. Ανήκω στο πυροσβεστικό σώμα από όπου φέτος έχω τη βοήθειά τους και την κάλυψή τους για να μπορώ να είμαι εδώ και να αγωνίζομαι αμέριμνη χωρίς να έχω υποχρεώσεις. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να συμβεί αυτό και ειδικά τη φετινή χρονιά. Θα έλεγα ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν. Οπότε θα έλεγα οτι έχω τουλάχιστον επαγγελματικά μια αποκατάσταση”.

Για το αν η κωπηλασία είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται:
“Δεν πιστεύω ότι φαίνεται τόσο δύσκολο. Νομίζω ότι μερικές φορές απ’ έξω φαινόμαστε ότι είναι πολύ πιο απλό από αυτό που κάνουμε στην πραγματικότητα.  Σίγουρα στην αρχή μέχρι να αποκτήσεις τη δεξιότητα να τραβάς κουπί σε μια βάρκα μόλις 14 κιλά, λίγων μέτρων και πολύ στενή σίγουρα έχεις κάποιες δυσκολίες. Μπορείς να αγωνίζεσαι από μόνος σου, να είστε δύο μέσα στην βάρκα, να είστε τέσσερις ή να είστε οκτώ έτσι είναι συνήθως στα αγωνίσματα. Παρόλα αυτά μπορεί να είσαι σε μια βάρκα με άλλα οκτώ άτομα και ταυτόχρονα να είσαι και ομάδα και άτομο, είναι η ιδιομορφία του θα έλεγα”.

Για τον ελεύθερο χρόνο:
“Ο ελεύθερος χρόνος είναι κάτι σχετικό, άμα ρωτήσεις τον προπονητή μου αν έχω ελεύθερο χρόνο θα σου απαντήσει μα έχεις, δύο ώρες το μεσημέρι και από τις οκτώ μέχρι να πέσεις για ύπνο. Αν ρωτήσεις εμένα αισθάνομαι ότι δεν έχω απόλυτα  ελεύθερο χρόνο να κάνω αυτά που θέλω. Αυτό βέβαια δεν με επηρεάζει και τόσο αυτή την στιγμή, είμαι στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το μυαλό μου πραγματικά δύσκολα ξεκολλάει από εκεί. Όταν έχω ανάγκη για ελεύθερο χρόνο και τον βρίσκω προσπαθώ να τον αξιοποιήσω όσο καλύτερα μπορώ για να καταφέρω να ξεφύγω, να ηρεμήσω να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου. Δεν γίνεται διαφορετικά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.